Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pitkin a jeho šéf, pan Grimsdale, opravují z pověření radnice silnici vedoucí k výcvikovému táboru britské armády. Je válka a silnice je hodně využívaná, což zejména Pitkinovi dost komplikuje práci. Po několika tahanicích s vojáky jsou Pitkin a Grimsdale z rozhodnutí starosty, který si s nimi neví rady, raději povoláni do služby, tak aby podléhali velení armády. Nešťastnou náhodou se nevědomky dostávají do letadla s parašutisty mířícími do okupované Francie. Pitkin a Grimsdale se tu do své cestářské práce tak zaberou, že se náhle zcela nepřipraveni ocitají až hluboko za nepřátelskou linií. (dopitak)

(více)

Recenze (8)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tenhle film řadím jen malý kousíček za nejlepší "Wisdomovku", kterou je podle mě Trouble in Store. Norman opět řádí, tentokrát jako opravář silnic a vojín; zároveň též tenorista-generál německé armády v okupované Francii. Film může určitými scénami připomínat známý Burianův Lelíček ve službách Sherlocka Holmese, také jsou tu dvojníci. Ostatně, nazvat Normana Wisdoma britským Vlastou Burianem, nemusí být zase tak odvážné, jak se na první pohled zdá. Normane vzhůru, Británie ti bude vděčná! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Poznáte Normana Pitkina? Človiečik s kolísavým pohybom v tesnom obleku, ktorého sme mohli vďaka socialistickej televízii prvýkrát ( a naposledy ) spoznať v groteske Zásah v pravej chvíli. Postavu Pitkina stvárnil skvelý britský komik Norman Wisdom v štyroch filmoch. Tento bol prvý v poradí a tvorcovia ho zasadili do druhej svetovej vojny. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch hodně dobrých filmů s Normanem Wisdomem a jeho alter egem Normanem Pitkinem. Tentokrát se pouští do armády a rovnou si zahraje dvojroli britského roztomilého budižkničemu - jako klasicky - a německého generála. A obojí mu jde naprosto výtečně, hlavně pak finální konfrontace je parádní. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Pro diváky kteří rádi bláznivější. To já sice taky, ale tady to je spíš jen povrchně opracovaný než promyšlený humbuk. Norman umí i lepší. 2,5/5 ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tak tady mi slo predevsim o Honor... Ani druhy pokus s Wisdomem nedopadl uplne na vybornou. Asi na to nemam bunky. P.S:: S nasim Burianem bych to moc nesrovnaval... ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, už to není taková legrace jako v případě „zásahu“, ale přesto jde o velmi dobrou a vkusnou zábavu. Norman Wisdom se s oběma rolemi popral velmi dobře, ale kromě scény u auta, kdy jako Pitkin pláče, že nemůže kopat, zde prakticky svých schopností pan Norman nevyužil. Je to velká škoda, protože tak mohlo být hodnocení daleko vyšší. ()

Reklama

Reklama