Reklama

Reklama

Debbie a její parťačky

  • USA Ocean's 8 (více)
Trailer 3
USA, 2018, 110 min

Režie:

Gary Ross

Scénář:

Gary Ross, Olivia Milch

Kamera:

Eigil Bryld

Hrají:

Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Helena Bonham Carter, Rihanna, Mindy Kaling, Awkwafina, Richard Armitage, James Corden (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený film volně navazující na legendární sérii Dannyho parťáci. Debbie a její tým mají smělý plán loupeže, kterou se chystají provést na velkolepé kostýmní gala přehlídce celebrit v newyorském Metropolitním muzeu. (Vertical Entertainment)

Recenze (368)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

TY VOLE TO JE STRAŠNÁ ZKOPÍROVANÁ KOKOTINA, AKORÁT MÍSTO CHLAPŮ JSOU TAM ŽENSKÝ A MÍSTO ÁČKA JE TO BÉČKO A.......byly moje úvodní panické výkřiky hrůzy (doufám,že jenom v duchu), protože kdo prostě viděl Dannyho cápky, tomu musí stát prvních 20 minut všechny chlupy na prdeli. Sandra Bullock, ať jí mám rád jak chci, tu totiž od začátku předvádí tak nevěrohodné představení, že jsem si na čele málem vyklepal díru. Její totálně promakané a kulervoucí plánování krádeže nejdražšího šperku světa, které jí zabralo pouhých 5 let za katrem...vlastně žádným plánem není a všechno za ní pak vlastně odmaká zbytek týmu ! V momentě, kdy jí doplní další herecké eso a dá se říct moje oblíbenkyně Blančetka, papírové předpoklady by hovořily jasně pro to, že se konečně něco začne dít a že se holky navzájem podrží a doplní...NE !!! Tyto dvě největší a nejzkušenější herky v celém širokém ansámblu to paradoxně podle mě akorát táhnou ke dnu, ale pokud člověk vydrží přes první šíleně trapnou půlhodinu, pak už začíná celkem dobrá zábava, které vévodí Rihanna (fakt tohle píšu??) jakožto počítačová maniakální bestie, módní návrhářka od Tima Burtona HB Carterová, u které jsem konečně zase fandil její postavě a jejímu herectví (je vidět, že když jí chvilku to hovado dá volno z těch svých úchylných rádoby-netradičních filmů, je to prostě paní herečka s velkým H), ale především - a to jsem si samozřejmě schválně nechal na samotný závěr - je prosím pěkně Anne Hathaway. Její role "naivní snobské modelky-kikiny" (důůůůůležité uvozovky), je jednoduše k popukání a jenom inteligent si ze sebe dokáže udělat takovouhle prču. Srovnávat tohle s Dannyho parťáky jako obdobu v sukních, je asi stejný nesmysl, jako srovnávat určité podobné znaky ve filmech Víta Olmera a Martina Scorseseho, ale díky rolím popsaným výše a uchu lahodícímu soundtracku, je to nakonec poměrně snesitelná prča.......................moje hodnocení = 6 z 10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je ukázkový příklad nefunkčního feminismu ve filmové branži. Nejdříve se holky chtěli chlapům vyrovnat jako Krotitelky duchů a nyní se je pokusily dokonce trumfnout v dokonale připravené a následně provedené loupeži, nicméně výsledný dojem je zhruba stejný, tedy jako marná snaha o něco, co mi přijde upřímně zbytečné a zároveň předem odsouzené k nezdaru. A tak když už se tvůrci pokoušejí o ryze ženské filmy, respektive týmovky, ok, není problém, ale ať se tomu tak děje v originálních filmech a ne v předělávkách, či nastavovačkách, neboť pak dojde nevyhnutelně k porovnávání právě s mužskými protějšky a v tom momentu mám vážně obavy, zdali má v tomto ohledu ono něžnější a krásnější pohlaví vůbec šanci uspět. Každopádně, přestože tu nechci tvrdit, že Debbie a její parťačky je vyloženě nezvládnutá podívaná, faktem zůstává, že to na mě celé působilo čistě jen jako nenápaditá kopie a vykrádačka všech tří dílů Dannyho parťáků. Navíc s tím zásadním rozdílem, že klucí působili výrazněji, zábavněji a především přesvědčivěji, a to jak v postavách, tak i v obsazení. Ženské postavy jsou totiž vesměs mdlé, nezábavné a nemyslím to nějak hrubě, či urážlivě, ale i bez koulí. Stejně jako je nutné konstatovat, že hlava party Sandra Bullock není zas až tak dobrá herečka, Cate Blanchett jako její pravá ruka je tu podivně upozaděná, H. B. Carter jen otřesně přehrává a ze zbylých holek už žádná další nestojí ani za zmínku. A tak nejlépe z toho pro mě nakonec vychází Anne Hathaway, která sice není úplně členkou týmu, ovšem její výkon tu je jasně nejlepší a nejzábavnější. Samotná loupež je pak sice fajn, má spád, má nečekané zvraty a nenudí, jenže než k ní vůbec dojde, tak jednak uplyne více než útrpných šedesát minut, které vážně nebaví a jednak, jak už jsem zmínil, není ta loupež zrovna dvakrát nápaditá, ani výrazná, prostě jí chybí vlastní ksicht. Zda doporučit, či nedoporučit tuto podívanou je tedy dost těžké, takže úplně se tomu vyhýbat je jistě nesmysl, ale za nutné to vidět to též rozhodně nepovažuji. ()

James87 

všechny recenze uživatele

Taková dívčí sebranka a vzniklo tohle? Holky jsou fajn, ale filmu to nestačí. Pěkně se na ně kouká, ale Dannyho parťáci mají větší šťávu. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

A přesně takhle to je s nastaveným aktuálním trendem Ameriky, potažmo Hollywoodu. GRL PWR vpřed za každou cenu, nehledě na to, jak kvalitní bude výsledek - jestli dobrej, nebo špatnej. A není to tím, že tam hrajou ženský (rozuměj opravdu kvalitní dámská sestava), proti tomu nic nemám, naopak. Problém je, že je to totálně bez duše, nemá to šmrnc a nadhled, taky vtip (ani jednou jsem se nezasmál) a chemii mezi postavama jsem naprosto postrádal. Absolutně se to nedá s G. Clooneym, B. Pittem a jejich partou srovnat. Dokonce si troufám říct, že toto je horší než ten nejslabší "chlapskej" díl. Je to tlačený na sílu, krom toho to vypadá jako jedna dlouhá reklama (od Cartiera, přes YouTube, eBay až po Subway). Tolik product placementu jsem ve filmu už dlouho neviděl. A snaha nacpat tam ještě hromadu celebrit na snobským večírku jasně říká, že tvůrci nutně potřebovali hromadu známých jmen do titulků, protože jinak by ten ohlas byl asi ještě menší. A teď mě taky napadá, že Danny v původní sérii nikdy žádnou sestru neměl (nebo se snad o ní ani nemluvilo), takže si to prostě někdo vycucal z prstu, protože teď je příhodná doba. Ne, takhle je to špatně! P.S.: A i tady musí být všechno vyvážený - hlavní dvojice bruneta a blondýna, zbytek Asiatka, černoška, Indka... aby náhodou nemohl někdo něco namítnout. P.P.S.: Nacpat tam dvě postavy z Dannyho parťáků je taky zbytečnost. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slušný ale inak sterilný žánrový kúsok. Odkazy a jedno-dve minicameá od slávnejšieho Dannyho nestačia na rozjazd ďalšej sľubnej série. Tu to bolo raz a dosť. Ale samozrejme všetko raz môže prekvapiť. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Povedený snímek...hrozně se mi líbí ta navázanost na původní Dannyho parťáky. Sice už člověk ví, co od filmu tohoto ražení...a hlavně Ocean Family...má čekat, ale to nevadí. Skvělé obsazení dam...nádherné Rihanna a A. Hathaway, snad poprvé neotravná Awkwafina a návrh jako třešničky na dortu S. Bullock a vamp C. Blanchett... Povedlo se... ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Je to film na pohodu a do stejného stylu jako Dannyho Parťáci. Akorát je film zasazen do modního světa a šperků. Banda známejch hereček a fakt pohodová atmosféra z tohohle snímku dělá dobrého nástupce, včetně odkazů na filmy s Clooneym. Já se bavil a párkrát i docela zasmál. Na páteční večer je to docela dobrá volba. 75% ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Obsazení super, Anne sexy. Bohužel postavy nijak extra nevyužity, jako komedie to vůbec nefunguje. Celé mi to přišlo dost zdlouhavé a mohlo to končit klidně o 30 minut dřív. Na Dannyho parťáky to nemá. 50% ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Je to pěkný a když už si člověk říká, že je to velmi nepravděpodobná volovina, tak vás překvapí, ale na původní Dannyho parťáky to nemá. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Popravdě, vzhledem k místnímu průměrnému hodnocení, jsem od tohohle filmu moc nečekal. No ale i tak jsem zklamanej. Největším průšvihem je, že film je neslanej, nemastnej, jako kdybych chroupal umělou hmotu. Žádný povedený momenty, nic vyjímečnýho se ve filmu nekoná, nic co by mě utkvělo v hlavě. A to mám tyhle vykrádačský filmy rád, jenže tohle má ještě navíc odfláknutej scénář a Cate Blanchettová je pro mě nepochopitelně nudná, nebo možná otrávená co já vim. Herecký obsazení je fajn, atraktivní téma taky, ale tohle se vážně moc nepovedlo. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý a nakonec to dopadlo dobře. Dobře se to sledovalo, bylo to až na pár scén velmi zajímavé a nebránil bych se pokračování. ()

Apanatschi 

všechny recenze uživatele

Už som videla viackrát a ešte viackrát pozriem. Predovšetkým v originále. Skvelé dámy, hlavne moja top Helena. Tá sa/mňa baví celý čas. Ak niekto dlhé roky pracuje v ženskom kolektíve, ako ja, nečudo, že sa takýto film stane pre neho kultovým. :-) To posolstvo – že partii žien, ktorým ide o veľa, nič nie je nemožné – to hreje pri srdci. Alebo, povedzme to všeobecne – lebo to platí aj pre Dannyho: keď človeku ide o zadok, zvládne prekročiť svoje big ego a dokáže spolupracovať. A vtedy sa dejú veľké veci. V tom asi pre mňa spočíva akési podprahové čaro tohto filmu – aj keď ide o zločiny a podvody – ten princíp ľudskosti tam je. Jasne, že to myslím metaforicky. Neprišla som sem podporovať kriminalitu. :-P Remeselne štandardná kvalitná filmárčina – absolútne nerušivá – proste som si nič iné nevšímala, len postavy a ich príbeh. A bavila sa. ()

krtek138 

všechny recenze uživatele

Scénáristi za mořem budou asi čím dál línější, když obšvihnou příběh podle dvě dekády staršího bratříčka. Koukat se na ty dámy jistě dá, ale když už, tak bych si dal raději čtyřku pánů šedesátníků Clooneyho a Pitta. Dali by to s větší svěžestí a aspoň by hráli v něčem jiném, než jen v reklamě na kafe. 50%. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Pohodová dámská zlodějíčkovská týmovka s velmi sympatickým obsazením, která umí zaujmout plánováním i realizací krádeže vzácného šperku přímo z nitra snobského světa. Povedený film s monotónní rychlostí bez přeřazování na vyšší či nižší rychlostní stupně, kterému však chybí nějaká ta opravdová třešnička na dortu (scéna, nápad nebo vtip vyčnívající mezi ostatními). Kvalitní tři hvězdičky. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Heist sice tradičně závisí na náhodách, ale zábavné je to dostatečně. Dokonce ani Sandra Bullock neiritovala. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Snaží se to mít ten šmrnc heist komedií, hlavně tedy Dannyho parťáků, jenže problémem je, že i přes tu fainovou svižnost mi to všechno přišlo hodně nucené. I přes to obsazení rychle zapomenutelná záležitost. ()

Související novinky

Dvojka Jumanji nabírá posily

Dvojka Jumanji nabírá posily

06.01.2019

Dvojka k hitu Jumanji: Vítejte v džungli! s Dwaynem Johnsonem (Rychle a zběsile 5) a Kevinem Hartem (Night School) se pomalu ale jistě řítí a tento týdne jsme se dozvěděli o dvou nových hereckých… (více)

Debbie a její parťačky jsou rekordní

Debbie a její parťačky jsou rekordní

11.06.2018

Zlodějský spin-off Dannyho parťáků se Sandrou Bullock (Gravitace) a Cate Blanchett (Thor: Ragnarok) v hlavních rolích od začátku neměl úplně snadnou pozici. Nejsou to koneckonců ani dva roky, co… (více)

Reklama

Reklama