Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se do nitra finské přírody. Země tisíců jezer není příliš hustě osídlená, a proto nabízí ideální podmínky pro pozorování magické krajiny... Sledujte přírodu v podobě, v jaké jste ji ještě dosud neviděli. Toulky finskou divočinou je zajímavý nový seriál, který přenáší přírodu přímo na televizní obrazovku, a zároveň inspiruje diváky, aby vyrazili ven. Jeho moderátory jsou profesionální badatel a expert na moderní mytologie. Díky nim zavítáme na nejzajímavější místa severské přírody. Vychutnejte si životní příběhy stromů, zprávy od lesních skřítků a starověká moudra místních šamanů, díky nimž se prohlubuje náš vztah k matce přírodě. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Perunwit 

všechny recenze uživatele

Na tenhle dokumentární seriál jsem se náhodně proklikal v programovém průvodci. Zprvu nedůvěřivě poslouchám ojedinělý styl vyprávění, vonící prastarými legendami. Pak mě pohlcují obrazy přírody a nakonec propadnu oběma hlavním protagonistům. Finsko jsem krátce navštívil, větší zkušenosti mám s přírodou Dánska a Švédska. V těchto snímcích mě dostala hlavně „jinakost“ tamních scenérií i jakási blízkost, kterou našinec pocítí při pohledu do březového lesa při západu slunce, prosvítajícím mezi kmeny. Zřetelně vystupuje z řady všemožných dokumentárních snímků o přírodě a dokáže prezentovat ušlechtile i pro našince naprosto neexotickou finskou krajinu. Zážitek! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Překrásná krajina , silná atmosféra a toulání. Jak zaznělo v dokumentu 1/3 finského území jsou rašeliniště. Sledují i Toulání finskou divočinou II. (na Prima Zoom). Z obrazovky je úplně cítit to ticho. ()

Reklama

Reklama