Reklama

Reklama

Pokušitel

(festivalový název)
  • Irsko Handsome Devil (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ned je intelektuální zrzek, co má rád indie hudbu a nenávidí sport. Všichni na jeho internátní škole jsou posedlí rugby a baví se šikanou outsiderů. A jako by toho nebylo dost, Nedův nový spolubydlící je rugby hvězda Connor a jeho nový učitel angličtiny (Andrew Scott) mu nedá jedničku za obšlehnutí hudebních textů do eseje. S lehkostí a skvělým soundtrackem podaný příběh dospívaní tří mladých mužů. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (22)

TomiBery 

všechny recenze uživatele

Pokušitel je kvalitní drama s nádechem hořké komedie a sem tam možná i pohádky. Řeší se zde problematika o homosexuálovi dospívajícím na internátu plného neohleduplných rugbystů. Andrew Scott hraje pozitivní roli, a to výborně. Je podobně charismatický jako Moriarty v Sherlockovi, i přes svůj nepříliš výrazný hlas. Pokušitel asi není úplně typ filmu, o kterém byste museli celou noc přemýšlet. Rozhodně ale stojí za zhlédnutí, minimálně pro lehce hořké pobavení. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Velmi citlivě natočený snímek, který byl sice v některých momentech naivní, ale já jsem byla spokojená, proto jdu vyjímečně nahoru i s hodnocením. Do povědomí se mně dostal Andrew Scott coby učitel angličtiny, takže si jdu najít ještě nějaký jiný jeho počin. A abych se přidala k ostatním, tak ano, soundtrack byl skvělý. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Miluju dojáky a tahle středoškolská sportovní romance je zatraceně kvalitní a zároveň zdravě nahořklá. A jako bonus je tu Andrew Scott. Jasně, ze začátku si člověk trochu hůř zvyká na přemíru split screenů, ale nakonec je Handsome Devil snímkem, po jehož skončení se budete krásně usmívat. Víc takových oddychovek. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Profesor Moriarty opět na scéně:) Výborně obsazený snímek, který s humorem, Britům a Irům sobě vlastním, zpracovává zásadní témata dospívání. Přátelství, hledání vlastního místa ve společnosti a světě, nalézaní vlastní identity a nějaká ta tajemství. Postava profesora angličtiny, Dana Sherryho je výborně napsaná i ztvárněná, už jen díky Andrewovi. Příjemný snímek, který přidává dávku vážnosti tam, kde je to třeba a přidává lehký humor tam, kde jiné snímky vytváří bolestná dramata. Není té bolesti z dospívání, světa, citů a lásky už tak dost? Handsome Devil přidává naději, radost a vítězství nad sebou samým tam, kde jiní hrdinové stojí nad propastí. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pokušitel má chytlavý námět, sympatické obsazení, milou hudební stránku a nenásilně podané poselství o předsudcích, přátelství a hledání sebe sama. Nicméně se i přes všechna tato pozitiva nemohu ubránit pocitu, že tvůrci mohli jít více do hloubky. Na jednu stranu se na to hezky kouká, na druhou stranu tomu ale prostě něco chybělo, co by mě donutilo, abych si na film vzpomněl třeba i za měsíc. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Niektoré scény sa točili na Castleknock College, čo je tiež írska rugby škola. (dwdb)

Reklama

Reklama