Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobře situovaná mnichovská rodina nabídne přístřeší uprchlíkovi. Diallo z Nigérie si mezi členy rodiny brzy najde přátele. Ti však kvůli němu musí čelit rasismu, byrokracii a podezření z terorismu. Čerstvá důchodkyně Angelika se po návštěvě uprchlického domova rozhodne „adoptovat" žadatele o azyl Dialla, k velké nevůli svého skeptického manžela Richarda. Příchod mladého Nigerijce Dialla, který se krátce nato nastěhuje do domu Hartmannových, s sebou přinese řadu turbulencí a nedorozumění. Tyto události nejen zkomplikují životy Angeličiných a Richardových dospělých dětí Philipa s Sophie, ale také ohrozí jejich manželství i Diallovy šance na integraci. Navzdory nastalému chaosu ovšem převládá naděje, že v rodině znovu zavládne stabilita, důvěra a mír – stejně jako ve zbytku Německa. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (40)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Z Němců se poslední dobou stávají komediální králové. Vítejte u Hartmannů je totiž komedií, která si nebere servítky a docela otevřeně mluví o uprchlících v Německu. Nejlepší je, že máma Hartmann je zastánkyně a táta Hartmann už toho všeho dění má tak trochu plné zuby. Jelikož ale táta Hartmann nemá hlavní slovo, což je jasný, tak si máma Hartmann vymyslí akci a nakvartýruje si jednoho uprchlíka domů. Dobré ale je, že uprchlík je sympaťák. Také je super, že tu občas Němci rozjedou fakt hodně slušný narážky. Škoda ale, že to tak nějak nedotáhli do konce. Tomu rasistickému podtextu totiž tak nějak dojde dech. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie se v Německu točí jako na běžící pásu, bohužel to postihuje témata, která by mohla a měla dostat mnohem větší prostor i péči. Nechce se mi věřit, že Němci po výborných filmech Strach jíst duše (1974) nebo Wiel ich schöner bin (2012) či Střepy v parku (2013) vypustí do světa tuhle s... slabotu. Nenabízí žádný vnitřní rozpor, neukazuje nic nového a bohužel ani nepobaví. Není divu, když se velkého tématu chopí režisér a scénárista televizní zábavy. Témat je příliš mnoho (vyrovnání se se samotou, stářím, odchod do důchodu, krize středního věku, rozvod, práce v zahraničí, workoholismus, single, uprchlíci ...) ale žádné z nich není zpracováno do hloubky. Vznikl příběh se šťastným koncem, kterému nevěří ani samotní tvůrci. Obsazení oblíbených herců ještě není záruka kvalitního filmu. Věřím, že si v Německu (i jinde) našel své diváky, ale do půlroku si nikdo nevzpomene, o čem to vlastně bylo. Je to jako těšit se na vydatný šťavnatý hlavní chod a místo toho dostat slabou vlažnou polívečku nastavenou dochucovadly. Nemám nic proti polívkám, ale já dávám přednost té šťavnaté flákotě. ()

Reklama

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Tak po kratší pauze, opět filmek z Německa. Tentokrát s aktuální tématikou uprchlíků a klasických rodinných-generačních problémů. To vše zabaleno do nahláškované komedie, kde jsem i málem párkrát spadl pod stůl.. :D "Venku máte nějakou nazidemostraci!" "V pohodě, já se o to postarám, za 5 minut je tu antifa" :D Jen škoda, že až moc se ve finále hraje na srdíčko u těch uprchlíků a člověku(mně) to připadá, jak kdyby tenhle film zaplatila Merkelová ze svojí peněženky.. Ale jakmile todle neřešíte, náramně se pobavíte. 7,5/10 A klidně si todle zase někdy pustím,. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak si tak s kamarádem Vítáme u Hartmannů a on po několika minutách „Dobrá propagačka!“ Kontruji ve stylu: „Chyba lávky kamaráde….Němci jsou frajeři…..umí si ze sebe udělat srandu….vtipně reagují na současnou situaci u nich…..palec nahoru“. Ubíhají další minuty „Ty v..e, to je šílená manipulace!!!!“ Simon Verhoeven se nám snaží do hlav nacpat, že mít doma uprchlíka je asi tak 12x lepší než vyhrát hlavní ve Sportce a že není na světě většího labadůža, než sdílet sprchu s klukem z Nigerie. Nechápejte mne špatně, co se týče této problematiky, tak zastávám zlatou střední cestu (tj. ani „Pirát“ ani „Ortel“), ale čeho je moc, až se ucho utrhne. Verhoeven si svou stranu vybral zcela jednoznačně a na nás ostatní pomocí své „komedie“ ukazuje prstem, vy jste ti špatní, ti plní předsudků, ti jenž si nezaslouží žít na naší fanfárové planetě. Je mi líto drahý pane, ale takhle to prostě nefunguje. Kdyby jste se vydal cestou, kterou jsem si zpočátku myslel že kráčíte, uměl si udělat legraci i sám ze sebe a nesnažil se vnucovat lidem své společenské postoje, tak by bylo slušně našlápnuto. Takhle jste svět obohatil pouze o jedno propagační video, jako by na zakázku Angely Merkelové. Hádám, že tohle nebude film, který si bude piTomio Okamura s rodinou pouštět na Štědrý den. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Z politického hľadiska podľa mňa predkladá vyvážený pohľad na problematiku imigrantov - sú prispôsobiví imigranti, a sú imigranti, ktorí chcú druhých naverbovať, že niektorí nemci chcú pomáhať no zároveň majú aj obavy, a niektorí hádžu všetkých imigrantov do jedného vreca (ľudia, ktorí sú rôzne politicky naklonený je realita, a naštvať sa na to, že to film ukazuje je strach pozrieť sa do zrkadla). No tento film je viac než len film o imigrantovi. Je o „Hamsterrad / rat race”, a syndrómu vyhorenia a ako to môže negatívne vplývať na zdravie človeka a jeho vzťahy s rodinou. O výbuchoch zlosti, a ako tie môžu negatívne vplývať na zdravie človeka a jeho vzťahy s rodinou a s podriadenými. Preto dávam vyššie hodnotenie. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Oficiální soundtrack k filmu vznikl 4. listopadu 2016 v Label 2 Lane Records. Album má asi 50 minut a obsahuje 16 písní. (asdfasdf)
  • Ve filmu zazní také písnička „Chöre“ od Marka Fostera, u níž je oficiální klip doplněný scénami z tohoto filmu. (asdfasdf)
  • Po titulkách nasleduje krátka scéna. (figis20)

Reklama

Reklama