Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1959 spadl malý chlapec Allen Bauer do moře. Před smrtí ho tehdy zachránila malá blonďatá mořská víla. Uplynulo pětadvacet let a z malého chlapce vyrostl bystrý mladý muž, věčně uspěchaný majitel newyorského velkoobchodu, kterému přidělává řadu potíží jeho lehkomyslný bratr Freddie. Také malá mořská víla dospěla. Nikdy nezapomněla na malého chlapce. Stal se její ztracenou láskou, kterou se rozhodla najít. Přeplula oceán a vynořila se v New Yorku. Dala si jméno Madison podle ukazatele na jedné z newyorských ulic a na dlouhých, štíhlých nohou, ve které se po oschnutí proměnila její ploutev, vykročila hledat svou lásku. Skutečně se jí podaří Allena najít, a dokonce získat jeho srdce. V patách má ale bezcharakterního vědce Waltera Kornblutha, řídícího tajnou vládní laboratoř, ve které ji čeká bezcitné zkoumání a možná i pitva. To Allen samozřejmě nemůže dopustit a s pomocí svého bratra chce za každou cenu Madison zachránit. (TV Nova)

(více)

Recenze (108)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hmmm tak to by som teda chcel zažiť aby sa mi morská panna nasťahovala do bytu. Myslím ale že mnohí z nás by si ju vychovali trochu inak. Ak mi rozumiete čo tým myslím. Film založený predovšetkým na pôvabe Daryl Hannah a tiež na rozdielnosti pováh postáv hraných Tomom Hanksom (rozumný / zamilovaný) a Johnom Candym (prízemný / samoľúby až sebecký). Mne sa film veľmi páči, vždy sa naň po niekoľkých rokoch pozriem znova. Dnes už z nostalgie na mladého Toma Hanksa a Johna Candyho. Prečo nie, rozprávky mám rád. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Velmi pohledná a hezky nejen se tvářící, ale i hrající Daryl Hannah, divný mladý Tom Hanks a cosi jako pohádka s romantickým přídechem. Tohle nemohlo dopadnout dobře...tak jo, tohle nemohlo dopadnout lépe než průměrně. 50% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vpodstatě ničím nepřekvapující komedie, s tehdy se teprve rozehrávajícím Tomem Hanksem v hlavní roli. Daryl Hannah jako mořská panna docela ujde, ale domů bych si ji asi nevzal. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $69,821,334Tržby Celosvetovo $75,700,000║ čisto priemerná záležitosť, kde to lepšie alebo zábavnejšie príde v druhej polovici /50%/ ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Komického na tom tedy není zhola nic. Kdo bude s lupou hledat romantiku, snad jí najde. Jinak se jedná pouze tradiční americké zpotvoření a přizbůsobení si starého, dobrého pohádkového námětu. Stejně jde však o jeden z nejlepších filmů Toma Hankse. ()

tron 

všechny recenze uživatele

No dobre, nomináciu na Oscar za najlepší scenár tu príliš riešiť nebudem. ŽBLNK každopádne nie je najhoršia rodinná komédie, obtiahnutá netradičnou romantikou a mystickou fantasy. K tomu začínajúci Tom Hanks (v 80. rokov navýsosť komický), Daryl Hannahová s plutvou a v podporných roličkách podarení klauni á la John Candy a Eugene Levy, neskôr "Jimov otec". Zo snímky nezostane v pamäti takmer nič tak výrazne, ako v skvelom VEĽKOM. Každopádne sa jednalo v čase uvedenia do kín o komerčný úspech, čo potešilo štúdio Touchstone Pictures, pre ktorého bol tento vlastne celkom príjemný film štartovacím člnom, vyslaným na rozbúrené more. Jeho tržba dokázala, že Touchstone je plnohodnotným hráčom na poli hollywoodských spolčoností. Zaujímavosťou je, že sa jedná o jeden z mála filmov o morských pannách. O mnohé roky neskôr sa o to pokúsil M. Night Shyamalan v DÁME VO VODE, kde morskú pannu hrala Bryce Dallas Howardová, dcéra režiséra Rona Howarda, ktorý nakrútil ŽBLNK. Neuveriteľné prepojenia. Neuveriteľné. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Daryl Hannah ako morská panna zoznamujúca sa nielen s krásami života na súši, ale aj s ľudskou chamtivosťou a krutosťou, je skutočne nádherná a výkon Toma Hanksa si už tradične udržuje vysoký štandard, no ich vzťah nie je natoľko pevný, aby odolal opakovanému vzhliadnutiu. Veľmi príjemná romantická komédia pre všetkých nevyliečiteľných rojkov a donkichotov, bohužiaľ, len na jedno použitie. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z filmu dýchá pohodová atmosféra let osmdesátých, ale to je asi tak všechno, co na vás dýchne. Někdo se tu snaaží o vtip, ale nějak se pořád nedaři. Daryl Hannah je pěkná mořská víla, to ano. Víc z ní ale nevytlučeme. Z dnešního pohledu bych film doporučil především nenáročným dětem. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Zábavná kravinka se sympatickým Tomem Hanksem a nádhernou Daryl Hannah. Jenom mozek nechte spát! :-) 50%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Herec, producent, scénárista – ale hlavně režisér a optimistický vypravěč s nakažlivým úsměvem. Komediálně laděná romance, kterak se mladý obchodník s ovocem zamiluje do blondýny, která má při kontaktu s vodou tak trochu ploutev místo nohou. Tvůrcům se v originálním námětu osvědčila kombinace nesmělého přerostlého chlapce s půvabně energickou vílou, která zvládne angličtinu za jedno odpoledne. Howard projevil cit pro výběr herců, tehdy zviditelnil Hankse i Daryl Hannah, navíc John Candy je božský. Jeden z těch filmů, který nezestárne. Ty čtyři hvězdy z nostalgie prostě nechám. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia, ktorá odštartovala kariéru Toma Hanksa. Osobne preferujem obdobie, keď bol komikom a nie hollywoodskou megastar a pomaly až americkým hrdinom. Tu mu navyše sekundujú Eugene Levy a božský John Candy! ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak bych na to koukal dnes, ale jako dítě jsem obě části miloval. Ale věřím tomu, že tenhle film nezestárne, ani jeho diváci. ()

Související novinky

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Channing Tatum si zahraje mořského panice

Channing Tatum si zahraje mořského panice

01.08.2016

Nebo... jak jinak byste pojmenovali mužskou verzi mořské panny? Lepší výraz asi není, čeští překladatelé by ho ale měli začít hledat, jelikož se blíží remake osmdesátkové komedie Žbluňk. Možná si… (více)

Reklama

Reklama