Reklama

Reklama

V utajované americké vládní laboratoři probíhají experimenty s podivuhodným obojživelným monstrem nalezeným v Amazonii. Ví se o něm velmi málo – domorodci jej uctívali jako boha, může dýchat na vzduchu i pod vodou, podobá se člověku a je považován za nebezpečného tvora. V laboratoři jej drží a bezohledně zkoumá ambiciózní vládní agent Richard Strickland (Michael Shannon). Zachází s ním spíše jako s biologickým materiálem než s živou bytostí. Jeho experimenty neberou ohledy na to, zda objekt zkoumání zůstane na živu. Ve stejné laboratoři pracuje němá uklízečka Elisa (Sally Hawkins) a když se náhodou střetne s uvězněným stvořením, dokáže s ním navázat takovou komunikaci, k níž není potřeba žádných slov. Stačí jim gesta a emoce. Elisa jej nevnímá jako nebezpečnou zrůdu, cítí především jeho strašlivou osamělost. Je to i tím, že tato záhadná bytost má jednu základní vlastnost vody. Jak voda přijímá tvar nádoby, tak stejně tento vodní tvor přijímá vlastnosti každého, s kým se potkává, a odráží tak jeho agresivitu i osamělost nebo bezpodmínečnou lásku. Díky tomu se mezi ním a vnímavou Elisou vytvoří silné pouto. V okamžiku, kdy hrozí další brutální pokusy, Elisa pochopí, že je čas na společný útěk. A protože jsme v 60. letech minulého století, neobejde se to bez účasti sovětských špiónů. (CinemArt)

(více)

Recenze (955)

Blenny 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to, jako by v Asylum dostali víc prachů a natočili volný remake Žbluňk! a Msta přichozího z močálu v jednom balení. ()

Meeryan 

všechny recenze uživatele

Být to slušnější film má plný počet! Škoda... Mínusy jsou za vanu a úchyláka s jeho manželkou. Nechápu, proč záběry zobrazovaly prdel vládního agenta, ale příšerky prdel zobrazena nebyla! Takže tím chce del Toro říct, (doufám, že to diváci zaregistrovali, tu asi pointu?), že příšerka co se týče sexuálního chování byla citlivější a vnímavější. ()

john.doe 

všechny recenze uživatele

Po oskarových sračkách Birdman a Moonlight je tu jakýsi malinkatý progres, ale nevím jestli to bude stačit získat si mou důvěru zpět :/ velká slabota... ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Milá pohádka, která neurazí a potěší. Pro mne až příliš komorní dílko s minimem triků, s krásnými interiéry i exteriéry na kterých se architekti vyblbli, pěkná práce maskéra, příjemná atmosféra filmu s pomalu plynoucím dějem občas mile proložená erotikou a naturálními záběry odtržených končetin. Tento film doporučuji už pro odvahu režiséra v této přetechnizované době natočit romantickou pohádku. ()

Estwen 

všechny recenze uživatele

Bizarní fantasy snímek o osudu menšin ve velkém standardizovaném světě. Oskara dostal za to, že to, co bylo natočeno už mnohokrát se podařilo ukázat úplně jiným způsobem. Něco, jako když van Gogh maloval slunečnice. Škoda, že nejsem jako běžný divák připravená na tak přesofistikovaný druh umění. ()

Joedas 

všechny recenze uživatele

Sice čtyři hvězdy, ale v podstatě zklamaní. Poněvadž del Toro mi doteď ve většině případů mluvil z duše, tady ale poprvé nejsem v cílový skupině. Takže tentokrát jen perfektně natočená, citlivě odvyprávěná pocta filmům, co mi nic neříkaj. ()

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Del Toro pravděpodobně ve fyzice dost chyběl. Nebo spíše na ni nechodil vůbec. Jinak vcelku zklamání z tolika nominací. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak ne. Nedal jsem to, mluvou dnešní mládeže. Po čtyřiceti minutách poloviční nudy jsem to vypnul s tím, že to dokoukám až jindy. To jindy přišlo až za měsíc. Na můj vkus je zde až moc naprosto zbytečných scén. A tím ovšem nemíním zrovna ty, kde jsme svědky toho, co dělá Elisa ve vaně. Scény s jejím přítelem, ty to zdržují nejvíce. Byli opravdu nutní ti ruští špioni? Nebyli. Hlavní hrdinka mi lezla na nervy, a tím více jsem si uvědomoval, že v celém filmu není jediná postava která by mi „sedla“. Scény baby a tvora před případnou (neukázanou!!) kopulací mne osobně rozesmály. Skoro bych za ně i něco přidal. Jen by mne zajímalo, co by z toho bylo. Pulci? No a konec filmu? Ne, to bych musel nonens volens spoilerovat. Ostatně, viz hodnocení. Už se můžeme těšit na dvojku, která už má i název a to „Hbitý pulec“. Šplouch. Jo, ta dvacítka je za masku. ()

PichyjePan 

všechny recenze uživatele

Tvář vody je film o romanci mezi němou uklízečkou a "divokým" inteligentním obojživelným "bohem", na kterém chtějí zlý Amíci provádět různé experimenty. Je to opravdu zvláštní a zajímavý film a ne každému se bude líbit. Film získal tři oskary a to za nejlepší film, nejlepší režii a za výpravu s čímž já naprosto souhlasím, protože ten film byl natočen srdcem. A výkony herců hlavně uklízečky Sally Hawkins a hlavního záporáka Michaela Shannona mě opravdu potěšily. Filmu dávám 4,5* spíš 5*. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Tak ako určite je to oproti labyrintu ktorý ma unudil stokrát lepšie. Má to síce isté chybičky krásy a asi si to už viac nepozrime ale rozhodne to nebol zlý film. Skvelá dramatická linka, výborné postavy, obzvlásť jeblý Shannon je perfektný. A tvor vyzerá super. Čo môžem vytknúť je málo akcie a tiež zainteresovanosť Rusov ale to sú len slabé chybičky krásy. 4* zaslúžene. ()

MikeMyers 

všechny recenze uživatele

Aha, to už jsem viděl...jmenovalo se to Zachraňte Willyho...akorát ten kluk s tou rybou nepíchal :)) Ne teď vážně. Je to hezky natočené, herecké výkony super, ale přišlo mi že spousta věcí tam je nakousnutých a nedokončených a nevysvětlených. Hlubokou lásku které by mi bylo líto jsem tomu nějak nevěřil. ()

vipeerr 

všechny recenze uživatele

Ujetý . . já vím že prostě del Toro takhle točí ale v porovnání s Faunovým labyrintem jsem nechápal. Že dojebal Hobbita už jsem mu odpustil..ale neměl by svoje zvrácené myšlenky šířit dál. Místy stupidní a nelogické, místy naopak famózní a strhující. Shannon je dobrej záporák, má na to prostě ksicht. Takže ten tomu dával trochu drive..jinak za mě nuda. ()

Sssiksseilor odpad!

všechny recenze uživatele

Cože?! Nejlepší film s nejlepší režií za tuhle sračku? A dvě další z toho jedna za hudbu, kvůli které jsem to chtěl ze začátku vypnout, protože pořád hraje dokola jedna stejná vlezlá retardovaná stopa? To už můžeme jít rovnou přímo do prdele! No nebýt Shannona, tak to snad ani nedokoukám. Hlavní pseudohrdinka si tu a tam vyprstila, takže držela celou dobu hubu. Po hodině jí ruka ale přestane stačit, a už toužila plně pouze po humanoidním rybákovi, co ji dokázal jako jediný vnímat takovou, jaká je - odporná hovnometařka. Humu-úno-sností nezaostává ani onen podvodní mentál, jehož kostým je jak z nějakého trapného céčkového hororu. Ten zde nicméně žánrově rozhodně nečekejte a romantika zůstane maximálně pro ty, co dokáží okysličovat své buňky pod vodou a rádi se cpou mořskou solí s vejci natvrdo. V podstatě celou dobu s neustálou iritací, mi dvě hodiny u tohoto výmrdu utíkaly extrémně pomalu a myšlenka v závěru je svoji důležitostí zbytečná asi tolik, jako byly závody v dobývání vesmíru. Přirozeně, pokud máte již pár filmů nakoukáno, tak bude každému i s průměrným intelektem jasné, že Richard Strickland to bohužel celé nevystřílí. Snad raději příliš ani nerozplétat komediálnost, jenž je propletena celou stopáží a je pořádně trapná. Nezapomene se ani na přestárlého buzeranta, hrst inscenujících soudruhů, ukecanou černošku s typickou nadváhou a mnoho dalších delikates, bez kterých divák prostě nemohl být. Teď už může! ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete někoho, kdo natočí romantický, syrový, dramatický film s hororovými prvky a nepokrytě pohádkovým nádechem, nevím o nikom lepším, než je režisér filmů Hellboy 1 a 2, Princ bez království, Faunův labyrint, nebo třeba Nebojte se tmy - pan Guillermo del Toro. Pojetí Tváře vody je klasické, ovšem i tak dosti osobité. Zpracování je přímé, jasné, film má pár nechutných scén (To by jinak nebyl del Toro), ovšem co se týká herců a celkového dojmu jako celku, nelze filmu nic vyčíst. Plyne si vlastním tempem, nespěchá, ani zbytečně nestagnuje, a skončí tak jak doufáte, že skončí. I když to už ani nečekáte. Což je super. Vytkl bych filmu zmíněnou brutalitu. Ale jak jsem řekl: To by to nebyl del Toro. 4* ()

smatana.sk 

všechny recenze uživatele

Ten film je v rámci svojho žánru úplne v pohode, strelená je doba, ktorá aj za príbehom, ako sa nemá upratovačka zaľúbila do "vodníka", vidí politické presahy. No a potom diváci túto drsnú rozprávočku hodnotením stlačia, aby bolo jasné, že si neprajú vo filme lovestory s obojživelníkom, pretože keď sa dnes upratovačky zaľúbia do obojživelníka, kde to bude mať koniec? ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Dospeláckejší E.T. vykreslený tyrkysovo - zelenou farbou, hollywoodsky vyčačkaný príbeh o vzťahu medzi človekom a morskou bytosťou a jej záchrane, alebo romantický Guillermo del Toro s nadšením pre studenú vojnu s nádychom ,, starej Ameriky ''. Torove filmy mám rád. Sú tvorené srdcom, skrze ne si môžeme vytvárať city k fantastickým bytostiam a cítiť z nich istý filmársky kumšt. Čo sa týka SHAPE OF WATER, nájdeme tu aj niekoľko nedostatkov. Azda jedným z nich je dlhšia minutáž, ktorá by mohla byť o takých 30 minút kratšia. Plus nechápem znázornenú sexualitu postáv. V iných filmoch mi to nevadí, ale toto nie je prvok Torovho štýlu. Nevyvoláva to vo mne veľký emotívny zážitok a rozhodne by som tomu nedal oscara za najlepší film roka. Nie je to zbytočné, ale čakal som niečo lepšie. Za mňa 3*. ()

tkey 

všechny recenze uživatele

Z půlky filmu na mě dýchal bioschock a to se mi líbilo. Pokud by vás bude vaše dráha polovička prudit s nějakým romantickým filmem, prasknete si tohle, tak nějak budete určitě spokojený oba ()

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Del Toro dohlédne na další horory a fantasy

Del Toro dohlédne na další horory a fantasy

05.04.2018

Guillermo del Toro natočil spoustu děsivých i zábavných fantasy, pořádnou slávu mu však přinesla až ta poslední. Tvář vody letos získala čtyři Oscary, mezi nimiž nechyběly dvě sošky pro del Tora … (více)

Reklama

Reklama