Reklama

Reklama

V utajované americké vládní laboratoři probíhají experimenty s podivuhodným obojživelným monstrem nalezeným v Amazonii. Ví se o něm velmi málo – domorodci jej uctívali jako boha, může dýchat na vzduchu i pod vodou, podobá se člověku a je považován za nebezpečného tvora. V laboratoři jej drží a bezohledně zkoumá ambiciózní vládní agent Richard Strickland (Michael Shannon). Zachází s ním spíše jako s biologickým materiálem než s živou bytostí. Jeho experimenty neberou ohledy na to, zda objekt zkoumání zůstane na živu. Ve stejné laboratoři pracuje němá uklízečka Elisa (Sally Hawkins) a když se náhodou střetne s uvězněným stvořením, dokáže s ním navázat takovou komunikaci, k níž není potřeba žádných slov. Stačí jim gesta a emoce. Elisa jej nevnímá jako nebezpečnou zrůdu, cítí především jeho strašlivou osamělost. Je to i tím, že tato záhadná bytost má jednu základní vlastnost vody. Jak voda přijímá tvar nádoby, tak stejně tento vodní tvor přijímá vlastnosti každého, s kým se potkává, a odráží tak jeho agresivitu i osamělost nebo bezpodmínečnou lásku. Díky tomu se mezi ním a vnímavou Elisou vytvoří silné pouto. V okamžiku, kdy hrozí další brutální pokusy, Elisa pochopí, že je čas na společný útěk. A protože jsme v 60. letech minulého století, neobejde se to bez účasti sovětských špiónů. (CinemArt)

(více)

Diskuze

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Dal jsem 5* Připomnělo mi to filmy s Julie Verne, tak trochu Kapitán Nemo v roli Shannona.. Prostředí 70tych let, a herecké výkony Top1.. Tento snímek je nedoceneny.. Já bych tomu dal 90%

na příspěvěk reagoval Prometheus69, LAZARUS111

dadaft

dadaft (hodnocení, recenze)

........... aneb od masturbace k souloži se slizem z bažiny. 63%? Nechápu...

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

LAZARUS111

Měla mít funkci u které by jí nikdo nepodezíral. Tedy, kdo by podezíral uklízečku je jim pícha s Aquamenem? A navíc tak hnusná a navíc něma ty vole. :))

na příspěvěk reagoval LAZARUS111

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

LAZARUS111

Uklízečky uklízí každé ráno taky v pokojích Hotelech, kde lidé nechaj třeba na stole peníze, jenže Uklízečka to vše přehlíží a dělá si jen svoji práci, to co musí..

Uživatel hrdybuzik smazal svůj příspěvek.

Predkozka

Predkozka (hodnocení, recenze)

Výbornej film, který si Oskara zasloužil oprávněně a vedle toho křik a fňukání verbalovo malých kund? Co víc si přát :) Pětihvězdičkovej generál jak vyšitej jebky

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

hrdygay

To aby se maminy měly s čím identifikovat. :)

Tak je to vždycky, když se cílí na nějakou skupinu. Chlap na to asi nepude. :)

A stejně jako v teen filmech se průměrná holka stane princeznou a dostane prince, nebo geek se stane hrdinou a získá tu nejkrásnější babu, tak tady musí ukázat průměrnou babu, aby žena ve středních letech neměla komu závidět a mohla se identifikovat. :)

 

Jenže v reálu to je tak, že "zatmco si na Jeníčkovi smlsne kdejaká havěť, jeleni se klidně pasou..." ;)

hrdygay

hrdygay (hodnocení, recenze)

toto, ze ziskalo oscara, v hollywoode je tolko jebaciek a vyberu nesympaticku sally hawkins, bol to des ju vidiet nahu, jak masturbuje a suka s obojzivelnikom, este k tomu debilne muzikalove cislo, ktore do filmu nezapadalo, ziadne hororove sceny, jedine pozitiva boli retro doba sestdesiatych rokov, dobry soundtrack a solidny michael shannon

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Jestli zaslouženě, tak nám prosím pěkně kriticky vysvětli za co, když jsi tak vzdělán v kinematografii a my všichni ostatní  vidíme film na 64%.... Díky. ;)

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Gryphon

Gryphon (hodnocení, recenze)

klera

Ja zase nedokážem pochopiť ako taký strhujúci klenot svetovej kinematografie ako je dokument Večný žid / Der ewige Jude môže mať iba žalostných 53 percent.

na příspěvěk reagoval klera

klera

klera (hodnocení, recenze)

Pardon lidi za trochu upřímnosti...ale na hodnocení tohodle filmu je vidět, která část publika na csfd převládá- ti, co jakmile vidí obnažený emoce (navíc emoce ženy v hlavní roli a dokonce gaye ve vedlejší roli!! O.O), začnou pochybovat o svym vlastním mužství...přeneste se přes to už proboha! :D "Šukání se želvákem, vyhonění po ránu, uklízečka šuká s příšerou, muž v masce mloka- šereda!,...." Tak jo no...musíte mít smutnej život.

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Gryphon

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Nerostli.. Jakmile se vrací z nemocnice uz měl prsty prisite zpět.. A pote rika tomu druhýmu, že neví jestli se prsty přijmou, z důvodu, že trvalo nějaký čas, než se našli a přišili zpět.. Pote se mu tam po celou dobu dostaval nejaky sajrajt z mutanta, prsty mu černali a neprijmuli se mu, pak si k nim i čichal a smrdeli rybinou, takze uz býval nasranej a pote jel k černosce domů, a tam uz bouchl natolik, ze je vyrval a hodil je jim na zem.. Takto jsem to dle události pochopil já..

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Del Toro dohlédne na další horory a fantasy

Del Toro dohlédne na další horory a fantasy

05.04.2018

Guillermo del Toro natočil spoustu děsivých i zábavných fantasy, pořádnou slávu mu však přinesla až ta poslední. Tvář vody letos získala čtyři Oscary, mezi nimiž nechyběly dvě sošky pro del Tora … (více)

Reklama

Reklama