Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (594)

golfista 

všechny recenze uživatele

Velká vánoční hovadina. Ale to samé mohou američani říct o našich vánočních klenotech. U nich je to asi klasika. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Vizuální úlet pomalu přetékající ve vánoční humus. Ron Howard nikdy nebyl zajímavý režisér, teď ovšem - ve chvíli, kdy byla potřeba ruka v pravdě burtonovská - se naplno projevila jeho bezradnost. Vánoční nuda jako ze škatulky. ()

Houdini 

všechny recenze uživatele

Oscar 1 : Masky + 2 nominace: Výprava, Kostýmy . . . . . . Nevím jak děti, ale já se bavil královsky. Mám ovšem již dostatečně nakoukanou americkou realitu, takže jsem byl schopen většinu fórků pochopit (klíčky ve sklenici apod.). Navíc v mém oblíbeném stylu 40.-50. let. Z mého pohledu nejlepší vánoční pohádka pro dospělé. (Ale já tu Ameriku mám opravdu rád !) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Předně - nemám ráda xycht a mimiku Jima Carreye, takže jsem uvítala, že bude taky jednou hrát v masce, jenže ... ona ta maska je tak skvělá, že vypadá trochu jako Jim Carrey. Takže abych to shrnula - masky, stylizace filmu a výtvarná stránka jsou opravdu pěkné a nápadité, film sám už mě zas tak moc nenadchl. Ale americké děti určitě pobaví. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Netuším, jestli takhle nějak vypadá Grinch ve starém, rozuměj originálním, kabátě, ale řekl bych, že podobně jako u Willow (ke které taktéž složil hudbu Howardův takřka dvorní skladatel James Horner) je u Carreyho Grinche pohádkotvorný rukopis Rona Howarda jasně znatelný. Je to prostě tak trochu jiná pohádka. Smysl Vánoc, jak úžasné...jestli na tohle potřebujete televizní vzor, jde to s váma hodně z kopce;) Ale ideové pozadí je vedlejší – důležitější je lehce úchylná grafická stylizace (v případě dlouhých nosů, králičích zubů a účesů, u hlavní hrdinky Cindy Lou trochu víc než lehce úchylné, ale co, alespoň mají pedofilové po celém světě po A.I. další lukrativní předmět zájmu:)) a tomu odpovídající lehce úchylný projev Jima Carreyho, který bohužel boduje jen těmi několika vtípky pro dospělé (viz „Zelený nebereš, co? Ty rasisto!!!“:)), jinak vykrádá postavy, které už hrál – Hádankáře z Batmana Navždy a Masku z Masky;). Výsledek? Osud jiné legendární amerikanische pohádky – Petra Pana. Bezpochyby zajímavá, ale pro nás ne zrovna pochopitelná, nemá nám co nabídnout...ale děti k tomu klidně usadit můžete, nejspíš se jim to bude líbit (a nejen kvůli postupující amerikanizaci našich Vánoc), i když riskujete, že vaše ratolesti začnou žebrat o takové megadárečky jako viděly v Grinchovi:) Ještě bych se pozastavil nad dabingem vypravěče – nic proti panu Svěrákovi, ale jsem jediný komu připadalo, že jeho hlas je do příběhu akusticky zasazený naprosto divně?? ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Carreyho exhibice v primitivním příběhu s několika vtipy pro dospělé, kterým to stejně nepomůže a budou se nehorázně nudit. I naše filmové pohádky nejsou, co bývaly, ale tenhle přeplácaný hnus fakt ne. 50%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jako je u nás vánoční (či lépe řečeno silvestrovskou) televizní legendou Mrazík, v USA se zhruba stejné popularitě těší Grinch (hlavně díky stejnojmennému seriálu). Tato postavička by měla lidem připomínat pravý smysl vánoc, nicméně mám ten dojem, že ani stokrát dokola viděný filmový Grinch v divákovi tu správnou vánoční atmosféru nenavodí. Tedy ne v tom českém. Jim Carrey se sice snaží, ale je to pořád jen on - Jim Carrey. I přes tu zelenou masku. Nejvíce mě tak z celého filmu zaujala malá Cindy Lou, která s těmi úžasnými účesy a s králičími zoubky vypadala skutečně půvabně (upozorňuji: nejsem pedofil). Ale na vánoční film pro děti je to trochu málo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebýt Jima Carreye, tak tu Ron Howard spláče nad výdělkem. Nebýt Jima, nebyl by Grinch tak zábavný, jakým ve skutečnosti je. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $123miliónovTržby USA $260,044,825Tržby Celosvetovo $345,141,403Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,286,573Tržby za predaj DVD v USA $41,794,195/videl v kine: 65%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey se snaží jak může a postava Grinche s ním roste, ale film jako takový nedává takový prostor jak by bylo příhodno. Průměrná komedie pro děti o "tom, který jim chce zkazit vánoce protože je nesnáší". Možná se na první shlédnutí pobavíte, ale pravděpodobně na film zapomenete hned po titulcích. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

U nas tento film opravdu nemel sanci na uspech. Postavu Grinche skoro nikdo nezna a pro detske publikum az moc preplacany film nejruznejsimi triky a nepochopitelnymi hlaskami. Ale Carrey je opravdu bravurni komik. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Ten film je přezdobený, možná až uřvaný, samolibě si vědomý, že jdete jen na Carreyho a že nemůžete nic jiného čekat (a ani chtít)... Možná právě proto jej můžu kdykoliv vidět... Takový můj malý guilty pleasure. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nenáročná vánoční zábava, kterou pozvedl především český dabing, jemuž vévodí hlas vypravěče Zdeňka Svěráka a toho já tedy můžu... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Mňa to proste hrozne baví či v Anglickom alebo Českom jazyku............Soundtrack James Horner: 1. Dialogue: Kids Today [0:20] ,2. Grinch 2000 - Busta Rhymes/Jim Carrey [3:34] ,3. Green Christmas - Barenaked Ladies [2:35] ,4. Christmas Of Love - Little Isidore And The Inquisitors [2:19] ,5. Lonely Christmas - Ben Folds [3:20] ,6. Dialogue: Grinch Schedule [0:40] ,7. Better Do It Right - Smash Mouth [3:10] ,8. Whovillie Medley (Perfect Christmas/Grinch) - Trans-Siberian Orchestra [4:59] ,9. Dialogue: Reindeer [0:35] ,10. Christmas Is Going To The Dogs - Eels [2:57] ,11. You're A Mean One, Mr. Grinch - Jim Carrey [2:31] ,12. Dialogue: Christmas Means More [0:49] ,13. You Don't Have To Be Alone - 'N Sync [4:33] ,14. Where Are You Christmas? - Faith Hill [4:06] ,15. The Shape Of Things To Come - James Horner [6:32] ,16. Memories Of a Green Childhood - James Horner [3:28] ,17. Christmas, Why Can't I Find You? - James Horner [2:09] ,18. Stealing Christmas - James Horner [6:55] ,19. The Big Heist - James Horner [4:04] ,20. Does Cindy Lou Really Ruin Christmas - James Horner [4:09] ,21. A Change Of The Heart - James Horner [3:43] ,22. The Sleigh Of Presents - James Horner [6:01] ,23. He Carves The Roast Beast - James Horner [3:12], ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

já si nemůžu pomoct.. ale mě se tahle hovadina děsně líbí :) písničky jsou chytlavé, mluvení ve verších.. zelenej Jim Carreey.. psík.. o Vánocích mě ke štestí stačí málo :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pôvodne knižný (a neskôr animovaný) Seussov GRINCH je postava európskemu publiku známa snáď len z niekoľkých sekúnd trhákuv SÁM DOMA 2: STRATENÝ V NEW YORKU (kde ho pozerá Kevin v televízii). Trikovo dozaista náročný film univerzálneho režiséra Rona Howarda (všetko od WILLOWA cez NOVINY po APOLLO 13 a OHEŇ) patrí síce k vianočným filmom, ale určite k tým netypickejším (BATMAN SA VRACIA, VIANOČNÝ ŠKRIATOK, RAD NEŠŤASTNÝCH PRÍHOD): je šialený, afektovaný, groteskný až hororový (predovšetkým kvôli špičkovej maske maniakalneho Jima Carreyho). Rozumiem divákom, ktorí sú nadšení, ale i tým, ktorí krútia hlavou nad stavom súčasnej americkej kinematografie. Ja som skôr zaskočený tým, o aký priemerný film sa jedná - ak teda odložíme nabok prepracovanú vizuálnu stránku a šialený (debilný?) zmysel pre humor. P.S. Ako zaprisahaný odporca dabingu vyjadrujem pozitívny pocit z českého dabingu GRINCHA, pretože Zdeněk Svěrák nadaboval rozprávača (v pôvodnom znení Anthony Hopkins). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jen diky Carreymu snesitelnej pribeh o zlym zmetkovi, co kazdymu jen skodi, aby se predvidatelne polepsil. Carrey totiz radi ve velkym, pres tu masku sice neni vubec videt, ale jeho pohyby a usmevy jsou proste typicky a 100 minut jede ve velkym. Navic je film i pres lehce protahovanej konec svizne natocenej, neustale je se cemu smat, cela stylizace je perfektni a nevidim duvod, proc nedat vysoky hodnoceni. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Do první půlhodiny Ron Howard napresoval snad vše, co na rodinných komediích nesnáším. Cukrkandlovou výpravu, "roztomilé" pidimužíky, řvavé barvy, agonicky se zmítající kameru, přemoudřelou holčičku, všechna ta padání, vřískání a pobíhání... To všechno prosakuje i do zbytku filmu, naštěstí už ne tak koncentrované, takže jsem se dodíval bez trvalých následků. Pokud jde o Jima Carreyho, váhám, zda Grinchovo charisma přisoudit jeho hereckému výkonu nebo té baziliščí masce. Vypadá v ní jako Jack Nicholson natřený nazeleno, takže to bude spíš maskou. Váhání mezi dvěma a třemi hvězdičkami nakonec rozsoudila úvaha, jak by ten film mohl vypadat, kdyby ho natočil Tim Burton. 40% ()

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama