Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš kamarád Paddington se už šťastně usadil s rodinou Brownových a je oblíbeným členem místní komunity. Aby mohl koupit ten nejlepší dárek ke 100. narozeninám jeho tety Lucy, začne pracovat. Cesta za dobrodružstvím začne, když je tento dárek ukraden... (Vertical Entertainment)

Recenze (208)

misterz 

všechny recenze uživatele

Mne osobne sa to páčilo ešte o malý kúsok viac ako jednotka. Samozrejme, je dôležité aby divák k Paddingtonovi a celému jeho príbehu pristupoval s detskými očami. V tom prípade tá uletenosť kedy si medvedík normálne kráča po Londýne, dokonca ho odsúdia a pošlú do väzenia kde väzňom vyperie prádlo a urobí z neho ružové... to všetko vtedy dostane svoj zmysel a dokáže človeka pobaviť a hlavne príjemne naladiť. Nadpriemer. 75/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ospevovaná jednotka bola pre mňa miernym sklamaním a nič na tom nezmenila ani Nicole. Čakal som predsa len niečo dospelejšie a nie len veľmi slušný film pre deti. Dvojka ma však uchvacovala čím ďalej, tým viac a prebudila takpovediac toho detského diváka vo mne, ktorý sa už len málokedy ozve, pretože väčšina podobnej produkcie ide na istotu. Takže kúzlo Paddingtona som "objavil" až na druhý pokus a pravdupovediac som to vôbec nečakal. Áno, je to väčšie, hlučnejšie a farebnejšie, ako to už pri pokračovaniach býva, ale tentokrát našťastie aj lepšie. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Co se týče prvního dílu, tak si pouze pamatuji, že se mi líbil velmi. To se bohužel o tomto pokračování říci nedá. Nemám pocit, že bych sledoval něco víc, než milou a ztřeštěnou komedii s několika málo zábavnými momenty. Líbila se mi přímočarost snímku. Věřím, že děti musí být nadšené. Snímek má jasně stanovený cíl, kterého se snaží dosáhnout. V příběhu nejsou pražádné zbytečné odbočky. Za sebe se mi rozhodně nejvíce líbil pobyt za mřížemi. Tam se tvůrci opravdu vytáhli, co se týče originality. Naopak hledání zaměstnání, které vězení předcházelo, se mi zdálo poněkud odfláknuté a maximálně nezábavné. Pokusy o zabrnkání na dojemnou notu byly úspěšné. Solidní pohádka na zpříjemnění dne či večera. Vzhledem k tomu, že nedělám nic pro nikoho pro nic, tak nebudu v tomto případě nikterak nadhodnocovat. Solidní 3 kousky. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Paddington 2". Ani neviem čo som od tohto filmu očakával. V prvom rade som si myslel, že to k nám príde až v januári. Ale koniec koncov, termíny vydania filmov sa neustále menia a nakoniec sa len pár týždňov pred tým, než film oficiálne vyšiel dozviem, že sa ho dočkám ešte tento rok. Takže som ho posunul ešte do tohtoročných očakávaní a môžeme ho zhodnotiť. V prvom rade je treba povedať, že je to skutočne séria dobrých rodinných filmov, ktoré si môže užiť podľa mňa každý. Deti aj dospelých to pobaví, zasmejú sa a užijú si dobrodružstvo malého medvedíka, ktorý najviac miluje toasty s pomarančovou marmeládou. Funguje to skvele a Paddington sa rýchlo dostane do srdca bežného diváka. A nebudem klamať aj do môjho. Najmä preto, lebo film má veľmi príjemnú, srdečnú a láskavú atmosféru. Napriek všetkému čo sa stane, tak tento maco rozdáva ľuďom radosť a preto sa mu aj veľa láskavosti od druhých vracia. A to je podľa mňa najsilnejšia stránka filmu. Jeho srdečnosť. Humor je podľa mňa tiež dobrý. Nie je maximálne prestrelený ako niektoré animované komédie a vie to vybalansovať veľmi dobre. Vtipy sú podľa mňa vymyslené solídne a nie sú ani vulgárne ani urážlivé. Postavy sú vtipné a dokonca aj zloduch v tomto filme je skvelý a vtipný. Najväčším problémom prvého filmu bol pre mňa Nicole Kidman. Nebola vyslovene otravná, no jednoznačne som nemal pocit, že by bola vhodným zloduchom. A ani jej plán ma nejako nebral. Keď sa film na ňu sústredil, na môj vkus sa to moc spomalilo. Hugh Grant je naopak veľmi vtipný a energický zloduch. A každá scénka s ním je dobre spracovaná. Možno keby sa do filmu dostalo menej klišé a trošku nebol scenár obohraný, mali by sme tu vynikajúci rodinný film. Ale aj napriek tomu je to napísané slušne, postavy sú dobré, hlavný hrdina je super, hlavný zloduch je super... ak máte deti a chcete ich na niečo zobrať do kina, toto nie je zlá voľba. Vezmite si svoje toasty s marmeládou a užite si jazdu s týmto malým medvedíkom. Je to dobrý film. Hodnotenie: B+ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Druhý díl kupodivu drží kvalitu nastavenou jedničkou. Možná ubylo přímých parodických scén, ale režisér se zase vyřádil třeba s leporelem Londýna a vězením v růžových barvách. Hugh Grant je jako padouch zasazen do děje lépe než Nicole Kidman v jedničce (a jeho reklama na psí žrádlo nemá chybu). A závěrečná honička v parních vlacích už jen dokládá, v jak moc paralelním vesmíru se tahle taškařice odehrává. :) ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Čistá vánoční briťárna skrz na skrz. Naivitou, humorem, obsazením. Ve výsledku konzistentnější a vlastně téměř po všech směrech o krok dál, než jednička. Na mě to funguje, ač bych chtěl ještě víc Capaldiho. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Rozkošný medvídek Paddington je zpátky i se svým úchylným outfitem a tentokrát zamířil o výkonnostní stupeň nahoru ale jen o malý fous. Jednička byla trochu po anglicku studená ale nějakým způsobem dokázala pobavit celou rodinu, dvojka díky bohu trochu přitlačila na humoru, že se člověk i od srdce nahlas zasměje, např. při medvídkově výstupu v kadeřnictví jsem se hodně zasmál, škoda, že těchto roztomilých scén není ve filmu víc. Ve vězení vymění medvídek svůj úchylácký mundúr za jiný úchylácký mundúr a děj se zbytečně zastaví. Toho dobrodružství by Paddingtonovi slušelo víc. Čtvrtá hvězda je hlavně za Hugha Granta, který si svého jeblého záporáka pekelně užívá. Kdyby tvůrci přidali na akčnějším námětu a přidali víc roztomilých scén, byl by ten film dokonalej, takhle lepší průměr pro celou rodinu. Jen ten jeho debilní klobouk asi nikdy nevydejchám.70%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Upřímně, ten medvěd je tak neskutečně roztomilej, že kdykoliv se objeví, tak se na film tak krásně a pohodově dívá. Za mě je to ten typ ideálního rodinného filmu, který děti potěší roztomilostí a rodiče nemá šanci urazit a naopak je častokrát rozesměje. Jediné slabší chvilky má film pouze ve chvílích, kdy se zaměřuje na lidské herce, kteří Paddingtonovi nedokážou konkurovat a přestože je film plný výborných herců, jejich eskapády, nejsou moc zajímavé. Paddington ale vše zachraňuje a je to jedna z nejsympatičtějších postav v dějinách filmu. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Podobne ako v prvom filme pred tromi rokmi, aj teraz sa režisér Paul King zhostil svojej úlohy dobre a vytvoril slušnú rozprávku pre deti. Využíval animáciu a prechody medzi ňou a reálnym svetom ( ak pripustím, že medvedík je reálny ) sú pekné a vkusné. Jednoduchý príbeh je ozaj určený predovšetkým deťom, ale myslím, že ani dospelým neublíži. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Opět skvělá zábavná, rodinná podívaná. Scénář opět na velmi dobré úrovni, Méďa opět sladce dokonalý a celá rodinka opět pohromadě. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Stačí jednou přistihnout s prostitutkou a už na herce zbydou jen převážně záporné a lehce směšné role? Jestli jo, tak nejspíš Hugh Grant lituje, že si tehdy raději nedal studenou sprchu. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

V porovnání s prvním dílem dost velké zklamání. Hravost je pryč a jestliže jsem chválil jedničku za to, že uměla pracovat se scénářem a nedopomáhala si žádnými berličkami, u dvojky to už neplatí. Při sledování jsem se prakticky nikdy nezasmál, potěšilo jen cameo Mosse z IT Crowd a Brendan Gleeson – pan herec. Neumím si dost dobře představit, že by dvojka Paddingtona nalákala do kin mnoho dětí, protože zdaleka neoplývá tak radostnou atmosférou jako předchozí díl, spíše naopak. Významné plus je, že děj odsýpá a než se nadějete, je konec. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Druhý Paddington si udržel úroveň prvního dílu a byl jsem s ním vcelku spokojen, jen mi bylo líto, že se tvůrci zaměřili spíše na dětského diváka, což bylo hodně znatelné. I tak jsem se ale dokázal u filmu slušně pobavit, potěšil mě Brendan Gleeson, i pidirolička, ve které se ukázal Richard Ayoade, ale i přes svou spokojenost doufám, že se tvůrci nerozhodnou natočit i další pokračování, myslím, že by šla kvalita rapidně dolů. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic byla totiž otázka času kdy méďa příjde opět na scénu no slušný jako jednička, škoda že jsem nedostal o level nahoru. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Povedené pokračování filmu z roku 2014, které ovšem do daného žánru nepřináší vůbec nic nového. Po celou dobu tedy "balancujete" mezi dvěma přesně vytyčenými mantinely, takže ve finále dostanete krásnou, avšak neinovativní filmovou jednohubku, na níž však pravděpodobně velmi rychle zapomenete. PS: Role Brendana Gleesona je jednoduše geniální! „Aunt Lucy said, if we're kind and polite the world will be right.“ ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Né že by se mi jednička nelíbila, ale upřímně mi tak trochu vyšuměla z hlavy a nezanechala ve mně nějaký silnější dojem. Asi proto jsem od dvojky moc nečekal, ale musím říct, že to bylo nakonec velmi milé překvapení. Vizuálně opět bomba. Krásné a originální zpracování (např. leporelo, závěrečný taneček ve věznici). Spoustu režijní nápaditosti. Navíc příběh fungoval mnohem více než v prvním díle a líbilo se mi i větší množství vtipných až parodujících scén. Opravdu naprosto skvěle vyvážený rodinný film, který uspokojí jak děti, tak dospělé. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jednotku mám veľmi rád. Dvojka sa nesie v rovnakom druhu. Paddington je pre mňa v zásade veľmi super vec, pretože má morálne posolstvo, sympatických protagonistov a fungujúci humor. Nič viac netreba. Čo na tom, že všetci akceptujú prítomnosť medveďa, čo rozpráva, ako niečo normálne. V tomto je Paddington okúzľujúci. Plejáda vedľajších postavičiek poteší - odkazy na Van Damma a Chaplina tiež. Skrátka je to hravé a hlave plné režijných nápadov. Paul King dokázal z toho vytrieskať strašne veľa. A myslím, že to je jeden z tých dôvodov prečo som sa do Paddingtona ako postavy zamiloval. Skrátka nemajte radi medveďa, čo je taký dobrácky, že prinúti k úsmevu Brendana Gleesona. K dokonalosti chýbalo naozaj málo. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Obdobně sympatické jako jednička, medvěd je rozanimovaný stejně úžasně, ale příběhově se mi to jevilo o fous slabší, ačkoli Hugh Grant je rozhodně lepší záporák. Finále ovšem nedojme jen největšího cynika a je fajn, že ho tvůrci neutopili v patosu, ale ukončili to hezky mile a úderně. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, ktoré prekonáva skvelý prvý diel. Je to vlastne o tom istom ( rodinné hodnoty, dobro vyhráva nad zlom - snáď som nehodil spoiler : ) - či pomoc priateľovi v núdzi ), ale opäť podané lahodne akčným a nesmierne vtipným prednesom. Je vidno, že si to všetci náramne užívali ( najviac asi Hugh ), z čoho pramení aj chytľavá rozjarená rozprávková atmosféra. ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama