Reklama

Reklama

Dcery zla

  • Velká Británie Twins of Evil (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dvojčata Frieda (Madeleine Collinson) a Maria (Mary Collinson) přijíždějí ke své tetě a svému strýci na venkov jako sirotci. Strýček Gustav (Peter Cushing) je členem klanu Bratrstvo, jehož členové pátrají po mladých dívkách, které se spolčily s ďáblem a následně je upalují zaživa. Obě mladé dívky se brzy dostanou do velkého nebezpečí, když se ukáže, že byla Frieda kousnuta upírem, který sídlí na nedalekém hradě. (montel)

(více)

Recenze (39)

Lima 

všechny recenze uživatele

Sympatický a příjemně atmosférický hammer horůrek. Nechybí tu nic, co by správný horor měl mít a vše je zde namícháno ve správném poměru. Trocha toho sexu, trocha té vysáté krve a sympaticky zašpičatěných upírských tesáků, pěkný baby, jemné náznaky gore a charismatický Peter Cushing, který jen svojí přítomností zvedne každý film o několik procent výše. Sice byly vpodstatě skoro všechny hammer horory na jedno brdo, ale většina z nich měla tu sympaticky temnou a vážnou náladu, která i dnes dokáže učarovat. Tři a půl* ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hammer v sedmdesátých letech už sice měl to nejlepší za sebou, ale Twins of Evil byl ještě jedním z těch povedenějších kousků. John Hough (The Legend of Hell House, Incubus) sem nasekal všechny důležité ingredience kladivářského studia a navíc přidal trochu explicitního koření. Kromě dua sexbomb s hlubokým dekoltem se tak divák dočká i v detailu odsekávaných hlav, a to zkrátka potěší. Body k dobru si film může přičíst i za neodolatelnou atmosféru a pěkné prostředí tmavých lesů. Pravda, Peter Cushing tu ztvárnil neobvyklou roli, ale jeho upalování nebohých krasavic má něco do sebe. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Na sestry Collinsonovy se pěkně dívá, ale to je víceméně všechno. Horor kromě absence hororové atmosféry trpí zejména snahou o přehnanou dokonalost ve ztvárnění hlavních postav. Jak Peter Cushing v roli Gustava, tak Damien Thomas v roli hraběte neskutečně přehrávají, což ve výsledku působí až parodicky. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jéjej, další nostalgická vzpomínka, co jsem viděl jsem to asi v 15 v televizi s rychlodabingem. Inkvizice, upalování, mlha, temno, světlo svíček, velmi slušná atmosféra, lehké erotično, pěkné holky s pěknými dekolty kousané (většinou) do krku, i na lásku a záchranu krásné dívky tu dojde, prostě co je pro takový film potřeba. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl Karnsteinovské trilogie (dále VAMPIRE LOVERS a LUST FOR A VAMPIRE), vycházející z Carmilly od Le Fanu. Pamatuju, že když jsem tuhle hammerovskou upířinu viděl jako mladší, při scéně, kde se chystali upálit hodné dvojče, jsem si napětím okousal všechny nehty. S odstupem času mě krom velmi sexy dvojčat (Playboy Playmates 1970 Mary a Madeleine Collinson) zaujalo hlavně vylíčení dobra a zla, kdy dobro reprezentují krutí inkvizitoři upalující nevinné a zlo představuje sympatický bohémský hrabě a až postupně se Cushingův inkvizitor pomalu polidšťuje a hrabě se ukazuje jako svině. John Hough natočil i mého oblíbeného LESNÍHO DUCHA. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Som si istý, že tie krásne, vypučené "ciciky" museli verejnosť v 71´ ohúriť i pobúriť zároveň. Aby som bol úprimný, dohľadal som si "gotické" horory najmä kvôli atmosfére, nakoľko tie ako jedny z mála z doby pradávnej, dokážu vďaka prostrediu a kulisám vytvoriť aspoň nejakú atmosféru. Nuž ale, toto nie je jeden z nich .. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Slušná upírčina s možno až príliš nabitým dejom. Atmosféra ma bavila, Cushing je tradične vynikajúci, dvojčatá krásne(ale aj poriadne hlúpe - jedna aj druhá) .Škoda slabého záporáka -kde je Christopher Lee keď ho Hammer potrebuje? 7/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zcela nekriticky jsem si vychutnal gotický horror od Hammeru, který obsahoval vše, co mám rád. Nebezpečný les, záhadný zámek na vršku, krásné dívky, fanatický církevní přisluhovač, hořící hranice, labyrint chodeb v podzemí zámku plný pavučin a ...upíři. Do třetice se sice Carmilla v tomto snímku ukáže jen na chvíli, její nástup je však impozantní. Scéna, kdy se zhmotní v ponurém sále a na malém koberečku z mlhy tiše pluje v plášti s kápí směrem ke krbu, kde s odvrácenou tváří přemítá hrabě, patří po výtvarné stránce mezi nejkrásnější. P.Cushing se výborně zhostil (jak on to umí) role fanatického kněze, který vede své Bratrstvo při honech na mladé čarodějnice. Jistě se vybaví skvělé české Kladivo na čarodějnice, v britském případě jde však více o upírský horror. Přesto je dobře ukázáno, jakou mocí církev vládla a jak beznadějný byl boj s ní. Až v závěru divák pochopí, že kněz není jen zlem prorostlou osobou, ale že v jádru se skrývá touha po dobru. Jemně lechtivá erotika je korunována odhalenými ňadry, chybějící větší odvážnost lze ale v dnešní přesexualizované době klidně prominout. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film je narozdiel od predošlých dvoch dielov výrazne menej erotický, no nemyslím, že to bolo na škodu. Celý film totižto stojí a padá na Petrovi Cushingovi, ktorý je v role zaslepeného inkvizítora absolútne geniálny a rolu si náležite užíva. Príbeh je prekvapivo na pomery neskorého Hammeru celkom originálny, i keď samotný scenár dosť "pokulháva" a zišlo by sa zostrihať aspoň o 15-20 minút. Výraznou slabinou je hlavný upír, byť má skvelý ohoz a bohovské hlášky (pripája si prípitkom "na Satana!"), no špina za nechtom Christophera Leeho má viac charizmy ako on. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hough je opět ve formě. ne nedosahuje kvalit jako u Legend of hell house. Ale na jeho rozjezd je to víceméně paráda. Film o upírách, čarodějnicích ajejihc lovcích. Cushing v roli lovce je parádní a byl mi fakt nepříjemnej(samozřejmě v kladným slova smyslu). Na Hammer mě celkem překvapila lehká erotika která tu perfektně sedla. Atmosféra by se dala krájet a finále nemělo chybu. Škoda že Hough je takovej divnej režisér že jednou natočí pecku a pak sračku. Nicméně dvojčata byly sexy, a uměly se zakousnout. Parádní podívaná. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Kombinace žánru o lovcích čarodějnic (17. stol.) a upírského hororu (19. stol.) s typickou lehce erotickou přísadou 70. let (20. stol). Pozornost tu upoutávají herecká dvojčata - sestry Collinsonovy, z nichž jedna se dá na cestu zla, okouzlena hrabětem Karnsteinem. Zmatenost scénáře (zejména v principu dobra a zla) u mne však tento brakový produkt sráží jen na slabý průměr. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No sláva, tak konečně to Hammer studio dokázalo. Naservírovalo mi film, který mě fakt chytl. Zajímavý příběh, zajímavé postavy, hustá atmosféra a v závěru překvapivě krvavé prvky. Cushinga v oblibě moc nemám, ale tady mu ta role fakt sedla. Ne, že by můj vztah k němu zlepšila, ale byla vážně nechutná. Proč takové nejsou ostatní filmy od Hammeru? ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Byl jsem znechucen tím, jakou Peter Cushing dostal roli - náboženský fanatik, vrchní inkvizitor, witchhunter, samozvaný vykonavatel spravedlnosti na nevinných dívkách podezřelých z čarodějnictví - co může být odpornějšího? Snad už jenom kontrolor jízdenek v MHD. Stejně jako k "čarodějnicím" se chová i k vlastní rodině. Popravdě, i když tu roli zahrál Cushing jako vždy perfektně, tak trochu jsem to přál hraběti Karnensteinovi. Jinak, tento film je prequelem k předchozím dvěma dílům (The vapmire Lovers a Lust for Vampire), ale nijak s nimi dějově nesouvisí. Lehce se tam mihne Carmilla, ale pak ani nevím, co se s ní stalo. Myslím, že to tam nebylo nijak řešený. Děj a atmosféra standartní a nebýt toho strašného Gustava a jeho bandy fanatických noshledů asi bych se i bavil a dal vyšší hodnocení. Takhle jsem se pořád musel ptát, proč mistru Cushingovi napsali tak odpornou roli. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Skvelá porcia úžasnej hammerovskej zábavy. Dokonalá atmosféra, ktorú vytvára výborná kamera, výprava a krvavejšie a šteklivejšie scény ako vo väčšine iných produkcií spoločnosti Hammer. Ku tomu aj jedna z eroticky najpríťažlivejších upírok vo filmovej histórii ( jedna z dvojičiek, Madeleine Collinson ). ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Toto je film o krutosti, špinavosti a o viere, ktorá sa hodí len  vtedy, keď to niekomu vyhovuje. V dobe keď si človek nemohol povedať svoj názor, v dobe keď krása bola viac na problém ako na osoh. Príbeh je krásne prepracovaný so všetkými detailmi. Atmosféra tu bola priam ukážková a hudba ju ešte viac znásobovala. Tajomné sídlo, všade prítomná hmla a ľahké erotično, tak v tohto ohľade som spokojný. Len toto mi už celkom nestačí, lebo film sa držal skoro po celú dobu v nudnej rovine. A ešte tam bolo veľa rečí okolo toho. Hlavné herečky, ktoré tu hrali  sestry boli krásne, ale hrať nevedeli, tak ako vždy to zachraňuje dobrý Cushing. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nicim vynimocny horor tak trochu o inkvizicii, upalovani carodejnic a tak trochu o upiroch. Reziser John Hough natocil svoje najleposie dielo podla mna az roku 1985 - Dempsey a Makepeace. Herci su pre mna neznami a herecke vykony su len priemerne. 60 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pěkný gotický horor, který se odehrává v době honů na čarodějnice. Strejda Gustav bere spravedlnost do vlastních rukou a je velice tvrdý a nesmlouvavý. Jo kolik těch nevinných bylo upáleno jo pak, že je církev dobro! Ještě že přijeli jeho dvě překrásné neteře dvojčata. Opravdu radost pohledět. Samozřejmě jedna se z hlídne na opačné straně a stane se upírkou. Všimněte si , že tady upíři běhají za deního světla jako by se nechumelilo a neschoří. Vše se odehrává v prostředí jak vystřiženém z knihy, tajemný les, ponurý hrad, vše díky stáří pěkně barevně vynikne, atmosféra pěkná, boj dobra a zla se přehoupává jak na houpačce. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Studio Hammer mělo celkem slušný výčet filmů. "Dcery zla" nejsou vyjímkou, ale jejich zpracování mě celkem nudilo. Ano, jedná se o béčkovou záležitost, tak nemůže člověk čekat nějaký skvost. 40% ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, tak mi matka zakázala dívat se na tenhle horror, protože takové filmy prý nejsou pro mě. Naštěstí dnes mi podobné problémy nehrozí. Už tehdy jsem věděl, že o moc přicházím a byl jsem taky podle toho pěkně nasraný, ale co naplat, musel jsem do hajan. John Hough je už sám o sobě zárukou kvalitního horroru, ale tady se, podle mě, předvedl ve své nejlepší formě. Atmosféra je výborná i přesto, že se film snad celý natáčel ve dne (myslím, že si toho musí všimnout každý). Staré hrady, zamlžené hřbitovy a lesy, krásné upírky se širokými výstřihy a velkýma kozama. Taková byla Houghova vize dobrého hammer horroru a já mu to na 100% schvaluju. Děj : v okolí malé vesnice řádí nekompromisní skupina exorcistů, říkající si Bratrstvo, kteří upálí kdejakou dívku sebemíň podezřelou s čarodějnictví. Na scénu přijíždějí neteře (dvojčata) jednoho z vůdců bratrstva. A protože jsou konečně modlitby hlavního místního uctívače ďábla, hraběte Karnsteina, vyslyšeny, Bratrstvo dostane skutečnou práci a televizní divák skvělou zábavu. ()

Reklama

Reklama