Reklama

Reklama

V utajované americké vládní laboratoři probíhají experimenty s podivuhodným obojživelným monstrem nalezeným v Amazonii. Ví se o něm velmi málo – domorodci jej uctívali jako boha, může dýchat na vzduchu i pod vodou, podobá se člověku a je považován za nebezpečného tvora. V laboratoři jej drží a bezohledně zkoumá ambiciózní vládní agent Richard Strickland (Michael Shannon). Zachází s ním spíše jako s biologickým materiálem než s živou bytostí. Jeho experimenty neberou ohledy na to, zda objekt zkoumání zůstane na živu. Ve stejné laboratoři pracuje němá uklízečka Elisa (Sally Hawkins) a když se náhodou střetne s uvězněným stvořením, dokáže s ním navázat takovou komunikaci, k níž není potřeba žádných slov. Stačí jim gesta a emoce. Elisa jej nevnímá jako nebezpečnou zrůdu, cítí především jeho strašlivou osamělost. Je to i tím, že tato záhadná bytost má jednu základní vlastnost vody. Jak voda přijímá tvar nádoby, tak stejně tento vodní tvor přijímá vlastnosti každého, s kým se potkává, a odráží tak jeho agresivitu i osamělost nebo bezpodmínečnou lásku. Díky tomu se mezi ním a vnímavou Elisou vytvoří silné pouto. V okamžiku, kdy hrozí další brutální pokusy, Elisa pochopí, že je čas na společný útěk. A protože jsme v 60. letech minulého století, neobejde se to bez účasti sovětských špiónů. (CinemArt)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Eseter

Eseter (hodnocení, recenze)

Tak je to tvůj názor, můj zas, že je hezká :D jako rozumím, že není konvenčně atraktivní...

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Gratuluji filmu k tak významnému ohodnocení. Sally Hawkins by si rovněž zasloužila i cenu za nejlepší herečku. Klobouk dolů. Můj favorit Dunkerk naštěstí taky něco dostal :-)

 

Gladi: tisíc lidí, tisíc chutí :-) U mě třeba občas zaboduje béčkový film a pohoří oscarový, ale to je jen má věc a každého z nás :-)

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

Ano, tento film získal 4 oscary a zaslúžene. To len tak pre tých ďalších, čo si sem prídu uľaviť :))

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Ty Oscary losujou náhodně nebo co? :D

Podle mě jakejkoliv film z těch uváděnejch to mohl dostat, když už to dali nějakému sci-fi.

Uživatel SkillJam smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Tri hvezdy jsou adekvatni, ale Oscar je moc. Na druhou stranu porad lepsi nez minuly rok.

tron

tron (hodnocení, recenze)

Nepripadá vám to "trocha" podobné? Vie niekto, čo to vlastne je? Nechce sa mi veriť, že by bol del Toro AŽ TAKÝ zlodej.

na příspěvěk reagoval Gladiator15, Kubeska

ledzepfan

ledzepfan (hodnocení, recenze)

Jakože mě tam ta podobnost s Jeunetovými filmy taky pořád naskakovala.. Dělá to ta barevnost v kombinaci s hudbou která nesmyslně navozuje francouzský feeling.. Což jde naprosto proti té atmošce Ameriky 50.let a muzikálům.. Ale Jeunet je zase šulin, že to tak hrozně řeší.... Třeba je Perlman udobří :D

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Del Toro dohlédne na další horory a fantasy

Del Toro dohlédne na další horory a fantasy

05.04.2018

Guillermo del Toro natočil spoustu děsivých i zábavných fantasy, pořádnou slávu mu však přinesla až ta poslední. Tvář vody letos získala čtyři Oscary, mezi nimiž nechyběly dvě sošky pro del Tora … (více)

Reklama

Reklama