Reklama

Reklama

Atlanta

(seriál)
Trailer 3
USA, (2016–2022), 20 h 31 min (Minutáž: 22–39 min)

Tvůrci:

Donald Glover

Hrají:

Donald Glover, Brian Tyree Henry, Lakeith Stanfield, Zazie Beetz, Harold 'House' Moore, Cranston Johnson, Emmett Hunter, Rick Holmes, Ashley John (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(41)

Seriál Atlanta se točí okolo Earnesta "Earna" Markse (Donald Glover), samotáře, který se vrací do své rodné Atlanty ve státě Georgia (přezdívané Broskvový stát) poté, co předčasně ukončil studium na Princetonu. Po svém návratu zjišťuje, že jeho bratranec Alfred se stal nejžhavější atlantskou rapovou novinkou. Seriál sleduje oba bratrance na jejich cestě vzhůru atlantskou rapovou scénou, která kvůli jejich zcela odlišným názorům na umění, komerci, úspěch a rasu nebude ani trochu jednoduchá. Earn je extrémně chytrý, všímavý a ztracený. Jako rozčarovaný mileniál má problémy najít své poslání nebo "značku" a má pocit, že jeho osud je pevně daný a nemůže nikdy zvítězit. Je si vědom toho, že Alfredova popularita získaná takřka přes noc na YouTube má potenciál a může se stát životní příležitostí pro oba dva – tedy pokud zvládne ukočírovat bratrancův přístup "nejprve jednej, pak přemýšlej" a zvykne si na jeho podivného kumpána Dariuse zmateného drogami a možná i psychickou poruchou. Jako Alfrédův manažer by se Earn mohl konečně pustit do něčeho, co by mohlo stát za vynaloženou energii. (Disney+)

(více)

Recenze uživatele M.i.k.e k tomuto seriálu (5)

Atlanta (2016) 

zatím po dvou dílech nic co by mě zvedalo ze židle...dalšímu dílu dám nejspíš ještě šanci,ale jinak nemůžu říct,že by mě Atlanta vyloženě uchvátila....60% edit 2023 : K Atlantě sem se vrátil po víc jak šesti letech a hodnocení poletí nahoru. Jednotlivým sériím sem sice dal po (silných) čtyřech hvězdách, ale jako celku Atlantě napálím plnou, protože tohle Gloverovo dítě ve mě bude ještě chvilku rezonovat...90% ()

Season 1 (2016) (S01) 

poté co mě na Amazon Prime zaujal seriál Hive, ve kterém má prsty právě Donald Glover, rozhodl sem se oprášit Atlantu, která mě kdysi dávno v pár dílech moc nezaujala a to byla chyba. Už tady, sedm let zpátky, se totiž Glover ukazuje jako cílevědomý tvůrce, který ví co chce a nebojí se toho. Atlanta tak různě skáče mezi žánry, chvílemi je vtipná, chvílemi zase až bizarně přehnaná a do toho všeho tu jsou vážná (nejen) sociální témata, která nejsou podávána na sílu a divák tak nemá pocit, že to točil někdo kdo z toho chce vytřískat akorát pozornost a nějakou tu cenu. Velmi, velmi dobré. Sem zvědav na další řady...80% ()

Season 2 (2018) (S02) 

Atlanta ve své druhé řadě upustila od svého černohumorného/lehce bizarního nádechu a nabídla mnohem vážnější tón. To ovšem nic nemění na tom, že Glover je extrémně talentovaný tvůrce s ohromným potenciálem a i ve druhé sérii to prokazuje. Některé díly jsou možná trošku slabší, ale pak přijdou takové jako Holičství nebo Teddy Perkins, které potvrdí, že tohle se rozhodně vyplatí sledovat...80% ()

Season 3 (2022) (S03) 

třetí série na to jde opět trochu jinak než ty dvě předtím. Vrátil se černohumorný satirický nádech s příchutí bizáru, ale spolu s tím přišla i zatím největší roztříštěnost a epizodičnost. Je tu sice dějová linka, která spojuje některé epizody, ale ne všechny a mnohem víc se utíká úplně někam jinam. Důkazem budiž epizody 4 a 9, které ční nade všemi (hlavně ta čtvrtá) a které naprosto v pohodě obstojí i samostatně...80% ()

Season 4 (2022) (S04) 

ze všech čtyř sérií je ta poslední nejslabší, ovšem nijak výrazně a stále dokáže nabídnout epizody a momenty na hranici geniality, které si divák bude rád připomínat. Ona vůbec Atlanta je jedna z mála seriálů, která má potenciál opakovaného shlédnutí, což se zase nestává tak často i u mnohem výraznější (větších, viditelnějších) značek...80% ()

Související novinky

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

15.02.2021

Studio Amazon se rozhodlo oživit populární akční komedii Mr. & Mrs. Smith z roku 2005, v níž si tehdy zahráli Angelina Jolie a Brad Pitt. Nově se však příběh zpracuje do seriálu, v němž si hlavní… (více)

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Režisér Atlanty a temné sci-fi

Režisér Atlanty a temné sci-fi

15.06.2018

Režisér klipu This is America a několika epizod seriálu Atlanta Hiro Murai se chystá na svůj filmový debut. Tím by mělo být temné sci-fi Man Alive podle scénáře Davida Roberta Mitchella (Neutečeš).… (více)

Deadpool si našel parťačku

Deadpool si našel parťačku

10.03.2017

Pokračování Deadpoola, které natočí David Leitch (John Wick), stále nemá datum premiéry. Studio 20th Century ale určitě touží po příštím roce, takže se co nejrychleji píše a obsazuje, aby se mohlo… (více)

Reklama

Reklama