Reklama

Reklama

Debbie a její parťačky

  • USA Ocean's 8 (více)
Trailer 1
USA, 2018, 110 min

Režie:

Gary Ross

Scénář:

Gary Ross, Olivia Milch

Kamera:

Eigil Bryld

Hrají:

Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Helena Bonham Carter, Rihanna, Mindy Kaling, Awkwafina, Richard Armitage, James Corden (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený film volně navazující na legendární sérii Dannyho parťáci. Debbie a její tým mají smělý plán loupeže, kterou se chystají provést na velkolepé kostýmní gala přehlídce celebrit v newyorském Metropolitním muzeu. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (368)

tron 

všechny recenze uživatele

„Páčilo by sa ti to.“ Fajn sequelový rip-off. Ženská partia sa nedá porovnať s chlapskou z pôvodnej trilógie, ale minimálne Sandra Bullock je prirodzená, vodcovská autorita. V pohode jej uveríte, že je sestrou TOHO Dannyho Oceana. Cate Blanchett nemám rád, ale „Rustyho v sukni“ si užíva podobným štýlom, ako svojho času labužník Brad Pitt. Ostatné parťáčky sú skôr do počtu a niektoré sú vyložene nesympatické (Helena Bonham Carter, Sarah Paulson), ale plus-mínus každá dostane scénu, v ktorej zažiari. Je prítomnžch pár cameí, ktoré ma ale zaskočili v zmysle, že sa objavili také, ktoré som nečakal a také, ktoré som čakal, sa neobjavili. Vďaka produkujúcemu Soderberghovi zostal zachovaný imidž trilógie: nablýskané pozlátko podfarbené štýlovou hudbou, kamerou atď. Ale trochu ma mrzí, že jednotlivé diely trilógie s Clooneym mali šikovné heist movie scenáre a na konci ste zostali rovnako zaskočení nečakaným vývojom udalostí, ako hlavní záporáci, ktorí prišli o obrovský majetok. Tu sa na rafinovanosť a premyslený plán nehrá. Alfou omegou celej operácie je prinútiť osobu X zvracať na záchode. Hmmm, smutné, kam séria klesla. Zvláštne pôsobia scény, v ktorých sa zlodejky zamestnajú na kľúčových pozíciách, z ktorých môžu výraznými spôsobmi ovplyvňovať prebiehajúcu lúpež, pričom nie je ukázané, ako sa na také pozície vôbec dostali, pričom ale ide o zamestnania, na ktoré sa musel stáť rad z Košíc do Bratislavy, čiže nie je reálne, aby „zrazu“ len tak dostali takú pracovnú pozíciu. Scenár je zlý. Našťastie, režisér s herečkami (a soundtrackom) to maskujú. Či by som bral dvojku? To neviem. Ale na 100% by som bral crossover s pôvodnou partiou (ja totiž neverím, že zomrel, určite je to len jedna z jeho typických fínt). Niektorí v súvislosti s týmto filmom radi hovoria o fiasku, ale fiasko vyzerá inak. 70-miliónový rozpočet vs. 297-miliónová celosvetová tržba. Jasné, peniaze nie sú všetko, ale zlý film fakt vyzerá inak. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Chm. Asi nejvíc mě tam štvala ta Anne Hathaway, škoda, že v roli nezůstala původně obsazená (jestli jsem ty zákulisní drby správně pochopila) Jennifer Lawrence. A tedy ne že by ve mně normálně hollywoodská produkce vzbuzovala pocity důvěryhodnosti, ale tady jsem ani na chvíli nevěřila, že by to tak šlo provést či snad dokonce že je to plán chytrý. A za všechno může scénář, který působí hodně začátečnicky, všechno říká a skoro nic neukazuje, nikdy nemá navrch nad divákem a ve výsledku postrádá takový ten "smooth" pocit, který by zoufale chtěl mít. Asi jako když se při plánování heistu děvčata těší na to, že uvidí Lea, ale nakonec se před kamerou producírují jenom profesionální plastové "celebrity" typu Kardashianky. A co teprve moře balastoidních scén, jako když jedna parťačka učí druhou používat Tinder. What? Why? ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dannyho parťáky mám hodně rád a kupodivu mě docela nalákala i tahle ženská týmovka. Ovšem, je to laciný kalkul jak polomrtvou sérii opět vrátit do života bez dalšího hrubozrnného remaku s několika zajímavými camei (ovšem bez toho nejočekávanějšího) a zkrátka variaci na téhož. Ovšem ta mě nenudila tak, jako většinu jiných hodnotících a mám až moc rád extravagantní Cate Blanchett, abych se dobře nebavil. Zbytek ženského obsazení je plné podivuhodných individuí (ta asiatka je fakt hrozná a Rihanna v teplákovce?), ale kupodivu to pospolu poměrně dobře fungovalo a ačkoliv rozuzlení není tak úderné jako za času George Clooneyho, kvalifikoval bych Debbie a její parťačky jako neškodný polo-remake, který asi nemohl bez Soderberghovy účasti (pouze producent) dopadnout o moc lépe, za to o dost hůře určitě ano...7/10 PS : James Corden mě straší naprosto všude a jeho talkshow vyloženě nenávidím, ale ve filmu mě kupodivu velice bavil. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujalo ma to viac ako Dannyho parťáci, ktorých vlastne ani neviem či som nejakú časť dopozeral ž do konca. Hlavne začiatok bol dobrý v podobe pár podarených trikov ako si ľahko" zarobiť. K tomu občasný vtip. Neskôr to však skĺzlo do rutiny v podobe plánovania, čo ma už tak nebavilo, aj keď uznávam, niektoré nápady boli zaujímavé. Našťastie tu vystupoval Clúnyj iba na fotke, takže s čistým svedomím priemer. 60/100 ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem na konci větší jízdu a víc akce při loupeži samotné, ale díky hvězdnému obsazení mi to nakonec takhle stačilo. Sandra Bullock začíná být tedy plastová jak panenka Barbie a je strašná škoda, že se nenaučila stárnout. I tak mě ale tahle zhrzená Debbie a její parťačky bavily a pokud bude dvojka, rozhodně se na ni podívám. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (21)

  • Natáčení bylo zahájeno dne 25. října 2016 v New Yorku. V březnu 2017 Cate Blanchett potvrdila ukončení natáčení. Dne 5. května 2017 však bylo oznámeno další natáčení na Staten Islandu. (Delock)

Související novinky

Dvojka Jumanji nabírá posily

Dvojka Jumanji nabírá posily

06.01.2019

Dvojka k hitu Jumanji: Vítejte v džungli! s Dwaynem Johnsonem (Rychle a zběsile 5) a Kevinem Hartem (Night School) se pomalu ale jistě řítí a tento týdne jsme se dozvěděli o dvou nových hereckých… (více)

Debbie a její parťačky jsou rekordní

Debbie a její parťačky jsou rekordní

11.06.2018

Zlodějský spin-off Dannyho parťáků se Sandrou Bullock (Gravitace) a Cate Blanchett (Thor: Ragnarok) v hlavních rolích od začátku neměl úplně snadnou pozici. Nejsou to koneckonců ani dva roky, co… (více)

Reklama

Reklama