Reklama

Reklama

VOD (1)

Některé dny jsou důležitější než jiné... Stává se, že některý den vydá za mnoho jiných. Dnes musí Henry Hackett (Michael Keaton), redaktor newyorského bulvárního plátku, učinit několik zcela zásadních rozhodnutí. Jeho žena, novinářka v pokročilém stupni těhotenství, má před sebou své vlastní naléhavé uzávěrky. Henryho šéfová (Glen Closeová), vedoucí redaktorka, dospívá k životní krizi. Její nadřízený (Robert Duvall) se právě dozvídá, že je vážně nemocný. K tomu všemu jsou jejich noviny právě na horké stopě případu, který by mohl odhalit jeden velký skandál a osvobodit dva chlapce, nevinně obviněné z vraždy. Musí se však stihnout uzávěrka! S tikajícími hodinami roste napětí všech, nervy pracují na plné obrátky a někde uprostřed tohoto chaosu nastávají okamžiky, které změní životy těchto lidí navždy. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (59)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, jak mě dostala ta perfektní gradace filmu. Vše v jednom dni - manželská a profesní krize, porodní bolesti, vyšetřování trestného činu, zuřivá šéfka....atd, atd, .....a rotačky jedou, protože NOVINY musí vyjít každý den........... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná nedělní oddechovka. Ron Howard buď ovládá brilantně životopisy nebo si odpočine u takových pohodiček jako je právě film Noviny. Aneb ze života novinářů, kteří nemají jednoduchý, jak život v soukromí, tak v práci. Celé je to mimochodem v takovém tom poctivém a spravedlivém americkém duchu. Je tu dobrý Američan, špatný Američan, oba mají nějaké poselství a vše končí comebackem. No a do toho hraje taková ta devadesátková americká hudba jako podkres. Jo, tuhle atmosféru v amerických filmech fakt mám děsně rád. U ní se dobře odpočívá. Hlavní hrdinové jsou totiž neuvěřitelní pohodáři a tady jim k tomu ještě pomáhá krásná kulisa v podobě New Yorku. Co víc chtít… ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $38,824,341Tržby Celosvetovo $48,424,341║ Glenn Close vypadá otrasne, čistý strašiak /55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Přes všechny sympatické postavy a herecké kvality většiny osazenstva včetně pana režiséra Howarda musím říct, že jsem čekal trochu víc. Ne o moc, ale trochu. Celé to bylo příjemně obyčejné, ale špetka něčeho navíc mi tam prostě chyběla. Samozřejmě, jako film do televize na sobotní odpoledne, kdy jsem ho tuším viděl, to je perfektní zábava, ale do kina bych na to opravdu nešel (popravdě nenašel bych důvod:)). Trochu to působí i jako hra na jistotu, protože tu je jednoduchý příběh novináře a jeho boj za pravdu, přestože je v tom boji prakticky nepodporován z vyšších míst. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Velice povedený snímek z novinářského prostředí s plejádou hereckých hvězd - především stojí za pozornost Michael Keaton a Glenn Closeová, jejichž vzájemné přestřelky jsou v popředí příběhu. Ona tu vlastně nějaká hlavní dějová linie není - spíše jsou to střípky osudů různých postav a především pohled do zákulisí vydávání novin. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Jest to věru těžké, když je film sám sobě spoilerem. Co asi tak čekat za děj od snímku s nálepkou americká komedie, když má hlavní hrdina těhotnou ženu (v třetím trimestru zjevně), trošku to mezi nimi skřípe, pracuje v novinách, ve kterých to mezi lidmi taky trochu skřípe a k tomu se někde objeví mrtvoly, z jejichž zabití jsou obviněni dva nevinní černí kluci? 1+1=2, 2+2=4 a vypočítat výše popsanou rovnici je podobně snadné. Pak nezbývá než čekat, až se film přes neustálé náhledy na novinářskou práci, které se podbízejí snahou přiblížit se té podobě tohoto řemesla, kterou známe z jiných filmů, nikoli skutečnosti, pomalu prokouše k odhadovanému závěru. Než se tak stane, stihne nás ještě seznámit s osazenstvem redakce, které obsahuje pár až příliš typických a známých charakterů. Originalitu, nečekané a svěží aby člověk lupou hledal. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To nie je smiešne.“ – „Ale, trocha je.“ Predstavte si na pľaci Michaela Keatona, Glenn Closeovú, rozkošne tehotnú Marisu Tomeiovú, Roberta Duvalla a Randyho Quaida s revolverom a budete mať predstavu o tom, ako NOVINY vyzerajú. Režíruje Ron Howard, produkuje Brian Grazer a scenár píše David Koepp a výsledkom je fantastický film s vtipnými dialógmi a miestami akčnejší, ako „normálne“ akčné veľkofilmy. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jedno vím zcela jistě, že já bych rozhodně v žádné redakci jakýchkoliv novin nikdy nechtěla pracovat. Napětí, rivalita, neustálé se honění za senzacemi, které by upoutaly co nejvíc čtenářů, by nebyla v žádném případě moje parketa. A ten neustálý boj se svým svědomím, potlačit ho a nechat u ledu, jo pak by to možná šlo. Henry to snad ustane, ale nebude to mít jednoduché a ty nervy s tím spojené mu vůbec nezávidím. Michaela Keatona mám ráda, hrál toho svého redaktora Henryho moc dobře a co nemohu filmu určitě v žádném případě upřít, byla velmi dobře vystavěná gradace filmu, která mě ale stejně o čtvrté hvězdě nepřesvědčila, škoda. Ale "noviny" kvůli tomu nepřestanou vycházet. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

To byla krásná doba. kdy noviny neprodávala tříhlavá kuřata, mrtví novorozenci v popelnicích, do mimomanželské štěrbiny zasouvající politici či dopující sportovci. Tak to byla pochvala tématu a tím veškerá pozitiva končí. Starostí s těhotnou manželkou jsem si totiž užil celkem dost, nevině obviněných černochů jsem viděl nejeden zástup a stres kolem vydání nového čísla ke svému životu nepotřebuji. Proto Noviny považuji za zajímavý pokus, který u mě naprosto selhal svým sterilním zpracováním. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když nebudu počítat Šifru mistra Leonarda, která se mi vůbec nelíbila, tak jsem všem filmům od Rona Howarda, co jsem zatim viděl, dal vždycky 3 hvězdy. Já mam pocit, že ty jeho filmy snad vznikaj metodou pásový výroby. Řemeslně jsou zvládnutý bez výhrad, ale všechny jsou takový sterilní, bez nápadu, bez nějaký originální myšlenky, prostě tomu "něco" chybí. Tohle je zase další z řady naprosto průměrnejch filmů od Rona Howarda. Těžko na něco nadávat, těžko něco chválit... Co se týče děje, tak první polovinu bych označil za průměr. Druhá polovina vypadá chvíli docela zajímavě, ale zase to pokazí zbytečně natahovanej konec. Z herců nikdo vyloženě nezklamal, ale zároveň má každej na svym kontě rozhodně světlejší okamžiky. Prostě tenhle film je podle mě po všech stránkách průměrnej. Jestli někdo z toho průměru aspoň trochu vybočuje, tak Randy Quaid. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná a umělá záležitost od režiséra, který je sice profík, ale jako takový sází na jistotu a originální, provokativní nebo experimentální film od něj v žádném případě nečekám. Jako komedie to u mě nefunguje, spíš jako pokus o zachycení dramatické atmosféry jednoho pracovního dne v redakci newyorkských novin. Bohužel scénárista i režisér si tenhle svět idealizují v duchu takových těch typicky amerických tezí o žurnalistice jako nejsilnějším pilíři demokracie. Ty zdánlivě nejemotivnější dialogy a činy mi tam šustí papírem a ani za mák jim nevěřím. Samozřejmě zvítězí pravda a spravedlnost, ale je to taková americká limonáda natočená příjemným způsobem, nenutící k přemýšlení a na hony vzdálená realitě. Ona ta americká žurnalistika je vcelku servilnější než např. britská, celkově krotčí, protože závislá na vlivných inzerentech a politických elitách. A to se s tlakem internetu a přesunem potenciálních čtenářů k blogerům a internetovým zpravodajstvím jenom zhoršuje. Jedna z klíčových scén, rvačky Michaela Keatona na straně dobra a Glenn Close na straně zla, mi nepřišla ani tak vtipná, jako spíš křečovitá. Nezachránila to ani přítomnost mé oblíbené Marisy Tomei. Celkový dojem: 45 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Každý den nanovo. S každodenní nebezpečně se blížící uzávěrkou nešetří sebe ani své nejbližší. Zvlášť, když finanční stránka „jeho“ novin není kdovíjaká. Řeč je o novináři s tváří Michaela Keatona, kterému začal další pracovní den. Zatím netuší, že ho může příběh dvou černochů mizejících ve tmě od auta s dvěma odkrouhnutými muži, na čas vyšvihnout do krapet jiného novinářského světla. Hrozivý stín uzávěrky se blíží, v drsném řemesle není na galantnost prostor a gravidní manželka Marisa Tomei nemá pochopení zase úplně pro všechno. Snímek Rona Howarda se umně pohybuje mezi dramatem, kriminálkou a inteligentní komedií. A naštěstí nikde výrazně neselhává. I když, přiznejme si, ani nevyniká. Jen hezky plyne, prokousávajíc se k předem odhadnutelným vrcholům i pádům. Howard použil poměrně rafinovanou strukturu vyprávění, těží ze slušného scénáře (David Koepp se nezalekne žádného žánru) a hlavně obsadil herce, kteří se dokáží pohybovat v dramatické i komediální poloze. Kdybych měl někoho vypíchnout, tak právě jiskrně inteligentní manželku hlavního hrdiny v podání (i přes pupek přitažlivé) Marisy Tomei. Hřejivý inteligentní kousek s příjemným (stejně jako ve zbytku filmu notně zidealizovaným) finále!! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Aj na americké pomery nepochybne zidealizovaný, ale zato veľmi dynamický pohľad na jeden deň v redakcii investigatívno-bulvárneho plátku. Ani minútu som sa nenudila. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Jeden "obyčajný" deň v obyčajných newyorských novinách prináša strhujúci dej, kde sa ani minútku nenudíte a a stihne sa "zamotať" veľa vecí .... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá komédia, ak to tak môžem nazvať, na tému , čo všetko sa dá stihnúť alebo posrať za jeden deň v redakcii istého denníka. Úvodných asi 20 minút to bolo skôr priemerné, ale postupne si ma film hlavne humorom priťahoval na svoju stranu, až ma to úplne chytilo. Výborné obsadenie, ale hlavne vtipné hlášky a dialógy robia z filmu príjemné posedenie. „ Prestaňte tu fajčiť, doktor mi našiel nikotín už aj v moči...Tak mi nestrkaj čuráka do môjho popolníka“...80%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Inteligentná a svižná štúdia prostredia od hitmakera Rona Howarda (Čistá duša, Rivali, Apollo 13). Jeden deň v redakcii newyorského bulvárneho plátku z pohľadu redaktora (Michael Keaton), ktorý musí okrem práce riešiť aj problémy v osobnom živote. Veľmi príjemná, vtipná, ale aj napínavá oddychovka s vynikajúcim obsadením. Okrem Keatona si vo filme zahrali Glenn Close, Rober Duvall, Randy Quaid alebo Jason Robarts. ()

Reklama

Reklama