Reklama

Reklama

Den, kdy se můj táta proměnil v keř

  • Česko Když se táta stal keřem (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve snímku režisérky Nicole van Kilsdonkové ožívá příběh oceňované holandské spisovatelky Joke van Leeuwenové, který pojednává o válce nahlížené optikou desetileté dívky. V kouzelném městečku v blíže neurčené zemi Toda tráví volný čas pečením cukroví se svým otcem, cukrářským mistrem. Když vypukne konflikt mezi "jedněmi" a "druhými," její otec je povolán do boje a nechá Todu na starost babičce. Jakmile se však jejich městečko promění v aktivní válečnou zónu, Todina babička zařídí její tajnou cestu přes hranice do sousední země, kde žije dívčina matka. Toda se musí spoléhat na vlastní vynalézavost a intuici, aby se vyhnula nejrůznějším nebezpečím, která jí hrozí na každém kroku. (HBO Europe)

(více)

Recenze (7)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zvláštní příběh, který pocity a emoce příchodu druhé světové války do Belgie zasadilo do současnosti a do pohledu malého človíčka, díky kterému film není zase tak smutný a zlý, jako spíše plný dětských překvapení. Kupodivu se na tento kousek docela dalo dívat a ještě k tomu bylo zajímavé sledovat, jak se tvůrkyně rozhodla celý ten příběh pojmout spíše pozitivně, než negativně. Pro mě docela milé překvapení. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Mám hrozně rád tyhle indie filmy, které si povětšinou berou originální témata a taktéž originálně je zpracují. Zde válka z pohledu až extrémně vyrovnaného a nebojácného dítěte. Pravda - hrůzy utlumeny a do popředí se dostává spíš takový ten naivnější pohled. Ale třeba temnější pasáž s pašováním měla určitou atmosféru čpící nejistotou. Naopak vyobrazení evidentní náboženské fanatičky si už spíš pohrávalo s tím, kam si dovolil film celkově zajít. Jinak příjemné, nijak náročné, s lehkou dávkou napětí a očekávání, jak to celé vlastně dopadne. Zajímavé bylo i zasazení, které si nehraje s žádným obdobím druhé světové, či tak, ale pracuje s trochu podivnou alternativní současností. 60% ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Příjemný dětský film, který dospělému diváku toho moc neřekne. Vše je zamlžené, ale asi to tak má být. Nicméně i tak si myslím, že pro děti musí být některé pasáže až moc zdlouhavé. Například nekonečná jízda autobusem, kdy se pořád jen jede a jede a vůbec nic jiného se neděje. Ale poselství je jednoznačné a konec šťastný, možná až moc dojemný. Ale u dětských filmů by to tak mělo být. ()

Reklama

Reklama