Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše nechali za sebou a uprchli, aby nalezli to jediné, po čem celý život skutečně toužili. Zemi dost velkou pro jejich sny... V Irsku roku 1892 se rolník Joseph Donelly (T. Cruise) vydává zabít bohatého statkáře Christieho kvůli bídě, v níž se on i desítky dalších ocitli jeho přičiněním. Právě v Christieho sídle se setkává s jeho vzpurnou dcerou Shannon (N. Kidmanová), otrávenou svazujícími společenskými konvencemi. Tyto rozdílné povahy spojí dohromady stejný sen po nové půdě, která se má rozdávat zájemcům v americké Oklahomě. Společně prchají za oceán, ale brzy po připlutí k americkým břehům se svými plány narazí a jsou nuceni přežívat v nuzných podmínkách bostonské chudinské čtvrti. Odkázáni jeden na druhého překonávají spoustu zkoušek, ale svého snu se nevzdávají… (Česká televize)

(více)

Diskuze

Tryskomyš

Tryskomyš (hodnocení, recenze)

Kubrickon

Ono to až tak nebylo. Josepha prostě milovala a jestli měla v sobě zmatek, tak ve chvíli, kdy byl v ohrožení, si to naplno uvědomila.

Kubrickon

Kubrickon (hodnocení, recenze)

Tá Shannon je ale děvka! Keby tú pôdu získal Steven, tak sa na Josepha vyserie! Zlatokopka!

na příspěvěk reagoval Tryskomyš

zlattucky

zlattucky (hodnocení, recenze)

Výborný film, dokonale sa hodí na kľudné nedeľnajšie rodinné popoludnie ako filmový dezert :-)

NinadeL

NinadeL (hodnocení, recenze)

Je stejně půvabná i dalších filmech z té doby, ale jasně, v těch chybí ta výprava, které její lesk podtrhuje :)

Barney

Barney (hodnocení, recenze)

Jak moc Cruise nemusím, tak tohle je opravdu výjmka. I kdyby nenatočil nikdy nic jiného, tak tímhle filmem se zapsal do filmové historie. A krásná Nicole Kidman samozřejmě taky. Dokázali mi, že i romatika je ke koukání, když je mistrně zrežírována a zahrána.

Reklama

Reklama