Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Několik důchodců náhodou objeví opuštěný bazén a začnou ho pravidelně navštěvovat. Jaké je jejich překvapení, když zjistí, že je začínají opouštět jejich choroby a znovu dostávají chuť do života. Ne, není to zázrak - mají v tom prsty mimozemšťané, kteří v bazénu ukryli to, co jim patří. Nevadí jim, že někdo objevil jejich tajemství. Dokonce jsou ochotni pomoci ještě víc... (Guild Home Video)

(více)

Recenze (141)

Radyo 

všechny recenze uživatele

A opět tady je jeden film, známý ještě ze "socialistických" nelegálních videokazet. Opět platí víceméně to, že na co jsme tehdy koukali jako na svatý obrázek, to nám dnes přijde minimálně o třídu slabší. O téhle sci-fi to sice neplatí tak doslova, ale přece jen to dřívější kouzlo už je pryč. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17,5miliónaTržby USA $76,113,124Tržby Celosvetovo $85,313,124║ Klasika. /85%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý filmeček z dob kdy se točili filmu typu Číslo 5 žije apod. Skroo ve všech tou dobou hrál Steve Gutterberg. Tento film o pár mimozemštanech, pár důchodcích a jedné lodi je celkem zábavný avšak svá nejlepší léta má již za sebou. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na Zámotek jsem si z dětství uchoval jen matné vzpomínky a když mě teď po mnoha letech zastihl v pozdní noční hodině, měl jsem náladu na všechno, jen ne na něj. Film mě ale od první minuty vyvedl z omylu, když mě dokázal rozesmát, překvapit, rozněžnit a na několika místech i dojmout. Kouzlo a "rodinnost" osmdesátých let v nejčistší formě. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Každých desať – jedenásť tisíc rokov urobím chybu.“ V 80. rokoch 20. storočia boli okrem „slizkých a agresívnych“ mimozemšťanov v móde aj dobrí, zlatí a „pozitívni“. Vrchol (komerčný i umelecký) dosiahol najskôr Spielberg trhákom E.T. – MIMOZEMŠŤANOM a následne ho začali všetci kopírovať. Priletel STARMAN, priplávala PRIEPASŤ (i keď tam by som si „pozitívnosťou“ kvôli režisérskej verzii nebol až taký istý)... a ZÁMOTOK žánrovo univerzálneho Rona Howarda (v tom čase mal za sebou len fantasy romantiku ŽBLNK s Tomom Hanksom). Rozkošná snímka, získajúca dvoch Oscarov (triky a Don Ameche ako herec v podpornej úlohe), dýcha rozprávkovou atmosférou, mimozemšťania sú stvárnení pôsobivo až poeticky, no tou skutočnou lahôdkou je až odvaha obsadiť do úloh ústredných hrdinov... dôchodcov. Všetci sú skvelí (Ameche, Wilford Brimley, Jessica Tandyová) a iskrí to medzi nimi („Čo len s tebou budem robiť...“ – „Každopádne nebudeš tancovať.“). Zahanbiť sa ale nedala ani mladá (zábavný Guttenberg, pôvabná Tahnee Welchová) a stredná generácia (zasa skvelý Brian Dennehy). Výborný rodinný sci-fi projekt s nezameniteľnou spielbergovskou atmosférou, príjemný humor, originálny scenár a smútok v duši. Delfíny, Atlantída, rakovina, bazén, sex, tanec, vyzliekanie z kože... Fakt mám tento film rád. O tri roky neskôr nakrútená dvojka už bola o čosi slabšia. Ale nie o veľa. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ne abyste se moc bavili. Nezapomeňte, že jste starci." Dřív jsem si představoval důchod jako čekání na smrt. Tady se objevila jiná možnost a já se na něj začínám těšit. Po snídani si dám dopolední koupel s kokony, po obědě sex s Antariankou Kitty a po večeři to rozjedu na tanečním parketu. To bude jízda. Tihle důchodci užívající si života mě zkrátka bavili už jako dítě a v dospělosti se na tom nic nezměnilo. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Veľmi príjemná komédia, ktorá nielenže pobaví a spoľahlivo odoženie nudu, ale aj poskytne nejeden námet na premýšľanie - staroba, pocit zbytočnosti, samota, smrť. Nevravím, že ide o hlboké filozofické dielo, no keď sa posnažíte, môže sa takým vo vašich očiach stať. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zámotek je ideální film pro všechny, kteří jsou unavení záplavou negativních zpráv o přírodních katastrofách, válkách, kriminalitě a lidském neštěstí. Je to totiž jeden z mála snímků, kde prakticky absentuje nějaké zlo, je to příjemný film s pozitivním vyzněním, slušným castingem, dobrými hereckými výkony a profesionální režií. Dvě hvězdičky jsou vlastně nespravedlivé, ale dávám je proto, že ten snímek mě vždycky v podstatě nudil. Opravdu mu totiž schází nějaký zásadnější dramatický konflikt, který souvisí s absencí výše zmíněného zla. Snímek o skupině důchodců, kteří díky návštěvě mimozemské civilizace získali zpět ztracené mládí, je vhodný pro všechny, kteří chtějí strávit příjemnou chvíli u dílka, na které nejspíš za pár hodin zapomenou. Celkový dojem: 45 %. ()

choze

všechny recenze uživatele

Neříkám, že jsem jako dítě a puberťák neměl svoje oblíbené rodinné filmy, ale jednoznačně jsem preferoval horory. A se ZÁMOTKEM nastal ten problém, že jsem jej podle názvu a obalu dopředu chybně vyhodnotil jako horor (přání bylo otcem myšlenky) a následné zklamání z toho, že jde o neškodnou gerontofilní taškařici bylo tak velké, že jsem nebyl schopen ten film docenit v jeho žánru. Takže radši nehodnotím - s tímhle filmem jsme na sebe prostě měli smůlu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Krásna úsmevná komédia s jemne trpkým podtónom o čiperných a milých senioroch, avšak nielen pre nich. Obsadenie je úprimne božské, Guttenberg si svoju rolu užíva viac ako sérii 'Police Academy', rovnako ako aj partia starších. A rodinný film pre vyspeleších. 80%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V osemdesiatých rokoch minulého storočia sa v USA natočilo hodne sci-fi snímkou. Vesmírne, mimozemské monštrá na nás útočili z každej strany. Väčšinou sa snažili ovládnuť našu matičku Zem alebo proste len ukojiť svoju túžbu po krvi. Pamätám si len dva prípady, kedy ku nám, na našu Modrú planétu, zavítali s priateľskými úmyslami. Najskôr to bol stratený E.T. a v druhom prípade zasa nenápadní návštevníci zo súhvezdia Antares, ktorí prišli zachrániť svojich vlastných druhov, čo uviazli na Zemi. Popri tom taktiež pomôžu partii dôchodcov nadobudnúť dávno stratenú mladosť. Pohodový sci-fi film. **** ()

pepo 

všechny recenze uživatele

prewkrásny film pre celú rodinu nad ktorým rozmýšlate či ho náhodou nerobil spielberg.od námetu až po kvalitu ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný sci-fi film převážně o starých lidech, jejich různých povahách, problémech a společné touze po mládí. Taková pohodička pro zklidnění nervů. 69% ()

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Reklama

Reklama