Reklama

Reklama

Miluj mě, jestli to dokážeš

  • angličtina Love Me If You Can
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument Dagmar Smržové otevírá tabuizované téma sexuální asistence pro hendikepované a nabízí citlivý pohled do intimního života lidí s postižením. Všichni chceme milovat a být milováni. Zdraví nebo nemocní, silní nebo slabí ... Stejně tak Adam a dva Tomášové, hendikepovaní mladíci, jejichž touha po ženské náruči zůstává nenaplněna. Pak se ale rozhodnou to změnit a vydají se na dobrodružnou cestu za vlastním uspokojením... Budeme je litovat nebo jim fandit? Bude nás to pobuřovat, nebo pro ně najdeme pochopení..? Sex a intimní život lidí, kteří nejsou mladí, krásní, svižní a fyzicky schopní, bývá mnohdy považován za něco nemístného, nebo vlastně neexistujícího. Přesto tady je. Režisérka Dagmar Smržová otevírá toto tabuizované téma na příběhu trojice mladíků, kteří se rozhodnou, že se nevzdají své touhy po lásce. Svým filmem demonstruje úskalí, která jim kladou jejich postižení, a dotýká se tak v České republice zatím málo známého tématu sexuální asistence. (Artcam Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Postižení není kletba. Nemluvíme o těch dvou moralizujících mentálech, co tu dali odpady, samozřejmě. Citlivý, otevřený, vtipný a jímavý dokument o tom, jak blízko k sobě má "žít" a "toužit". Není to exploatace, protože všichni ví, co dělají a říkají a k těm, co to tak úplně nevědí, se Smržová chová s něhou a pochopením. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

A ono je zase hezký, že si nechali udělat plakát od aktéra Tomáše, tč. s downovým syndromem. Také mě těší, že osobě s největším handicapem, tedy té nesnesitelné esoterické pizetce, film nevěnoval zase tolik prostoru, aby mi honila žilku na skráni. Jinak obvyklý soc náhled dokument pro lidi, kterým doteď nedocházelo, že i postižení to chtěj taky. Je to poměrně citlivé, zajímavé, hodně osobní a chvalitebně krátké. A také filmařsky naprosto neinvenční s vizuálem jak z mobilu. Televizní dokument, který by v kinech neměl co dělat, kdyby se alespoň po projekcích nedaly dělat přednášky. "To není nemoc. Bejt tetraplegik je životní styl." ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak to je kafkárna...opravdu česká cesta...sexuální asistentka pro hendikepované vozíčkáře a ona ta paní nemá doma (respektive v místě, kde své služby vozíčkářům poskytuje), bezbariérový přístup! Vozíčkáře je tam nutné složitě přenášet. A školitelka sexuálních asistentek je...chvilka napětí...Němka! Služba je to jistě záslužná, ale točit o tak tabuizovaném fenoménu takto koncipovaný dokument, to nevidím jako progresi... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Výborný věc, osobně mi vyhovuje, že se nesnaží kutat v příbězích zúčastněných a místo hledaní povrchní hloubky (no dobře, je to oximoron, ale víte jak to myslím) se snaží hlavně o navození atmosféry pochopení s těma klukama. Ano, mohlo by bejt hodně fajn, kdyby tam bylo víc faktografických věcí, ale to by zas dokument postrádal sílu. Alespoň že v tady Pilsnu, co vím od mnoha kluků na vozejku, dostanou v bordelu alepoň slevu a nemusí vlakem do Mostu. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

V době vzniku dokumentu velmi aktuální téma, vhodní respondenti, dobře naročené i sestříhané, ale ten konec přišel nějak moc brzy..? Pocity před "akcí" režisérka s aktéry promrskala do nejmenších podrobností, mně by ale zajímalo, jak se všichni zúčastnění cítili po tom. Co se jim honilo v hlavě? Je to to ono? Stálo to za všechny ty útrapy a peníze? A co na to protistrana? Dá se tento druh "asistence" vůbec vyvážit penězi? Těch nezodpovězených otázek je na dokument nějak moc? Má snad vzniknout nějaké pokračování? ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Film se původně natáčel jako televizní dokument a vznikl za pouhých 10 dní. (Piky.89)

Reklama

Reklama