Reklama

Reklama

VOD (1)

Mason Francis Skiles (Jon Hamm) je hodně skloňované jméno pro záležitosti Středního východu. Tam působil od roku 1962, než ho odveleli zpět do D.C., odkud se vrátil zpět do Bejrútu v roce 1971. Incident v jeho domě v roce 1972 se stal milníkem v jeho životě, a tak se v roce 1973 vrací zpět do vlasti. Unikne tím i občanské válce, která v Libanonu propukne. Bohužel se mu moc dobře nedaří a jeho firma živoří, on sám pije jako duha. Až jednoho dne přijde pozdrav a možná nová šance na to, aby se znovu vydal do Bejrútu. Jaký úkol na něj čeká tentokrát? (Rodriguez)

(více)

Recenze (34)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem z produkce Netflixu dal dvě špionážní dramata za sebou, tak jsem měl co srovnávat. Zde na rozdíl od The Angel film disponuje známými hereckými esy - především Rosamund Pike, ale ani Jon Hamm není pozadu. Tady ale tou špionáží pokročili a tak se v průběhu dění neděje nic, co by Vás nutně dokázalo zvednout z postele. A ani závěr tomu úplně nepřidá. Zajímavé, ale snadno přehlédnutelné. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Po formální stránce skvěle zpracovaný politický špionážní thriller z Bejrútu počátku 70. let... Občanský konflikt v Libanonu je celkem exotické téma a dobře se kloubí s vykreslením agend tajných služeb, jak té americké, tak i izraelské. Trochu složitější, díky bohu spíš konverzační než akční děj, ovšem celkem uvěřitelný a nepatetický (v rámci žánrových možností) a tak akorát napínavý. Režisér Brad Anderson už je celkem zkušený tvůrce a na jeho filmu je to vidět...skvělé bylo rozhodnutí natočit thriller staromódně, v tom duchu, jak se podobné kousky točívaly dřív...simply Cold War... Beirut je vlastně takové volné pokračování filmu Mnichov Stevena Spielberga... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Gilroyova klasika s málo výraznou režií. Bejrút let 80-tých připomínal pánvičku s rozpáleným olejem a informace byly jako kvalitní masíčko. Do hry se vrací životem zničený politický vyjednavač, aby získal zpět chlapa s hlavou plnou výživného telecího a který mu kdysi shodou okolností omylem zabil ženu... Klasický boj agentur za studené války v rozšmelcovaném prostředí hlavního města Libanonu. Hamm je skvělý, role mu sedne jako ulitá. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Beirut je přesně ten film, který zapadne v záplavě repríz vyprávějících o konfliktu, který u nás není tolik známý a přitom je to tak zajímavé téma. Jon Hamm je hrozně cool a nebýt jeho, tak bych si to asi tolik neužil a nemůžu nic vytýkat ani po technické stránce. V rámci toho, co tvůrci chtěli se dle mého povedlo více než obstojně, oscary z toho samozřejmě nebudou, ale já můžu jenom vřele doporučit. A příště už si konečně pustím ten Mnichov. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Moc mi to sedlo. Už delší dobu jsem neviděl žádný pořádný politicko-špionážní thriller. Už jen to zasazení! Libanon osmdesátých let, těsně před vstupem Iraele. Zápletka byla celkem zajímavá s odkazem na maskar olympioniků v Mnichově. od té doby každý Arab, každý terorista dobře ví, že neunikne. Ať se schová kamkoliv Mossad si ho najde a postaví k soudu před Hospodina. Konec pravda trochu nabořil závěr a iritovala mně tam i třepotající se americká vlajka, ale budiž. Mám rád filmy z téhle doby. Bejrůt musel být neuvěřilně třaskavým místem a jsou místa na zemi, kam se rozhodně nechtěl ani podívat. John Hamm mi tam skvěle sednul a Rosamud se mi líbila už ve Spojené království, takže jejípřítomnost zde mne potěšila. Díky filmu má člověk tak trochu možnost nakouknout pod pokličku mocností a vlivných můžů v té či oné oblasti. Nic se neděje jen tak, většina operací je řízena, konzultována, jsou uzavírány různé dohody... Jen ti teroristé! Ti do toho sem tam svojí živelností a nepředvídatelností hází vidle! :-). Já jsem si skvěle pošmáknul! Dávám tedy za 4 fotky raketových zařízení. Izraeli pochopitelně! * * * * ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Objaví sa pojem špionážna dráma a už viem, že je bez Jamesa Bonda to bude nudná politická blbosť, ktorej neameričan ani nemusí rozumieť. Vlastne ani Američan a možno ani sám režisér. Tento film to potvrdil a podčiarkol. Jediná zaujímavá tam je šťuka Rozamunda, no a potom poučenie, že do Bejrútu na dovolenku sa chodiť neodporúča. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po všech směrech dost staromilský thriller, který je pouze pro trpělivé diváky, kteří k napětí nepotřebují akci a postačí si pouze s dialogovými přestřelkami. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bývalý diplomat(?) s pohnutou minulostí se po letech vrací do Bejrútu, aby vyjednal s teroristy propuštění amerického rukojmí. Vše se komplikuje ve chvíli kdy se dostane do soukolí her tajných služeb. Jedná se sice o ohrané téma, ale tvůrci tady mohli hřešit na neokoukané prostředí Libanonu 70.let, který stojí na prahu občanské války. Samotná špionážní zápletka není nijak přehnaně vykonstruovaná a působí inteligentně i přehledně, výhrady nemám ani k hercům a stylu vyprávění nelze upřít tah na branku, takže nějakých postranních linií rozmělňujících děj se tu nedočkáte. Možná se tu až moc mluví, takže milovníci akčních scén ostrouhají, ale mě to celkem vyhovovalo. Závěr s Mossadem pobavil a to samé se dá říct o celém filmu. 80% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nenápadný filmík zachycující nelehkou situaci v Libanonu 70. a 80. let minulého století. Podepsaly se na něm ale taková zkušená jména (režie Anderson, scénář Gilroy, hlavní role Hamm), že jsem ihned věděl, že krok vedle se z toho nevyklube. A "překvapivě" fakticky ne. Jediná věc mě trochu přiváděla do rozpaků. Kdo neví, co se v této době v Libanonu dělo, tak bude možná zprvu zmaten z těch politických dialogů, které jsou na diváka stříleny jeden za druhým. Mně se stalo totéž, ale časem jsem si v hlavě dokázal vytvořit základní schéma. Řemeslná stránka snímku se dá označit jako bezchybná, nastínění skoro až bezvýchodné situace se povedlo na jedničku, scénáristickou stránku si Gilroy pohlídal, takže k žádným přešlapům v rámci tohoto aspektu taktéž nedošlo. To pletichaření a různé intriky ze stran všech zúčastněných mi dalo za pravdu, že pracovat v těchto agenturách není nic pro slabé nátury. Herci odvedli svůj standard, Jon Hamm se sice nedá považovat za nějak obrovsky vytěžovaného herce, ale kdekoliv se objeví, tak to pak stojí za to! Kvalitní počin s old-school nádechem. Za mě dávám 78 % ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Trochu zmatené špionážní drámo s klasickou vzájemnou vyjebávačkou všemožně zainteresovaných tajných služeb. Díky obstojné akci a obsazení je to docela koukatelné, ovšem do Mnichova to má hodně daleko. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Kdo ví, co se děje na Blízkém, potažmo Středním Východu, toho je možno označit za génia, pokud ovšem to bude možno i prokázat. Oceňuji režii Brada Andersona, který se v tom všem vyznat musel. Kolik takových filmů se ještě z této oblasti bude muset natočit než nás přestane strašit. II. Světová válka je výživným zdrojem pro filmaře dosud. Zde dosud chybí už jen fýrer. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Trochu old-school špionážní thriller ve znamení dialogů: "X věděl, že Y je u Izraelců, proč by lhal? Protože Z věděl, že Y ví něco, co X potřebuje, takže ho chtěl zmáčkmout. A jak nejlíp? Izraelcema!" A vy si říkáte jasně, jasně, ok, nejsem si jistej, kdo je X, Y a Z, ale hlavní hrdina to říká přesvědčivě, takže věřím. Ale celé se to nějak vleče, nevím, radši dejte znovu Argo. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

I tajné operace potřebují své hrdiny. A i když se v nich nestřílí, ale jen hraje o politiku, stejně svého hrdinu potřebují. 50% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

No, pro mě spíš překvapení. Co se týče zručnosti rejžy, tak Brad potvrdil, že už je zkušenej harcovník. Dobře natočený, k mýmu překvapení i přehledný, a hlavně přímočarý. Akce tam sice mnoho není, ale dramatický to je dost. A navrch sympatický i herecky. Málokdy podobnejm filmům tohodle ranku dávám víc jak tři, ale tohle si čtyři fakt zaslouží. 80%. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Okoukaná klasika v poměrně neokoukaném prostředí s Donem Draperem ve svém typickém charakteru. Bez zbytečné omáčky, hluchých míst či patosu. To se u podobných "špionážních" thrillerů jen tak nevidí. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na tenhle film těšil, ale bohužel je to slabší kousek, který místy nudí a je strašně předvídatelný. Je to sice technicky moc pěkně zvládnuté, ale jinak nic moc. Krom toho mi přišlo, že Hamm strašně přehrává. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Špionážní thrillery mám vcelku rád, líbí se mně ty zákulisní boje, tajný akce atd. Tady je dokonce velice dobrej casting, což filmu určitě přidává, nicméně zápletka a příběh v tomto snímku není kdo ví jaká. Hlavní hrdina samozřejmě musí být alkoholik, to by jinak nešlo, a má se pokusit zachránit jednoho chlapa. Problém je ovšem ten, že jsem si nevytvořil nějakej vážnější vztah k postavám, takže mně to bylo úplně ukradený, kdyby toho zajatce sejmuli, ani bych nemrknul. A pokud film neumí vyvolat emoce, není zrovna dvakrát dobrej. ()

Reklama

Reklama