Reklama

Reklama

Pokušitel

(festivalový název)
  • Irsko Handsome Devil (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ned je intelektuální zrzek, co má rád indie hudbu a nenávidí sport. Všichni na jeho internátní škole jsou posedlí rugby a baví se šikanou outsiderů. A jako by toho nebylo dost, Nedův nový spolubydlící je rugby hvězda Connor a jeho nový učitel angličtiny (Andrew Scott) mu nedá jedničku za obšlehnutí hudebních textů do eseje. S lehkostí a skvělým soundtrackem podaný příběh dospívaní tří mladých mužů. (Febiofest)

(více)

Recenze (22)

emma53 

všechny recenze uživatele

Velmi citlivě natočený snímek, který byl sice v některých momentech naivní, ale já jsem byla spokojená, proto jdu vyjímečně nahoru i s hodnocením. Do povědomí se mně dostal Andrew Scott coby učitel angličtiny, takže si jdu najít ještě nějaký jiný jeho počin. A abych se přidala k ostatním, tak ano, soundtrack byl skvělý. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Profesor Moriarty opět na scéně:) Výborně obsazený snímek, který s humorem, Britům a Irům sobě vlastním, zpracovává zásadní témata dospívání. Přátelství, hledání vlastního místa ve společnosti a světě, nalézaní vlastní identity a nějaká ta tajemství. Postava profesora angličtiny, Dana Sherryho je výborně napsaná i ztvárněná, už jen díky Andrewovi. Příjemný snímek, který přidává dávku vážnosti tam, kde je to třeba a přidává lehký humor tam, kde jiné snímky vytváří bolestná dramata. Není té bolesti z dospívání, světa, citů a lásky už tak dost? Handsome Devil přidává naději, radost a vítězství nad sebou samým tam, kde jiní hrdinové stojí nad propastí. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Miluju dojáky a tahle středoškolská sportovní romance je zatraceně kvalitní a zároveň zdravě nahořklá. A jako bonus je tu Andrew Scott. Jasně, ze začátku si člověk trochu hůř zvyká na přemíru split screenů, ale nakonec je Handsome Devil snímkem, po jehož skončení se budete krásně usmívat. Víc takových oddychovek. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Jako jo, je to povedené. Ale nechápu proč se v dnešní době ještě natáčí filmy o tom, že být gay je něco neobvyklého. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to sladké, dojemné a uvolněné s kvanty irského humoru. Přitom jsem čekal nový subžánr "dva muži si povídají o sexu", ale pohybuje se to mezi feel-good filmem a burleskou o panice že jsem gay. Závěr je přeslazený. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pokušitel má chytlavý námět, sympatické obsazení, milou hudební stránku a nenásilně podané poselství o předsudcích, přátelství a hledání sebe sama. Nicméně se i přes všechna tato pozitiva nemohu ubránit pocitu, že tvůrci mohli jít více do hloubky. Na jednu stranu se na to hezky kouká, na druhou stranu tomu ale prostě něco chybělo, co by mě donutilo, abych si na film vzpomněl třeba i za měsíc. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Nede, styď se! Tohle je pravidlo číslo jedna! Možná se to může zdát maličko zkarikovaný, ale pak si člověk vzpomene, že svět sportu je dodnes coming-outem témeř nepopsanej...takže asi tak moc vůbec neni... ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočené queer drama, ve kterém se tři hlavní postavy (Ned, Connor a učitel angličtiny Dan) nachází v různé fázi svého coming outu, což na začátku filmu netušíme. Ned je kvůli své sexualitě šikanován, ale přesto dokáže zůstat silný, Connor si uvědomuje svoji jinakost, ale jeho otec, nebo trenér ragby nechtějí aby se projevil. Učitel Dan sice žije s přítelem, ale na škole to před ostatními tají. Mezi těmito třemi postavami vznikne silné pouto, které jim nakonec pomůže překonat předsudky a také zbořit vězení, které si nosí sami v sobě. Konec filmu je pozitivní, možná až příliš optimistický, ale já to vítám, protože smutných LGBT dramat už bylo natočeno spousta. Rád bych vyzdvihnul výkon Nicholase Galitzina, který nevyoutovaného gaye hraje úchvatně. Navíc v tomto filmu mohl spojit dva svoje koníčky. Ragby, které hrál jako teenager na profesiální úrovni, a hru na kytaru a zpěv. Ikdyž ve filmu předstírá, že mu to moc nejde, tak ve skutečnosti je velmi nadaný muzikant a zpěvák. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Už podle traileru mi Handsome Devil hrozně připomínal Spud s Troyem Sivanem a proto jsem se shlédnutí nemohla dočkat. A i když mi bylo už předem jasné, že se mi film líbit opravdu bude, stejně předčil veškerá moje očekávaní. Při sledování jsem se dobře pobavila, ale stejně jako u Spuda jsem občas musela vytahovat kapesníčky. Opravdu výborné drama, které sice má naprosto pohádkový závěr, ale cokoliv jiného by mě vyloženě urazilo. Fionn O'Shea byl pro mě naprosto úžasným objevem a věřím, že už si od něj v budoucnu nenechám nic ujít. Dalším velmi příjemným překvapením pro mě byla role Andrewa Scotta. Čekala jsem, že se ve filmu objeví pouze okrajově, rozhodně mě nenapadlo, že bude mít jednu z nejdůležitějších rolí ve filmu. Myslím, že si zase v nejbližší době budu muset upravit žebříček svých nejoblíbenějších filmů :) ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Proč si zase jednou neprožít děj, ve kterém na konci filmu naše duše jásá! K tomu roztomilý kukuč Fionna O´Shea. A sportovce neřeším. I mezi gayi je několik olympijských vítězů. Hezký, skoropohádkový zážitek ... 7999 ()

Cihlinka 

všechny recenze uživatele

Je to spíš taková filmová limonáda než cokoli jiného: ) Film je plný hezkých herců, životních ponaučení, sportovních utkání a přátelství. Příjemný zážitek, prostě když jdete na filmový festival a dáte si raději coca colu než club mate: ) ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně podané téma odlišnosti na střední s Andrew Scottem v jedné z hlavních rolí. Panebože na toho chlapa se prostě vždycky dobře kouká. ()

Linzi 

všechny recenze uživatele

Kdo je fanoušek fotbalu, tak zná větu kampaně ,,Say no to racism." Myslím, že tento film je krásnou reklamou na ,,Say no to homophobia." Ikdyž tohle je o rugby... ;-) ()

ShiShinka 

všechny recenze uživatele

Člověk, co v komentářích psal, že nechápe proč se v dnešní době natáčí filmy s touto tématikou, by si měl vytáhnout hlavu ze zadku a rozhlédnout se kolem sebe. I když ono možná stačí rozhlédnout se v komentářové sekci u určitých filmů tady. ()

TomiBery 

všechny recenze uživatele

Pokušitel je kvalitní drama s nádechem hořké komedie a sem tam možná i pohádky. Řeší se zde problematika o homosexuálovi dospívajícím na internátu plného neohleduplných rugbystů. Andrew Scott hraje pozitivní roli, a to výborně. Je podobně charismatický jako Moriarty v Sherlockovi, i přes svůj nepříliš výrazný hlas. Pokušitel asi není úplně typ filmu, o kterém byste museli celou noc přemýšlet. Rozhodně ale stojí za zhlédnutí, minimálně pro lehce hořké pobavení. ()

Luciee113 

všechny recenze uživatele

Na film se velmi příjemně dívalo. Kdo ale čeká aspoň trochu romantiky, nebo nějakou milostnou zápletku, tak ať s tím ani nepočítá. Je to sice škoda, ale i tak to bylo hezké. Film je spíš k zamyšlení s příjemným koncem. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 7/10. ()

Reklama

Reklama