Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 2 (1973) (série)


Klíče (S02E09)

(epizoda)

Jak si děti poradily samy... Povídka vypráví příběh jedné rodiny – otce a jeho pěti dětí. Když jim umřela maminka, musel otec (V. Menšík) všechno s dětmi zvládnout sám. Sourozenci byli poslušní, samostatní a hodně mu pomáhali. Otec si ale z bezpečnostních důvodů opatřil jen dvě sady klíčů od bytu. Jednu sadu nosil sám a druhou si děti předávaly. Jednoho dne však všechny klíče sám omylem odnesl a děti se nemohly dostat domů. Poradily si ale dobře a tatínek se na ně ani nezlobil… (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někdo doma zapomene svačinu, jiný hlavu na učení a tatínek si pro změnu vezme dvoje klíče od bytu :-D Herecky zvládnutá bakalářská povídka, kterou završila "ukecanost" PANA mistra Menšíka. 75% ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoduchý, naivní příběh, který už dávno není tím, čím před půlstoletím. Menšík má pět dětí, ale jen dvě sady klíčů od bytu. Jednoho dne si Menšík vzal sebou obě sady a přesto se děcka dostaly domů... [107. hodnocení, 9. komentář, 67%] ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pět dětí a ovdovělý otec, jak by se dnes řeklo, samoživitel. V dnešní době nemyslitelné, ale to je jiná kapitola. Čtyři kluci, jedna holka a výchova rázná a hlavně praktická. Povídka se odehrává kolem klíčů od hlavních dveří a zodpovědného přístupu každého člena rodiny. Včetně otce. Vlastně je to taková názorná humorná moralitka k zamyšlení. I přes výchovu pevnou rukou je důležité jít příkladem, uznat svou chybu a nad vším tím se nakonec jen pousmát. Vladimír Menšík ve své typické roli a děti, které byli pro své role výborně ukočírované. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vladimír Menšík povídka jednoznačně pozvedl na vyšší úroveň. Je to pěkná rodinná povídka o tom, kterak sám chlap může vychovávat hodně dětí, ovšem za předpokladu, že si to dobře zorganizuje. A pak za dalšího, že neudělá chybu. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V této povídce mě velice bavily herecké výkony. Že je skvělý Menšík, to se tak nějak předpokládá, ale výkony všech pěti dětí byly v porovnání s tím, co se předvádí v dětských rolích dnes, neuvěřitelně dobré. Trochu slabší mi přišla pointa příběhu samotného - tak moc se zas nestalo. No a děti bývaly sakra samostatné, to by dnes taky nešlo. ()

Reklama

Reklama