Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Mnoho ľudí vyčíta že Before the Flood nejde do hĺbky a iba povrchne zobrazuje problém. Je to síce pravda, ale tento dokument nikdy nemal byť komplexnou štúdiou globálneho oteplovania, ale iba zdvihnutým prstom, ktorý má vďaka perfektnému Reznor-Atticus soundtracku až apokalyptický nádych a ja zaň všetkým zúčastneným ďakujem, lebo je veľmi dôležitý a som rád že sa o ňom hovorí. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Zaujímavý a možno aj potrebný dokument. Netreba však preceňovať jeho účinok na cieľové skupiny divákov. Všetci o tom, čo sa deje vedia, možno im film prinesie nejaké nové detaily. Podstata však tkvie v ľudskej chamtivosti, pohodlnosti a prokrastinácii. Každý slovne proklamuje svoj súhlas, ale keď príde na činy, obzerá sa po ostatných alebo žiada odklad pre seba. Na to, čo sme urobili s našou planétou mi stačil môj život a to sa môžem považovať za jedného z tých šťastnejších, ktorí ešte zažili prírodu v takom stave, v akom sme ju dostali do rodičov a prarodičov. Správanie sa ľudstva však žiaden film neovplyvní, jeho tendencia k sebazničeniu je nezvratná. Účet však bude vystavovať príroda, pretože tá tu bola pred človekom a bude aj po ňom. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pamatujete na ten Leův teaser na oscarech? Já zpočátku nevěděl, o čem mluví, respektive proč a až později jsem se dozvěděl, že byl zvolen poslem míru Spojených národů a tímto tématem se zabývá přes 20 let. Je to National Geographic, takže čemu více věřit, než dokumentu z této dílny, který navíc šíří po světě zcela zdarma nezávisle na dostupnosti této stanice a zjevně prostě chtějí předat jasné poselství. Chvílemi jsem se neubránil pocitu, že Leo dokument natáčel kvůli zviditelnění a často jen přikyvoval na věci, kterým úplně tolik nerozumí a občas řekl něco vtipného. Faktem ale zůstává, že koho jiného by lidé měli vyslyšet než jednoho z nejlepších a nejznámějších herců, kterého znají a mají rádi, ne-li vůbec nejznámějšího, než je právě Dicaprio, ačkoliv není zárukou odbornosti co se týče toho hojně propíraného tématu, ovšem berme to tak, že je nositelem poselství od kompetentnějších lidí a sám se o problematiku zajímá, takže jistá neuměle cítěná snaha v tom jistě bude. A ta objemnost a záběr jakým dokument podává co nejširšímu publiku prostřednictvím vlivných či jinak angažovaných osobností je rozhodně ku prospěchu věci. Zda-li něco změní v masovém měřítku nyní jen těžko soudit, ale roky snah s omezenými zdroji se snad přetaví v globálně plnohodnotnou snahu jak rešit problémy spojené s globálním oteplováním...8/10 ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Český překlad názvu je vlastně mnohem blíže celkovému vyznění filmu. Je to klasická věc od National Geografic - hodně působivých obrázků a informací málo - alespoň pokud máte v dané problematice nějaký elementární přehled. Tomu, kdo viděl třeba Goreovu Nepříjemnou pravdu (jakkoli lehce manipulativní), bude Before the Flood připadat jako vlažnej čaj. DiCapriovi věřím jeho zápal, ale ve své roli působí jako školáček, který se pořád ptá, jestli červená je opravdu červená. Což působí trochu hloupě, ale filmu to slouží k dobru, protože - jak se domnívám - jeho smyslem není ani tak do hloubky informovat, jako spíš alarmovat většinovou veřejnost, která na tématu dosud neměla žádný zájem. Poslat zkrátka emotivní zprávu, že (slovy Dylana Morana) "jsme jediný živočišný druh, který planeta posílá soustavně (a oprávněně) do hajzlu". ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Leo do toho jde po hlavě, ale nemůžu úplně říct, že by mě forma nějak více dostala. Že lidstvo ničí planetu, je jasné - bohužel pro ni je lidstvo tím nejhorším, co ji mohlo potkat. My můžeme doufat, že tu ještě nějakou dobu budeme moct pobýt, rozhodně tu nebudeme navěky. Je jen na nás, jestli dokážeme tuto dobu co nejvíce prodloužit. Vzhledem k demenci lidstva to bude velmi složité... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun Leonarda DiCapria poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra dokumentu byla záměrně načasována tak, aby rozproudila debatu na téma klimatických změn ještě před volbou 45. prezidenta Spojených států amerických. (Duoscop)
  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama