Reklama

Reklama

Inventura Febia


Omyl doktora Horna a Tajemné kontakty (E14)

(epizoda)
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2011

Obsahy(1)

V 13. pokračování cyklu Inventura Febia se představí autorský 16mm snímek Igora Chauna Omyl doktora Horna s nadreálně podaným tématem lidské závisti a zloby, uhněteným však z každému moc dobře známé všednodenní reality. Film byl natočen v roce 1992 a v hlavních rolích uvidíme K. Hlušičku. H. Bora, J. Kačera a H. Heřmánkovou.
Druhý dokument s názvem Tajemné kontakty a byl natočen v roce 1995. Stokrát si můžeme myslet, že výskyt mimozemských civilizací je výmyslem snílků, bláznů či lhářů, a přesto se tu a tam stane cosi nevysvětlitelného, co i ty největší pragmatiky donutí k otázce - co kdyby... Slovenský ŕežisér Ján Piroh se s několika lidmi, kteří kontakt z cizími bytostmi přiznávají sešel. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chaunův snímek o tom, jaké jsou lidé svině, je příliš ze života, než aby z něj člověku nebylo špatně po těle. Pirohova diskuse s pacienty psychiatrických léčeben, to je jiná, švanda od samého začátku do konce. ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Omyl doktora Horna - Celkem nudná a ne moc povedená inscenace bez dostatku invence a nápadu. 20% || Tajemné kontakty - Dokument o mimozemšťanech, který je trochu zajímavější než předchozí inscenace, ale také to není kdovíjaké. 60% || Oboje je ke zhlédnutí na youtube... ()

white 

všechny recenze uživatele

když jsem tenhle krátký filmík před 20 roky viděl, bylo mi jasný, že se za ním skrývá zajímavá osobnost...a vlastně jsem se nespletl....za námět a odvahu 5 hvězd....jsou adekvátní informaci, které mi film dal..dnes jsem to viděl podruhé...:) ()

Reklama

Reklama