Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Buckmanových je mozaikou obvyklých manželských a rodičovských trablů čtyř generací, nahuštěných do jedné rodiny a jednoho slunečného amerického léta. Především je tu hlava celé rodiny Frank Buckman, a pak jeho děti Gil, Helen, Susan a Larry, kteří všichni už také mají své děti, a pokouší se je vychovávat někdy s větším, jindy s menším úspěchem. Gil je upracovaný manažer, který neustále zápolí se snahou stihnout práci, naplnit své profesní ambice a současně být dobrým manželem a hlavně otcem svému problémovému synovi Kevinovi, lepším, než byl kdy Frank. Jeho rozvedená sestra Helena má potíže s dospívající dcerou Julií, která začíná objevovat svou sexualitu a velmi tvrdohlavě začíná prosazovat nárok na nezávislost, se zasmušilým synem Garrym, který se poté, co jejich zámožný otec opustil rodinu kvůli jiné ženě, stáhl do sebe. Gilova druhá sestra Susan pro změnu žije v velmi ambiciózním yuppiem Nathanem, který se snaží se své tříleté dcery udělat génia diskutujícího o zlomcích, Kafkovi atd. A nakonec je tu tatínkův oblíbenec, dlouho ztracený nezodpovědný bratr Larry, černá ovce rodiny, který se nyní vrací domů hluboce zadlužený lidem s nimiž není radno si zahrávat, a s nemanželským synem, který dostal jméno Cool. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tenhle film miluju z několika důvodů: za prvé se v něm sešli úžasní herci, za druhé se v té krásně zmatené směsici každý najde, protože každý je když ne matkou či otcem, tak aspoň dcerou nebo synem, a za třetí pro to poznání, že ať je to v USA nebo v ČR - je to všude stejné: děti své rodiče berou jako největší opruz a rodiče si zas myslí, že vyfasovali nejhorší z toho, co v porodnici bylo zrovna k mání. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Film skvěle balancuje mezi tím příjemným i tragickém v životě a všechno slévá do jednoho velkého, dobře zasazeného celku. Vše táhne Steve Martin. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch více povedených komedií se S. Martinem, která se zdařile (s notnou nadsázkou) zabývá tématem dětské výchovy. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Alespoň o dvě úrovně výš než ostatní filmy o trablech rodičovství. Film má dvě strany mince, které se zdařile doplňují a nikdy nesklouznou k samoúčelnosti - co se té komediální i té vážné, trochu potlačené, týče. Naprosto skvělé je skoro celé herecké osazenstvo. Trochu více na mě zapůsobila ženská herecká polovička - Wiest, Steenburgen a dost mě překvapila suverénní Martha Plimpton. Ovšem i u Steva Martina se jedná zřejmě o jeho nejvkusnější a nejpřijatelnější roli. Dále stojí za pozornost tvrdý dědeček Jasona Robardse, zcela nezodpovědný synek Toma Hulce a poněkud vygumovaný závodník Keanu Reevese. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Z techhle Martinovo rodinejch komedii mam radsi Hlavu rodiny, ale tohle taky spatny neni. Nejvetsi problem je asi delka, film ma 2 hodiny a nema vlastne zadnej poradnej pribeh a to, co se tu deje, je lehce predvidatelny. Ale obcas se precejen nakej vostrej vtipek povede. Co se tyce hercu, ty jsou v pohode, akorat nejaky deti zacnou za cast lezt na nervy. Navic sem film videl s dabingem, kde hlavne Martin je nadabovanej fakt otresne, mozna kdybych slysel originalni zneni, tak dam o hvezdicku vic, takle jen lepsi 3*. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Rodinný komedie jsou jak přes kopírák. Rodina má nějaký problémy, ale nakonec je to stmelí a všechno dobře dopadne. Obvykle to ani nedokoukám a rovnou to hodim do odpadu, ale tohle zase až takovej průser nebyl. Našlo se tam pár lepších momentů, nicméně velká část humoru je založená na tom, že "roztomilý" dětičky udělaj nebo řeknou něco strašně "legračního". Zase další nepříliš zajímavej film od Rona Howarda. 40% ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Vypočítavý pokus o kombinaci hollywoodsky nevázané taškařice a rodinného dramatu. Manželský pár se např. neškodně vybourá při pokusu manželky o orální sex během jízdy, aby vzápětí řešil jedno z několika traumat téhle rozvětvené rodiny, tj. jejich problémového syna. Život je možná směskou smíchu a slz, tady ale tvůrci hráli až moc na jistotu, když z obou stránek chtěli vyšťavit maximum. Takový FORREST GUMP to zvládnul mnohem elegantněji... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Steve Martin je můj oblíbený herec, a tohle je jedna z mála rolí, kde ho nevidím jako komika, ale i jako vážného herce. Dosud jsem ho vlastně viděl hrát vážnou roli jen ve filmu Novocaine. Ale v tomhle filmu Rodičovství se mi velmi líbil. Akorát přemýšlím, jestli je tohoto herce možné vidět v nějakém filmu i s jinými nežli šedivými vlasy. Vlastně viděl jsem ho s hnědými vlasy ve filmu Blázni a poloblázni, a tam to byl nezvyk. Ale zpět k filmu. Rodičovství je svým způsobem originální a zvláštní film. Film sleduje hned několik různých dějových linií v několika rodinách, které jsou příbuzensky propojené. A už to je svým způsobem originální. Ale co mi přišlo ještě oiginálnější je to, že ten film nemá děj. Resp. sledujeme životy několika rodin, ale děj tu žádný příliš není, prostě jen životy rodin. Ale tenhle film rozhodně není průměrný. Kromě již zmíněného Steva Martina je tu k vidění také velmi mladý Keanu Reeves či Joaquin Phoenix. Takže celkově se mi film líbil díky těm vyjmenovaným atypickým zvláštnostem. Prostě to bylo koukatelné a navíc tu byl v menší roli baseball. A tak dávám čtyři hvězdičky. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom vtipné dialógy, zaujala najmä scéna s "baterkou", ale najviac je pre mňa film zaujímavý z dôvodu, že sa v ňom objaví ešte malý J. Phoenix a o niečo starší K. Reeves. Je to fajn, ale hranice priemeru neprekročil. 60%. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Celkom civilná dramedy s výborným castingom (často v malých rolách dávno pred slávou ako Joaquin Phoenix či sekundový záber na 9 ročnú Bryce Dallas Howard). ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Rodinná klasika. Steve Martin je prostě skvělý komik a na jeho komedie jako je tato nebo Hlava rodiny se můžu dívat do nekonečna. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Mám veľmi rád herca Stevea Maerina, lebo je to podľa mňa obstojný komik. Rona Howarda mám rád trochu menej. A tento film z toho vychádza tak na polovicu. Veľmi rozporuplná komédia, ktorá rozoberá z rôznych strán tému rodičovstva a výchovy detí. Niektoré kapitoly sú komické, niektoré také, ktoré by som skôr ako v komédii hľadal v nejakej psychologickej dráme, takže som mal miestami divný pocit, čo za žáner vlastne sledujem. Ale jednoznačný ukážkový happyend zo mňa akékoľvek pochybnosti vytĺkol. Ale ako rodinný film na sobotný večer to je vcelku príjemná záležitosť ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Feel-good sitcom o třech generacích středostavovské rodiny žijící na předměstí kalifornského městečka o rodičovství a o tom že rodiče jsou vlastně také děti. Taková oslava rodičovství. Vidíme že rodičovství je celoživotní starost. Obsazení se určitě povedlo. Když jsme si přečetl obsah filmu jeho složitý vztahový propletenec skoro mě to od sledování odradilo. Shlédl jsem na TV Nova Cinema dnes. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na prvý pokus mi to pripadalo ako len priemerný film, ale po nejakom už štvrtom pozretí ma to baví stále viac. Celkom výstižný film o rodičoch a deťoch bez ohľadu na vek jedných aj druhých. Mňa najviac bavil vzťah medzi prísnym Robardsom a jeho nezodpovedným dospelým synom (Hulce). Scéna keď si ide Robards po radu k druhému synovi je fantastická. Trochu mi je ľúto, že film sa najviac sústredí na Martinovu famíliu, keďže Martina dvakrát nemusím, ale tu je celkom umiernený. Akurát, že má jeho postava 35 rokov som neveril ani na sekundu. On celý život vyzerá na zrelého päťdesiatnika. Dosť ma fascinuje Moranis, ktorý hral vždy utláčaných chudákov, ale tu bol dosť nepríjemný kokot. Fakt ma vytáčal, ale to bol účel jeho postavy. Moje srdce si zase získal príbeh Dianne Wiestovej, ktorej som s tými jej dvoma problémovými deťmi fandil. Hlavne totálne krásna Martha Plimptonová ako rebelujúca teenagerka s jej čerstvým nie dvakrát bystrým manželom Reevesom jej dala riadne zabrať. Film je neskutočne nabitý hviezdami a každý tu odvádza kvalitný výkon. Je to pekný mix drámy a komédie, ktorý navnadí a zároveň odradí ľudí od túžby mať deti. Podľa toho jak odvážny ste. 8/10. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Chcelo by to viac priestoru pre Keanu Reevesa a trochu skratit stopaz ale inak ide o vcelku dobry film vykreslujuci komplikovanost manzelskych a rodicovskych vztahov. ()

Související novinky

Cusack si adoptuje Marťana

Cusack si adoptuje Marťana

21.04.2005

Štúdio New Line Cinema pripravuje filmový prepis sci-fi poviedky Davida Gerrolda pod názvom THE MARTIAN CHILD. Má ísť o mix rodinného filmu a sci-fi, niečo medzi Rodičovstvom a E.T.-m, s netypickým… (více)

Reklama

Reklama