Reklama

Reklama

Zkrocení zlé ženy

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Cirkus, komedie dell arte a Shakespeare – ústecký Činoherák v nejlepší formě... William Shakespeare si ve Zkrocení zlé ženy prostřednictvím převleků pohrává s identitou postav, její platností vztažené k postavě jako takové a postavám ostatním. Tuto předepsanou hravost podpořil koncept dramaturgyně Johany Součkové, který částečně vychází z italské komedie dell'arte a celé vyznění inscenace Činoherního studia posouvá směrem k estetice kočovných hereckých společností a cirkusu. Zkrocení zlé ženy je tak v podání souboru kompaktním celkem, v němž se výjimečným způsobem doplňuje herectví, akrobacie, výprava i hudba. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Divadelní inscenace je výborná, bohužel se to nedá říct o jejím záznamu - spousta fórů je prošvihnutých kvůli málo pohotovému střihu, popř. ne vždy dobře zvolené kameře. Příklad: Na scéně jsou dva herci, jeden má výstup složený z mnoha různých činností, které často střídá, na což obecenstvo v divadle reaguje smíchem; televizní divák si ale tohoto herce moc neužije, zmíněný smích mu pouze naznačuje, že mimo obraz se asi něco zábavného děje - střižená je totiž kamera, která sleduje druhého herce, monotónně chodícího a brnkajícího na kytaru. ()

ahojky 

všechny recenze uživatele

Fuj, Shakespeare je jeden z nejodpornějších autorů na světě, všechny jeho díla sou sračky a tohle není vyjímkou ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Kousek, jaký okouzlí a podmaní. Tvořivost režiséra, dramaturgyně i herců je tak hýřivá, že by to stačilo na dvě inscenace. Každý z aktérů je výrazně svůj a přitom jejich souhra dokonale ladí a předává radost divákovi. Pohybové kreace, klauniáda v manéži, akrobacie, pantomima, hra loutky, hudba, navíc anekdotické vtípky - prostě divadlo jako podívaná se vším všudy. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama