Reklama

Reklama

Nelítostní

  • Jižní Korea Boolhandang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Věrnost mladého policisty je podrobena zkoušce. Plní totiž tajné poslání mezi vězni v jednom nápravném ústavu a při jeho výkonu se spřátelí s trestancem, který má zločin prostě v krvi. (AMC Czech)

Videa (2)

Trailer

Recenze (10)

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek, ale už jsem tak nějak zvyklá na špičkovou korejskou práci s charaktery a tady to tak úplně nebylo a hlavně mi úplně nesedl charakter Siwana, i když herecky mu nemám co vytknout. Vlastně nakonec, kdyby oba hlavní hrdinové zemřeli, tak by mě to asi nijak nezasáhlo. Scénář se mi taky zdál slabší, myslím si, že se z toho dalo vytřískat víc. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

S odstupem času jsem to viděla s CZ titulky a musím říct, že mi to sedlo víc, než když jsem koukala poprvý. Pořád mi to ale přišlo lehce nepřehledný. Děj skáče z přítomnosti do minulosti a to ještě do několika časových rovin. Tahle forma zpracování mi moc nesedla a lehké zmatení bylo i teď. Překombinovaný konec jsem, doufám, správně pochopila. Herecky to bylo ale odehrané dobře, byla jsem zvědavá na Siwana, který předvedl slušný výkon už v The Attorney. I tady to dal pěkně a už se s ním těším na další film. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Od tohto filmu som veľa nečakal a narazil som na neho len náhodou. Naviac v CZ dabingu, ktorého obsadenie ma príliš nenadchlo. Ale nakoniec ma film dosť nadchol. Hlavná línia o priateľstve dvoch ľudí, ktorý sa pohybujú v gangsterskom svete mi pripomenula pecku New World. Vôbec mi to ani nepripadalo neprehľadné napriek tomu, že film neustále skáče v čase dopredu a dozadu vo viacerých časových obdobiach. Síce zhruba 40 minút trvá, kým sa vyjasnia hlavné línie a motivácie postáv, ale táto štruktúra má svoj zmysel. A aj keď mi zo začiatku trochu vadila, tak vďaka nej sa až do konca dočkáme neustálych nových odhalení, ktoré filmu dodajú kopu ďalších vrstiev. A až na jednu neskutočnú náhodu s fotkou mi všetky tie nové pointy pripadali logické a uveriteľné. V centre ale stojí vzťah ústrednej dvojice, ktorý sa neustále mení a až do konca netušíte na ktorú stranu sa mladý Protégé prikloní. Záver je vyústením uspokojivý, len namiesto prestrelky som očakával napínavý dialóg. Ústredná herecká dvojka to ale aj v náznakoch uhrala kvalitne. Potešilo ma, že sa film z nemalej časti odohráva aj v prostredí väzenia, kde si užijeme klasickú hierarchiu rôznych podplatených dozorcov a drsných spoluväzňov. Akčných scén tu veľa nie je. Okrem kratučkých potýčiek prakticky len jedna veľká hromadná bitka. Ale zato fakt špičkovo prevedená a natočená. Dočkáme sa aj pár brutálnych scén mučenia na ktoré sa mi fakt príjemne nepozeralo. Takže aj keď by som pár drobností vylepšil, tak celkovo som spokojný a na druhé pozretie ma to pravdepodobne bude baviť ešte viac, keďže už si budem všímať detaily, ktorým som príliš nevenoval pozornosť. 7,5/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více dle vynikajícího traileru, ale naštvaný vyloženě nejsem. Vizuál opět špičkový, herecky velmi dobré, především Kyeong-gu Seol v roli záporáka je vynikající, ale překvapí i mladý Siwan, o kterém jsem doposud neslyšel. Akce zde až tak moc není, ale když na ní dojde tak především souboje jsou správně drsné, zaujmou i nečekané zvraty v průběhu děje a líbily se mi i scény z vězení, takže jednotlivé segmenty velká stylovka, ale celkově to mám za lepší dobrou. Nebavil jsem se natolik, abych šel na 4*. 70% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jihokorejská gangsterka, která svou atmosférou prostě nezklame. Ve vězení se gangster a infiltrovaný tajný policista stanou přáteli. Po propuštění se střemhlav vrhnou do víru podsvětí, avšak kupodivu každý jiným směrem, což zapříčiní vzrůstající vzájemnou nedůvěru. Především je třeba upozornit, že se nejedná o lecjaké akční rošambo, ale o atmosféricky dramatický thriller, ve které je nejzajímavější spíše až druhá polovina dějství, kde nechybí ani pro někoho překvapující, pro někoho šokující, finále, které je na asijskou kinematografii zcela typické. Dobře napsané dialogy, nápaditě zrealizované scény a překvapivé dějové zvraty. Jak už název snímku napovídá, celé je to nelítostné, obzvlášť co se lidských osudů týče. Ať se stane, co se stane, vše souvisí se vším a vše má své následky. Příběh má svou sílu a to i přesto, že některé scény jsou značně pomalé, což znamená, že pro diváky očekávající spíše zábavu značně nudící. Je to příběh zvláštní, avšak patřičně temný, násilný, i svým způsobem omšele zábavný. Příběh o tajném policistovi mezi gangstery, u kterého policie ztratí jistotu a neví, jestli ještě pracuje pro ně, nebo už je na straně gangsterů, se nevidí často. ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama