Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (595)

Nancy 

všechny recenze uživatele

Já určitě nejsem ten pravý, který by měl hodnotit, jestli je to film dobrý nebo špatný. Já osobně nesnáším americké Vánoce (ani nemám představu, jak by měly vypadat) a už vůbec tu povinnost být veselá . Ale i tak mi tohle přišlo, že to není nic úplně tragického, je to taková typická americká rodinná komedie: hlavní dětská postava, která zachrání dospělého nebo jeho majetek, nebojí se žádných vrahů, lupičů, úchylů nebo všeho, co se po ulicích potuluje a s radostí si potřese rukou s nějakým bastardem, aby mu řekla, že je to bastard. Nečekala jsem od toho celkem nic kladného, takže mě to nakonec docela potěšilo... ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem byl v kůži Grinche, ze začátku jsem s ním sdílel stejné pocity....ale čím víc se stával hodnějším, tím míň jsem ho měl rád! Howard možná záměrně udělal z Kdovíků ty nejnesympatičtější postavičky, jaké jsem kdy viděl, jinak si to nedovedu představit. To aby člověk pohledal. Přál jsem si, aby Grinch našel v tom šrotu, co se mu doma válí, nějakou plně funkční vodíkovou pumu a poslal ji s přáním pěkných třaskavých svátků Kdovíkům přímo do nosu. A Grinchse mi líbí víc, jak Shrek...taky zelenej, ale zábavnější. A zlej :) Aspoň ze začátku. Já chci taky kardiorentgen! ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Miestami dosť burtonovské. Hlavne chvíle v rámci Grinchovho obydlia pôsobia ako z burtonovskej-batmanovskej jaskyne. Hlavnou hviezdou je samozrejme Grinch. Skvelý kostým a dokonalá voľba jeho oživovača. Jim Carrey si kradne každý záber do ktorého "tíško" vpadne. Baví svojimi grimasami a veľkorysou pohybovou gymnastikou. Proste Jim vo forme, ktorou si podmanil všetky videopožičovne v ČR a SR. Bohužiaľ ostatné postavy a celkové vyznenie príbehu podrážajú jeho chlpaté nohy. No a záverečná láskyplnosť mi takmer spôsobila spätný chod vianočného menu. Škoda, potenciál tam vďaka Jimovi bol nemalý. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ocenění: Oscar 2000 - masky; nominace: výprava, kostýmy Zlaté glóby - nominace: herec v komedii/muzikálu (J. Carrey) BAFTA - masky Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - masky, hudba MTV Movie Awards - záporák (J. Carrey) Phoenix Film Critics Society Awards - kostýmy, masky Satellite Awards - kostýmy ...Veselé Vánoce. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dnes již kultovní vánoční záležitost, kterou zejména pozvedává výborný Jim Carrey jakožto zelený skřet Grinch. O Vánocích je tento snímek Rona Howarda zkrátka povinnost! „All right, you're a reindeer. Here's your motivation: Your name is Rudolph, you're a freak with a red nose, and no one likes you. Then, one day, Santa picks you and you save Christmas. No, forget that part. We'll improvise... just keep it kind of loosey-goosey. You HATE Christmas! You're gonna steal it. Saving Christmas is a lousy ending, way too commercial. ACTION!“ ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Severoamerické tržby dosáhly 260,7 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 345,8 mil. (NIRO)
  • Maskovanie Jima Carreyho na Grincha trvalo každý deň nakrúcania až 3 hodiny. Aby to Jim vydržal, bol nútený sa naučiť od špeciálnych vojenských jednotiek techniky na zvládanie stresu. (Raccoon.city)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama