Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1959 spadl malý chlapec Allen Bauer do moře. Před smrtí ho tehdy zachránila malá blonďatá mořská víla. Uplynulo pětadvacet let a z malého chlapce vyrostl bystrý mladý muž, věčně uspěchaný majitel newyorského velkoobchodu, kterému přidělává řadu potíží jeho lehkomyslný bratr Freddie. Také malá mořská víla dospěla. Nikdy nezapomněla na malého chlapce. Stal se její ztracenou láskou, kterou se rozhodla najít. Přeplula oceán a vynořila se v New Yorku. Dala si jméno Madison podle ukazatele na jedné z newyorských ulic a na dlouhých, štíhlých nohou, ve které se po oschnutí proměnila její ploutev, vykročila hledat svou lásku. Skutečně se jí podaří Allena najít, a dokonce získat jeho srdce. V patách má ale bezcharakterního vědce Waltera Kornblutha, řídícího tajnou vládní laboratoř, ve které ji čeká bezcitné zkoumání a možná i pitva. To Allen samozřejmě nemůže dopustit a s pomocí svého bratra chce za každou cenu Madison zachránit. (TV Nova)

(více)

Recenze (108)

malyLibor 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že jsem tento film už kdysi viděl, a chtěl jsem si ho připomenout, ale ne, tohle jsem dnes viděl poprvé. A říct, že se mi to líblo, je velmi málo. Zdejší hodnocení ani komentáře nechápu, ale to je můj častý problém. Holt, mám jiné oči než většina zdejšího umělecky nadaného osazenstva. ;-) ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Neškodný humor, neškodná romantická zápletka, neškodný Tom Hanks a k tomu nádherná mořská panna, když k tomu ještě dodám notnou dávku nostalgie, tak není příliš co řešit a u mě se z tohoto jinak průměrného filmu, stává sympatický nadpůměr. Film, který neurazí a k sobotnímu probrání u telky poslouží báječně. ()

Reklama

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Pohádkovo-komediální námět, mající všechny předpoklady být propadákem. A světe, div se. Obsadit Toma Hankse a Derryl Hannah jako ústřední dvojici byl tah vskutku geniální a vzájemná chemie nejen této dvojice je citelná z každého záběru. I v tomto typu filmu Tom Hanks odevzdával maximální výkony, kterými je pověstný, a na výsldku je to proto dost vidět. Měl nakročeno ke hvězdám, nikoli do hlubin. ()

tron 

všechny recenze uživatele

No dobre, nomináciu na Oscar za najlepší scenár tu príliš riešiť nebudem. ŽBLNK každopádne nie je najhoršia rodinná komédie, obtiahnutá netradičnou romantikou a mystickou fantasy. K tomu začínajúci Tom Hanks (v 80. rokov navýsosť komický), Daryl Hannahová s plutvou a v podporných roličkách podarení klauni á la John Candy a Eugene Levy, neskôr "Jimov otec". Zo snímky nezostane v pamäti takmer nič tak výrazne, ako v skvelom VEĽKOM. Každopádne sa jednalo v čase uvedenia do kín o komerčný úspech, čo potešilo štúdio Touchstone Pictures, pre ktorého bol tento vlastne celkom príjemný film štartovacím člnom, vyslaným na rozbúrené more. Jeho tržba dokázala, že Touchstone je plnohodnotným hráčom na poli hollywoodských spolčoností. Zaujímavosťou je, že sa jedná o jeden z mála filmov o morských pannách. O mnohé roky neskôr sa o to pokúsil M. Night Shyamalan v DÁME VO VODE, kde morskú pannu hrala Bryce Dallas Howardová, dcéra režiséra Rona Howarda, ktorý nakrútil ŽBLNK. Neuveriteľné prepojenia. Neuveriteľné. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// Tom Hanks a Daryl Hannah, námět -chtěl bych někdy vidět pokračování a nebo remake/// Hezký romantický film a jeden z nej filmů na téma "mořská panna" a taky milá vzpomínka na dětství, kdy jsem tenhle film zbožňoval. A nejlepší je, že i dnes má stejné kouzlo a příjemně vás pobaví./// Celkem 83%/// ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Daryl Hannah plavala s mořským ocasem tak rychle, že její bezpečnostní tým s ní nedokázal udržet krok. (rafix)
  • Tom Hanks měl potíže s vodními scénami, částečně proto, že byl kuřák. (rafix)

Související novinky

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Channing Tatum si zahraje mořského panice

Channing Tatum si zahraje mořského panice

01.08.2016

Nebo... jak jinak byste pojmenovali mužskou verzi mořské panny? Lepší výraz asi není, čeští překladatelé by ho ale měli začít hledat, jelikož se blíží remake osmdesátkové komedie Žbluňk. Možná si… (více)

Reklama

Reklama