Reklama

Reklama

Debbie a její parťačky

  • USA Ocean's 8 (více)
Trailer 1
USA, 2018, 110 min

Režie:

Gary Ross

Scénář:

Gary Ross, Olivia Milch

Kamera:

Eigil Bryld

Hrají:

Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Helena Bonham Carter, Rihanna, Mindy Kaling, Awkwafina, Richard Armitage, James Corden (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený film volně navazující na legendární sérii Dannyho parťáci. Debbie a její tým mají smělý plán loupeže, kterou se chystají provést na velkolepé kostýmní gala přehlídce celebrit v newyorském Metropolitním muzeu. (Vertical Entertainment)

Recenze (368)

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Ocean's 8 není vůbec špatná komedie. Vlastně je to celkem super oddechový film, dokud si neuvědomíš, že něco takového už jsi viděl. Hereckým obsazením se to může pyšnit až na půdu a ony herečky to také celé nejvíc táhnou a nejvíc jsem si je užívala. Bohužel závěr není ani nějak překvapivý a přes noc se mi to dokázalo v hlavě uložit do kolonky "příjemný, třeba někdy kouknu znovu, ale nelpím na tom". ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Je zbytecny srovnavat s Dannyho partaky. Holky fungujou dobre, ale charismaticky i celkovou zapletkou se to neda rovnat. Nicmene oproti dvojce se mi libi Debbie parta daleko vic, Sandra zazarila a tak zvedam hodnoceni. Zapletka jednoducha, Debbie pusti z vezeni a s pomoci tymu chce ukrast nejdrazsi klenot. Aby ho ziskali, musi spojit sily s navrharkou, pomoci ktere se dostanou k celebrite, ktera jim poslouzi jak sperk ziskat. 70% ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na kompetentní obsazení si část mého já dlouho snažila namluvit, že nevýraznost hereckých projevů je součástí tvůrčí vize. Nevypátral jsem však nic, co by mě o tom skutečně přesvědčilo. Na place očividně moc zábavy nepanovalo a výsledný film je umělý jak módní přehlídka. Některé události v ději byly navíc natolik sporné až nelogické, až to bylo protivné. 50% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to pohodová "americká komedie", která má vše - krásné herečky, plno hvězd, které se tam i jen tak mihnou, noblesní událost, na které chce být každý a také plán, který samozřejmě (pardon za spoiler) dopadne lépe než bylo v plánu :) Bavila jsem se, ale není to úplně ten žánr, který bych vyhledávala a přímo po něm prahla..ale na nějaké odreagování doporučuji :) ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Nope. Feminizace čehokoli se u mě stále nesetká s pochopením. Debbie a Danny (a jejich rodiče, kteří očividně znali jen jedno písmeno v abecedě), jsou možná rafinovaní lupiči, ale mám ráda svého George Cloonehyho hezky učesaného, elegantního a bez prsou. Jsou to prostě Dannyho parťáci v sukni! Opět ta stejná písnička, nic nového, nic světoborného. Chválím tak maximálně nápad s 3D tiskárnou. Kdyby tohle byl první film, řekla bych si, že to bylo fajn. Ale je to kopie a to mě zklamalo. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Je to fajn film, který mě ve výsledku bavil a vůbec mě neurážel. Nejsem moc velký zastánce toho, že se točí nové verze filmů, kde hlavní mužské postavy vystřídají nové ženské postavy(viz. Krotitelky duchů). Ale tady je ta situace trochu jiná, a hlavně je to i mnohem lépe natočený a nebije tolik do očí. Gary Ross je zkušený režisér a zde to v pohodě ukočíroval. Film má dobré tempo, nenudí, a řemeslně taky vypadá dobře. Jen nenabídne nic navíc, krom toho, že hlavními hrdiny jsou zde ženy. A i samotné herečky se dobře baví, a jsou sehrané a chemie mezi nimi funguje. Jasně v několik scénách si jasně vzpomeneme na Dannyho parťáky a chlapské pošťuchování, které bylo přeci jenom trochu upřímnější a stylovější. Bullock, Blanchettt, Hathaway, Paulson nebo Rihanna, všechny odvádí dobrý výkon, který mě bavil. Bavila mě samotná příprava na loupež, dávání se dohromady atd. Problém se ukáže ke konci, který trochu drhne a taky v tom, že to hrdinky zvládnou až moc v pohodě. Nicméně tohle jsou prostě drobné výtky, k jinak fungujícímu filmu, který neurazí ale ani nijak extra nenadchne. Debbie a její parťačky je fajn oddychovka, jenž neurazí a pobaví. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nakonec pohodové navázání / spin-off vrhá Debbii Oceanovou do akce okamžitě po úvodním propuštění z vězení, až nevyjasněná motivace ("má to v krvi") trochu vadí, přestože Sandra Bullock postavu obdařuje osobnostním kouzlem srovnatelným s jejím (mrtvým?!?) bratrem. Z ostatních účelových figurek již částečně vystupuje jen Cate Blanchett a marnivému ženskému osazenstvu se přizpůsobuje i povrchní cíl hladkého lupičského plánu: diamantový náhrdelník na prestižním galavečeru plném celebrit v luxusních róbách. Samotná akce se ovšem vydařila a na závěr si schovala i nějaké trumfy. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jako nemůžu říct, že by to bylo zlé, ale na Dannyho parťáky to prostě nemá. Debbie a její parťačky jsou příkladem, že když vezmete něco v mužském provedení a převedete to do ženského, tak je to stejně dobré nebo lepší. Ve filmech to většinou dopadá naopak. Je to horší a znatelně nucené. Když však odhlédnu od srovnávání, tak Ocean´s 8 je slušná zlodějská komedie narvaná hvězdami první velikosti, která sice neurazí, ale ani neoslní. ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Celkem mi to sedlo, i když se na Dannyho parťáky holky nechytají. Chybí svižnější režie a trochu chytřejší scénář. Ty dvě hodinky ale utekly jako voda a klidně si to doma dám znova i opakovaně. Hvězdu navíc za skvělý casting. 💋 70% ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Na tenhle filmový počin jsem se těšila už od chvíle, kdy bylo oznámeno, že k němu dojde. Samozřejmě mě nejvíc lákala jména mých oblíbených hereček a všechny tři "Dannyho parťáky" jsem viděla - je to už sice delší dobu, ale něco málo si pamatuju. Musím říct, že "Dannyho parťáci" jsou o něco lépe vymyšlení a člověk až do poslední chvíle neví, jak se jim vlastně tu loupež povedlo udělat. "Debbie a její parťačky" je spíše odpočinková podívaná, u které se rozhodně dobře zabavíte. Ale provedení loupeže samotného náhrdelníku máte jako na dlani (ačkoliv neříkám, že by to bylo špatně vymyšlené, právě naopak). U první půlky jsem se trošku nudila a přiznám se, že právě to, co pro mě bylo největším lákadlem (herečky), mi nakonec trošku vadilo. U "Dannyho parťáků" je lepší, že se vsadilo na tři světově známé herce a zbytek tvořili spíše herci povědomí nebo neznámí (teď nepočítám Julii Roberts). A byť bylo na všech dámách vidět, že spolu dobře vycházely a to přátelství bylo velice zřetelné, na mě toho spolu se všemi těmi hvězdnými camei bylo trochu moc. Přesto jsem se rozhodla, že dám filmu 4*, protože v momentě, kdy začala Met Gala jsem se moc bavila a konečné dva zvraty, které jsem nepředvídala, mě potěšily. Jelikož jsem ale film viděla po kouskách v průběhu několika dní, je možné, že své hodnocení ještě změním, nebo ho nechám stejné, to se uvidí. Osobně bych za nějaké pokračování byla ráda a uvítala bych, kdyby dámy zavítaly i do Evropy (jako např. v "Dannyho parťáci 2"). PS: Já osobně jsem z celého obsazení byla nejvíc ráda za Helenu Bonham Carter, která tu byla nejen skvělá, ale moc ráda jsem ji viděla v něčem pro ni poměrně netypickém :). ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch čerstvých tendencí kolem kampaně #MeToo, asi bych to prostě přešel jako další průměrný heist biják, ale takto se to musí uvést do souvislostí, jinak by hrozila přinejmenším inkvizice :-) Nejenom že to Debbie nešlape ani zdaleka jako Dannymu (a opravdu to není tím, že dámy jsou zatížené mascarou, že by na to lopata na sníh nestačila), pohlaví ne-pohlaví, je to prostě celé takové jednodušší. Asi nějaká rafinovaná vendeta zlých mužů... I když, pokud film vydělá, podružnosti se řešit nebudou :-) Upřímně se divím, že to nechali natočit chlapa (vždyť jenom těch potenciálně možných obvinění, Matt Damon by mohl povykládat, chudák projevil svůj názor a voilà, avizované cameo je v režimu #NotMeToo :-))... 50% ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Nijak mi to sice neublížilo a večer celkem utekl, ale jedná se pravděpodobně o nejméně napínavý heist movie v historii kinematografie. Na dámy se pěkně kouká, ale postavy jsou prapodivně posbírány, bez jakékoliv historie, kontextu a v podstatě charakteru. Film nemá jediný dramatický zvrat! Prostě se dozvíme o plánu na loupež šperků a holky ho tak nějak provedou. Žádná komplikace kdy je nutno improvizovat, jak bývá v podobných dílech zvykem, žádný závod s časem, prostě nic! Navíc loupež neobsahuje nic překvapivého, žádnou originální zápletku, nápad... Nedostatek humoru a nadhledu, který tyhle filmy musí obsahovat, je do očí bijící. Jediné co to má navíc, je právě ženské obsazení, takže ples, rtěnky, Vogue, modelky, šaty ....prostě sen každého milovníka rafinovaných loupeží. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Ucházející příběh, povedený scénář, spousta vtipných a napínavých scén a samozřejmě perfektní obsazení (zatímco v Bird Box mi byla Sandra extrémně nesympatická, zde je tomu naopak, po "Battleship" navíc mohu prohlásit, že Rihanna rozhodně není takové herecké poleno, jak se může zdát)... ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Je z toho hrozně cítit, jak moc se tvůrci snažili dokázat, že ženy dokážou to samé co muži. To by nebyl problém, docela jim to jde a až na pár výjimek to nepůsobí násilně. Ale ten závěrečný "twist" prostě popírá skoro všechno, na čem se celá loupež před tím stavěla a hrozně sráží dojem z celého jejich podniku ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu, tedy sestavování týmu a příprava loupeže, mi přišla ještě celkem zábavná. Samotná loupež je ale hodně slabá a spojená s řadou nelogičností. Navíc po loupeži se to ještě hrozně natahuje, působilo to na mě, jakoby scénáristé nebyli schopni vymyslet nějaký opravdu dobrý zvrat a rozhodli se v tomto ohledu nahradit kvalitu kvantitou. ()

Soweek odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel musím pokračovat odpadovým hodnocením stejně jako u Krotitelek duchů. Přitom jsem se domníval, že zrovna u tohoto filmu "dámská verze" nebude vůbec vadit a těšil jsem se na nějaký ten povedený podvůdek. Jenže ono se tak vůbec nestalo. Krádež klenotů byla naprosto ubohá - bez nápadu, bez napětí, bez humoru. Na obsazení vidíte, že filmu se účastní pouze kvuli penězům a herecké výkony by lépe obstaral prakticky kdokoliv. Celý film je navíc nehorázně prošpikovaný product placementem v takové míře, že se vám z toho chce opravdu zvracet. ( kde se asi vzali ty peníze na zaplacení Sandry, že? ). Když se Vám v Transformerech mihne logo Burger Kingu, tak vás to nevyrušuje zdaleka tak, jako cílený 5ti sekundový záběr na Burberry. Celé to tedy působí spíše jako prodloužený díl TOP STAR magazínu na Primě, než film určený do kin. Tohle tedy opravdu ne. ()

Související novinky

Dvojka Jumanji nabírá posily

Dvojka Jumanji nabírá posily

06.01.2019

Dvojka k hitu Jumanji: Vítejte v džungli! s Dwaynem Johnsonem (Rychle a zběsile 5) a Kevinem Hartem (Night School) se pomalu ale jistě řítí a tento týdne jsme se dozvěděli o dvou nových hereckých… (více)

Debbie a její parťačky jsou rekordní

Debbie a její parťačky jsou rekordní

11.06.2018

Zlodějský spin-off Dannyho parťáků se Sandrou Bullock (Gravitace) a Cate Blanchett (Thor: Ragnarok) v hlavních rolích od začátku neměl úplně snadnou pozici. Nejsou to koneckonců ani dva roky, co… (více)

Reklama

Reklama