Reklama

Reklama

Detektívka Gina O´Bannonová je poverená vyšetrovaním neobvyklej dopravnej nehody autobusu, ktorý zlikvidoval polovicu hlavnej ulice. Vzápätí je nahlásená ďalšia nevysvetliteľná tragédia - mladý študent, biofyzik, uhorel vo vlastnom dome. Polícia sa domnieva, že v oboch prípadoch išlo o nehodu, ale čoskoro zistí, že sa mýlila... Miestny patológ podá šokujúcu správu, s akou sa za pätnásť rokov praxe ešte nestretol. Na tele šoféra autobusu objaví čudné bodnutia, jazvy, ktoré zvyčajne vznikajú po zasiahnutí elektrickým prúdom a čo je najhoršie - obeti chýbajú všetky vnútorné orgány. Ešte zvláštnejšie je, že Brian zomrel presne tým istým spôsobom... Ted Gage začne pátrať po príčinách smrti svojho brata na vlastnú päsť. Navštívi Brianovho učiteľa - univerzitného profesora Jurgena, a informuje sa, na akom výskumnom projekte naposledy pracoval... Polícia je presvedčená, že vraždy má na svedomí zvrátená sekta Trillion. Ted si však myslí, že Ryan sa nabúral do tajného vládneho experimentu a preto musel zomrieť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tuctový detektivní příběh o prapodivné sektě v televizním balení se vymyká jen tím, že zbraní hromadného ničení jsou švábi. Vše začne vcelku solidní havárií autobusu po té, kdy před řidičem nastoupil šváb. Ted Gage se vrací domů, než se ale stihne setkat s bratrem Brianem, tak ten umírá za tragických okolností. Policajtka Gina se snaží přijít záhadné smrti na kloub, při pátrání jí pomáhá Ted, jenž ale má své tajemství. Během pátrání odhalí, že vláda si na univerzitě zadala zakázku ohledně využití hmyzu a jeho komunikace ve válce. Jenže dva snaživí studenti se rozhodli, že projekt použijí sami. Švábů si divák moc neužije, jejich vražedných choutek už vůbec ne. Svoji oběť jen obalí a víc vidět není. A to prosím dokážou postiženému sežrat všechny vnitřní orgány poté, kdy se do něj zavrtají. Celou tu mizérii nezachrání ani Mickey Rourke. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem něco v podobě Klíšťat či Slimáků, ale Švábi jsou jen dalším hodně nepovedeným hororem, který nám příliš záživné podívané rozhodně nenabídne. Režisér John Allardice měl minimum zkušeností a to se bohužel nepěkně podepsalo na tomto filmu snad ve všech směrech. Začátek byl ještě v rámci přijatelnosti docela zajímavý a obě vraždy sebou přinesly i trochu toho potřebného napětí a akce. Jízda autobusu demolujícího vše co mu přišlo do cesty, patří vůbec k tomu nejlepšímu, co nám zde bylo nabídnuto. Bohužel se odehraje hned na samotném začátku. Následující policejní pátrání spíš připomínalo nějakou parodii na detektivky a jen ukázalo, proč si tolik lidí dělá z policistů srandu. Představitelka hlavní ženské role byla ještě v rámci přijatelnosti OK, ale její kolega a hlavně šéf – tak ti byli úplně mimo. Na vše podstatné tak musel přijít bratr druhé oběti, který ač měl jít před vojenský soud, si klidně pobíhá městem, dostane se všude, všichni mu skoro všechno poví a je pořád o krok napřed před policisty. Škoda jen, že nám to nebylo podáno záživnější formou. A to nás ještě čeká „zlatý hřeb večera“ – no vlastně dva: nejprve plastikami znetvořený Mickey Rourke, který tu byl dle mého úplně zbytečný, ač hrál vůdce sekty a následně odporní digitální „švábi“, kteří se vždycky objevili, obsypali oběť nebo si s ní nejdřív zahráli na schovávanou a ve finále se spojili v jednoho obřího švába. To byla „pecka“ největší. Větší debilitu jsem už dlouho neviděl a to nemluvím o několika rádoby „zvratech“ v příběhu, které neměli ani hlavu a patu už vůbec ne. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama