Reklama

Reklama

Inventura Febia


O čem sní ženy a Dolly Buster (E30)

(epizoda)

Obsahy(1)

29. vydání Inventury Febia - Velmi otevřené výpovědi žen, které patřily k nejsledovanějším dokumentům na obrazovce. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

igi B. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nu, tak si tak při znovusledování filmu Olgy S. trošku jigizlivě říkám, že o čem sní TYHLE ženy - budiž JIM přáno a dobře jim tak... ;o] . . . Nakonec, kdysi jsem si to už ujasnil, že... http://www.csfd.cz/film/230257-o-cem-sni-zeny/ - - - A o čem sní dylyna Dollyna? Kristuša dolina! Asi o tom čuromástru... °-/.. Každopádně vidět tuhle materii jako tvůrčí opus magnum protekčního zoufalce Z. P. DRUHÉHO(!) a vnímat zrůdu Bochníčkovou s jejími bochníky - vránu k vráně mísit spolu a formou i obsahem poslat do eurodpadu... . . . Tak po repete - Znovu Pochcat... - - - P.S. Hodnocení z vynucení zase tedy jako celek a snad už nikdy víc... - - - - - (Poprvé viděno obé kdysi v dobách aktuálních na kanálech ČT, hodnocení téhle marné kompilace po repete na >bezesném prostoru< 2., komentář zde plytký jako první - 26.7.2011) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Srovnám-li obě práce Olgy Sommerové, čili sny mužů a žen, musím říci, že muži si dokážou lépe přiznat to, že potřebují ženy, a ženy jsou méně tolerantní. Sommerové se opět podařilo přinutit několik osob k velmi intimní zpovědi. Čili jednoznačně jde o perfektní dokumentaristickou práci. Zdeněk Podskalský dokázal něco, čemu bych nikdy nevěřila, natočil zajímavý rozhovor s Dolly Buster. ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Nejsem obdivovatelem paní Olgy Sommerové, která osobně vyzařuje značnou neurózou a mentální neuvolněností (srov. výraz Heleny Třeštíkové, další velikánky českého dokumentárního filmu a generační souputnice - patrně důsledek rozdílného osudu na poli partnerského života), ale považuji se za obdivovatele jejího díla. Hodnota, jíž převyšuje většinu kolegů svého oboru, spočívá nejen ve volbě témat, ale zjevně i ve zcela důvěrné a plodné atmosféře, již dokáže dialogicky navodit s respondentkami, účinkujícími v jejích filmech. Výpovědi žen, tímto získávají na maximální autenticitě a sdělnosti a respondentky, často obyčejné naše mamky, se alespoň po dobu natáčení stávají moudrými a zemitě filosofujícími hlavami, kterým to navíc často i hodně před kamerou sluší (což taktéž považuji za věc, k jejímuž projevu Olga pozitivně přispěla, ježto sám není natolik automatický). Tolik jsem zaslechl od slepého flašinetáře crozeta. ()

Reklama

Reklama