Reklama

Reklama

Šinobi no kuni

  • Japonsko 忍びの国 (více)
Trailer 2

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (6)

lioncel 

všechny recenze uživatele

Místy klasický drámo .. místy vtipná parodie ... zamilovaný nindža Mumon udělá vše pro svou vyvolenou, aby zrušil studený odchov, který mu věčně nespokojená partnerka naordinovala ... ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem kvůli hodnocení něco hrozného, ale nakonec to bylo docela dobré. Film o nindžovi, jehož ztvárňuje Satoši Óno? To snad ani nemůžete čekat, že to plně vážná záležitost. Boje a vážné scény prolínají ptákoviny a odlehčení, ale není to nijak na škodu. Co jako jediné na škodu je, je zbytečně dlouhá stopáž. Být to klidně o patnáct dvacet minut kratší, nic se nestane. Ze začátku mě film moc nezaujal, byla jsem hozena mezi mnoho postav a mezi mnoho jejich cílů, chtíčů. Postupem času se to ovšem vyjasnilo, některých postav jsme se zbavili a začali se více soustředit na méně z nich. Ve filmu máme všechno: líté boje, krutost, odlehčení, lásku, nepochopení, těžké úděly a je to poměrně dobře namixované. V podstatě se nejedná o historický film, s ním to nemá nic společného – hlavně způsobem natočení, plynutím příběhu a vyjadřováním. Kdyby byl podobný příběh zasazen mezi ulice současného Tokia, fungoval by stejně. V podstatě moderní bitka o nic a o všechno zasazená do období válčících knížectví. Film na pohodu. Slabší 4*. ()

Reklama

Vardara 

všechny recenze uživatele

Pohádka o nindžovi, který musel ujít dlouhou cestu, než zjistil, že být člověkem, je o něčem jiném, než si ve skutečnosti myslel. Kladně hodnotím, že si zde Japonci vysloveně dělali legraci sami ze sebe, na druhou stranu to mělo i hloubku, takže žádná bezduchá taškařice (s kterými se v našich luzích a hájích roztrhl pytel). Takže tři hvězdičky, i když s odřenýma ušima. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Historie, která nemá vyloženě kladného hrdinu a žánr, který je těžké definovat. Nindžové jsou chamtiví, ale současně vykreslováni jako hrdinové. Zajímavá je příčina, pro kterou hlavní hrdina bojuje - získání peněz, aby se mohl oženit a jeho vyvolená se přestala chovat chladně a odmítavě. Historicky-realisticky-zvláštně-moderní. Velmi japonské a souboj s noži velmi efektní. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavnej paskvil historický akce a komedie s crazy prvkama, kterej je fajn v každý z rovin zvlášt, ale dohromady to moc nejde. Mix chutí made in Japan. Hlavní hrdina je trochu ňouma a ninja-kašpárek se superschopnostma, kterej většinu filmu lítá a tancuje (doslova) v zářivých barvách a s úsměvem ve tváři mezi čepelema aby v závěru zvážněl a s odřenýma ušima ustál celkem realistickej souboj na nože jak z jinýho filmu..ehm? Z původně kladných postav se stávají parchanti a naopak. Děj je trochu chaotickej a motivace postav mnohdy nevěrohodná. Nejlepší (a nejvtipnější) momenty jsou válka ninjů a samurajů jak vystřižená z anime a naopak seriózní boj na nože v závěru. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama