Reklama

Reklama

Inventura Febia

(seriál)
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2011

Režie:

Fero Fenič, Jan Němec, Vladimír Drha, Petr Slavík, Robert Sedláček (více)

Scénář:

Fero Fenič, Jan Němec, Vladimír Drha, Petr Slavík, Robert Sedláček (více)

Hudba:

Martin Němec

Hrají:

Václav Klaus, Jiří Bartoška, Miroslav Sládek, Josef Zíma, Karel Gott, Helena Vondráčková, Marta Kubišová, Václav Havel, Otakar Vávra, Lída Baarová (více)
(další profese)

Epizody(52)

Recenze uživatele roswelll k tomuto seriálu (6)

První kroky (2011) (E01) 

Zpovědi lidí z nejzápadnější vesničky Hranice v Čechách a dokument o tom, jak Barešové unesli autobus plný studentů a chtěli s ním na Západ. Při konfliktu zemřel řidič autobusu a jeden z Barešů. Bylo by zajímavé dnes 26 let po odvysílání tohoto dokumentu zjistit, jak tenkrát soud vlastně rozhodl o vině a nevině a zda byl někdo další potrestán. Dovedu si představit, jak to asi dopadlo. ()

Vůdci a jejich voliči (2011) (E02) 

Druhý díl dokumentární cyklu...volby - vždy ožehavé téma. ()

Když se rozpadl stát (2011) (E06) 

Těsně předtím, než se stát Československo rozpadl, ukazoval průzkum jasně, že většina obyvatel našeho státu je proti rozdělení a stejně to k ničemu nepomohlo. Dnes žijeme jako dva samostatné státy, ale praxe ukazuje, jako by se nic nezměnilo. ()

Miloš Kopecký a Stella Zázvorková (2011) (E15) 

Velice milý dokument..je radost sledovat dvě naše herecké ikony a tiše naslouchat jejich otevřenému a upřímnému vyprávění..moc nám oba všem chybí. ()

Jiřina Bohdalová a Radek Brzobohatý (2011) (E18) 

Milé ohlédnutí dvou našich předních hereckých osobností, z nichž jeden už bohužel není mezi námi. Protože je osud spojil i ve svazek manželský, myslel jsem, že to bude jejich ohlédnutí za společným životem, ale nebylo tomu tak. Přesto bylo velice příjemné oběma hercům naslouchat. ()

Arnošt Lustig a Sühnezeichen - ve znamení pokání (2011) (E19) 

Tento dokument na mě hodně citelně zapůsobil. Vracet se ve vzpomínkách na doby, kdy ze všech stran na vás číhala smrt, musí být hodně těžké a nedokážu si to ani představit, že bych o tom dokázal takto mluvit. Myšlenka německých generačních potomků Němců starat se o oběti nacistických koncentračních táborů je moc hezká. Ne každý byl schopen ji přijmout bez pocitu nenávisti a viny, ale i tak je to něco, co je potřeba stále rozvíjet a podporovat ()

Reklama

Reklama