Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš kamarád Paddington se už šťastně usadil s rodinou Brownových a je oblíbeným členem místní komunity. Aby mohl koupit ten nejlepší dárek ke 100. narozeninám jeho tety Lucy, začne pracovat. Cesta za dobrodružstvím začne, když je tento dárek ukraden... (Vertical Entertainment)

Recenze (208)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Prvního Paddingtona mám čerstvě v paměti, viděl jsem ho včera, takže srovnání se samozřejmě nevyhnu. Toho co se mi líbilo, totiž ta bezelstná hravost, je v pokračování méně. Ale nijak to nevadí, protože děj je tentokrát nápaditější a dobrodružnější, ale především...podařilo se dodat správného padoucha s tváří Hugha Granta. Padouši mu evidentně od té doby přirostli k srdci, protože jejich sbírku úspěšně rozšiřuje. Nic proti Kidmance, herečka je to jistě dobrá, ale v jedničce byla její postava jen plochá karikatura s přízemním motivem. Abychom jí ale nekřivdili...samozřejmě to jde na vrub scénáře. Grantovi to naopak parádně sedlo, jeho postava byla skvěle napsaná i pojatá a bylo radost ho sledovat. Paddington 2 disponuje i spoustou dalších zajímavých hereckých jmen, takže v tomto ohledu je rozhodně na koho se koukat (uváděný rozpočet 40 mil. USD se zdá být vzhledem k obsazení, ale především velmi slušné výpravě neuvěřitelný). Za mě se tak pokračování dobrodružství medvěda v Londýně povedlo oproti jedničce o dost lépe. Typický rodinný biják v tom starém poctivém duchu, jakých se už moc nedělá. Decentní humor a akce dávkované tak, aby malé diváky rozdováděly tak akorát a současně laskavost a emoce v míře, která je přiměje se zase zklidnit. Věřím, že z kina odcházeli rodiče spokojeni snad jen o malinko méně, než jejich potomečci. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Jednička se mi líbila a ani dvojka nebyla špatná, hvězdičku navíc bych nejspíš přihodil při rodinném sledováním. Paddington je pořád roztomilý a známí britští herci mu dělají společnost, v tomhle díle samozřejmě nejvíc vyčnívá dvojice Hugh Grant a Brendan Gleeson. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Sice tomu oproti minule chyběla má oblíbená australská MILFka, kteroužto navíc v roli hlavní padouchyně nahradil neoblíbený odporný modrooký slizoň, v sále potom naopak přebývalo mnoho oječených a do sedaček kopajících příslušníků cílové skupiny (jít na to do kina den před tím Štedrým byl opravdu blbej nápad), nicméně méďa byl opět stlašně loztomilý a vůbec to bylo vkusně zábavné cca jako minule (jasně, kvůli fakanstvu musely být přítomny i nějaké mírně pitomoučké medvědí gagy, ale s tím je holt třeba počítat), takže opět za pět a mé infantilní já mi snad dá zase na chvíli pokoj. ()

CatcherBlock 

všechny recenze uživatele

Krásná rodinná podívaná s roztomilým medvídkem, krásnými kulisami Londýna a perfektními efekty. Jede se na vlně výborné jedničky, přičemž tady je toho ještě více. Je to akčnější, dobrodružnější, asi i vtipnější a celkový dojem je tak ještě lepší, než minule. Bavilo mě to každou minutu, nemá to hluchá místa a herci jsou velmi dobří. Je tady vážně dokonale zakomponována neopakovatelná atmosférická jedinečnost Londýna, který nikdy neomrzí, společně s rodinnými hodnotami, silou přítelství a láskou. Všichni jsou tady sympatičtí a takový, že by se k nim člověk hned nastěhoval, nebo s nimi chroupal sušenky s čajem v teple rodinného krbu. Dýchalo to na mě celou dobu velmi hezkou atmosférou, takovou mírumilovnou, což je v době, kdy je v každém filmu zabíjení, násíli, sex, krev a drogy velmi jedinečné a osvěžující. Dávám 90% a chci třetí díl. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Prostě roztomilé stejně jako jednička. Opět bych se vyhnul pár scénám, kdy je to až moc infantilní, ale i u některých podobně laděných scén jsem byl i já odrovnám kouzelným malým medvědem a jeho bezbřehou dobrotou. A ač měla dvojka těžší start ve srovnání s jedničkou, která těžila ze začátku plného novinek, je možná druhý díl díky skvělému záporákovi o trochu lepší. Takže je skvělé, že si Hugh Grant zasloužil titulkové finále, při kterém jedno malé dítě v kině tančilo před plátnem! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Stejně kouzelné jako jednička a vlastně i můj komentář by mohl být stejný. Peter Capaldi má ve své dokonale protivné role tentokrát zatraceně málo prostoru, ale to plně vynahrazuje úžasný Brendan Gleeson a zářící Hugh Grant ve své nejlepší roli od Lásky nebeské a dost možná i vůbec. Takhle má vypadat pravý filmový padouch. Prostě neodolatelný sympaťák, kterého si zamiluje každý bez rozdílu pohlaví -a navíc je na konci to taneční číslo. Paddington 2 je prostě opět absolutní trefa do černého. Naprosto úžasné herecké výkony, stejně jako prvnímu dílu mu nechybí elegance a celé je to prostě neskutečně příjemná oddychovka, která úžasně šlape od začátku až do konce. Sympatická zápletka, na jedničku fungující vtipy a na závěr dechberoucí akce, všechno tady je. Prostě rodinná podívaná jak vyšitá a jeden z mých nejmilovanějších filmů - protože Paddingtona opravdu není těžké si zamilovat. Krása. Doufám v trojku. 100%. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ze všech rodinných filmů s pohádkovými motivy, co jsem viděl snad za dlouhá léta, je Paddington 2 zaručeně tím nejlepším zástupcem a ohromně mě těší, že boří mýtus ohledně toho, jak sequel musí automaticky zostudit původní snímek. Tady jde dvojka o dost stupínků nad jedničku, scény z vězení mi svou humorností připomněly Já, padouch 3 a příhody mimoňů ze stejného prostředí. Záporák opět dost plochý, o tom ale naštěstí tenhle kousek skoro vůbec není. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Celá zápletka by vystačila zhruba na 10 minut tady je, ale roztažená na 103 minut. Už první díl nebyl žádné terno a tady je to samé. O hereckých výkonech se ani nevyjadřuji záporák by si z fleku mohl zahrát v Ulici takový trapák by tam pasoval a ostatní na tom nejsou o nic lépe například holka co nenávidí muže, protože se s ní rozešel kluk (Really?) nebo kluk co si hraje na jakéhosi pseudorapera nebo co to mělo být . O logice , scénáři a humoru se ani nevyjadřuji (jakýkoliv díl Scary Movie je vtipnější než tady tohle ) navíc útěk z vězení nápadně připomíná útěk z vězení z filmu Já Padouch 3. a hudební čísla z vězení zase film Mupeti . 40 procent ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Paddington se vrací a znovu je to kvalitní zábava. Na Paddigtona jsem se těšil a jsem rád, že se film dost povedl. Film má v sobě tu správnou pohádkovou esenci naivity, dobrodružství, zábavy, hravosti, morálního poučení a dobroty srdce. Jo, napsaně to z ní divně, a mé cynické já se tomu také diví, ale je to to tak. Na Paddigtona se kouká velmi dobře, jelikož tvůrci v čele s režisérem krásně vystihli dané kouzlo Paddigtonových dobrodružstvích. Režisér Paul King odvádí velmi dobrou práci a u několika scén jsem si řekl, že se hodně inspiroval filmy Wese Andersona a to mě udělalo velkou radost. Radost mě udělalo i perfektní obsazení, které nezklamalo a to ať už jde o Sally Hawkins, Hugha Bonnevillea, nebo parádního Brendana Gleesona s perfektně přehrávajícím Hughem Grantem, jenž si svojí roli užívá jak to jen jde. Parádně funguje humor(prádelna, umývaní oken, vaření ve věznici) a i akční scény(honička, vlak, útěk). Paddigton 2 je krásná a hravá pohádka, která mě zahřála na srdci a vykouzlila upřímný úsměv. ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Co fungovalo v prvním filmu, funguje i tu. Hugh Grant se konečně dočkal pořádné a velmi dobré role. Vtipný, potrhlý, dojemný, dokonalý rodinný film. O jedničce jsem psal, že je to nejlepší rodinný film od E.T. - Mimozemšťan, teď to platí o dvojce. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zaujimavé pokračovanie Londynského Paddingtona. Ešte lepšie ako jednotka. Ale už vidno že dochádzali nápady, dať medveďa do väzby? Záver vo vlaku ale dobre natočený. Za pozretie to stálo , film zväčša pre celú rodinu 4* ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Originálna môže byť len jednotka, takže v tom druhý diel nemôže konkurovať. Namiesto prekvapivých momentov už prichádza len bežná dobrodružno-kriminálna zápletka, a keby namiesto medveďa bola akákoľvek ľudská postava, vyšlo by to na rovnako. Naviac trochu nudili odbočky k väzenskej gastronómii, príhody nešikovného Pata bez Mata, akurát vlaková akcia ma potešila, hlavne keď obsiahla všetky diely Mission Impossible naraz. –––– Asi budeš muset začít zespodu řebříčku, a postupně se vypracovat. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

První Paddingtom byl nečekaným klenotem a darem z čistého nebe a díky bohu dvojka nepřestáva nadělovat a je ještě lepší a vyrovnanější, než předchůdce. Ke spokojenosti by stačil snad pouze samotný roztomilý a technicky výtečně zvládnutý diitální méďa, ovšem s tím se tvůrci nespokojí a servírují nám hezký příběh, který vedle roztomilosti spoléhá ve velkém hlavně na hravý humor, který spolehlivě rozesměje nejmenši i největší diváky. Právě hravost je klíčovou vlastností druhého Paddingtona, na kterém je vidět ohromné množství práce a rozmýšlení nad každou scénou, což má za následek neskutečně vyladěný a vyrovnaný zážitek, který exceluje nejenom v rámci svého žánru, ale napříč všemi filmy. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Asi u mne zmizel ten jůů efekt (ne, wow vážně psát nebudu) z prvního dílu. Bylo to roztomilé, bylo to britské a dobře zahrané. Brendan Gleeson a Hugh Grant byli dokonce skvělí. Ale kromě scén z vězení jsem nějak postrádal víc absurdity a humoru, barevné reálie Londýna jsem už viděl. Obsazení ale zůstává největší devizou filmu, holt už jsem to asi ale tak nějak čekal. ()

remy 

všechny recenze uživatele

Víc takových pohodových filmů. Zase nechybí humor, který je ovšem vystavěn chytře, protože pravděpodobně nebude nudit ani starší publikum. Nechybí opět sympatické postavy, ke kterým se přidali pánové Gleeson a Grant jak nejlíp mohli. Paddington 2 je neobyčejně obyčejná rodinná podívaná, které je těžké vytýkat něco zásadního. A možná se povedla ještě víc, než minule. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od prvního Paddingtona, King ve dvojce daleko více upřednostňuje styl Wese Andersona, což je přesně směr, kterým se podle mého názoru měl ubírat už prví díl. Výsledkem je tedy kouzelná echt britská rodinná pohádka, vyprávěná a znázorněná ve stylu Grandhotel Budapešť nebo Moonrise Kingdom s velmi silným hereckým obsazením, skvělým záporákem Hugh Grantem a úžasně naanimovaným medvědem s vynikajícím dabingem Bena Whishawa. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pro toto pokračování medvědího dobrodružství platí doslova a do písmene to samé, co pro první díl, a to že jde o až neuvěřitelně nesoudně infantilní a kýčovitou podívanou, což ovšem opět ani trochu nevadí, neboť jde zároveň i o velice roztomilou, půvabnou a miloučkou záležitost, která se prostě a jednoduše musí líbit jak dětem, tak dospělým a jen ten největší škarohlíd může tvrdit, že u toho neměl úsměv od ucha k uchu a příjemný pocit na duši. Každopádně je ovšem nutné podotknout, že Paddington je takový malý filmový unikát, neboť se zde vyskytuje jedinečná kombinace naivnosti a funkčnosti zároveň, a zmiňuji to především kvůli tomu, že právě tato smrtící kombinace ještě snad nikde jinde nefungovala tak zábavně, než jako právě zde. K filmu. Co se zápletky týče, je to znovu taková odvázaná medvědí taškařice, kde se nedá brát snad ani slovo, či scéna vážně, konkrétně scény z vězení jsou pak fakt už až trochu šílený, ale i tak, jak na to má divák reagovat negativně, když je to tak mile rozpustilé, dětinsky nadšené, a i vážně vtipné, postavy pak to samé, v jiných filmech se takhle chovat a tvářit, tak tomu dám odpad a herce označím za totální dementy, ale zde to ani jinak snad zahrát nešlo a ani ty postavy nemohli být méně afektované, neboť by to pak ztratilo veškeré to kouzlo a půvab. Samotný Paddington, respektive zpracování ústřední postavičky medvídka, je jinak až ohromující a hlavně, jeden jeho pohled, a divák jde do kolen, to je roztomilost sama! Takže, ano, je to nevídaně hloupé, triviální a nesoudně dětinské, a přesto jsem byl, stejně jako u prvního dílu, upřímně spokojený a jen doufám, že se dostaví i další, v naprosto stejném duchu zpracované, pokračování. ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama