Reklama

Reklama

Nejtemnější hodina

  • USA Darkest Hour (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Gary Oldman v roli jedné z největších osobností 20. století. Winston Churchill na počátku 2. světové války musí učinit zásadní rozhodnutí. Hrozba Německé invaze je bezprostřední a on jako premiér Velké Británie musí v této temné hodině během krátké chvíle semknout národ a změnit průběh světových dějin. (CinemArt)

Recenze (546)

adam9 

všechny recenze uživatele

Jednoduše je to Oldmanův film. Wright se ve svých dřívějších snímcích Pýcha a předsudek a Pokání vždy opíral o vůdčí duo. Dobová chemie mezi zamilovanými páry v obou filmech byla dechberoucí a ždímala z diváka jednu emoci za druhou. U Nejtemnější hodiny tomu tak ale není, vyloženě dojemné momenty si režisér schovává spíše až na závěr, ale to je nejspíš dobře. Vzhledem k tématu se dalo snadno podlehnout a sklouznout k nekoukatelnému patosu. Viz zde má recenze: https://www.tyden.cz/rubriky/kultura/film/nejtemnejsi-hodina-oldman-dodava-dialogum-oscarovou-jiskru_464413.html ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Sympatická, i když trošku těžkopádná lekce dějepisu o komplikované osobnosti v nelehkých časech. Se skvělým Oldmanem samozřejmě. Ubral bych času pro ženské postavy, a zajímalo by mě, do jaké míry mohla být skutečná scéna z metra. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Prijemny zivotopisny film, na ktery se skvele kouka. Vizualni stranka je na jednicku, i kdyz se tu nedeje nic prvoplanove obrazove zajimaveho. Co me ale nudilo byly ty vecne proslovy. Nesel by film vypravet nejak jinak? ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Z filmů oceněnejch letos (r. 2018) na 90. ročníku udílení Oscarů byl tenhle pro mě zdaleka ten NEJ! Ta politika ve filmu mě prostě bere, druhá světová k tomu a už to pěkně nakopává :-) ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Kdybychom v České republice uměli alespoň tak dobré řemeslo, mohli bychom ho uplatnit i na filmu ze současnosti. Zde se dá i mnohé vytknout, ale v zásadě je to velmi funkční a dobře odvyprávěný film! ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Dobrý snímek a ještě lepší Gary Oldman, který dostal za tuto roli Oskara. A taky je proč protože maska a jeho herecký výkon jsou super. Snímek pojednává o tom zda Velká Británie vstoupí do 2. světové války nebo uzavře s Německem příměří a Oldman má pár dní na to se jako premiér rozhodnout. 75% ()

AndrejBB 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica svižná dej plynulo ubieha, v druhej sa to však začne zasekávať a zachraňuje to až záverečná scéna. Je to škoda, pretože celé herecké obsadenie je famózne a Gary Oldman by si konečne toho Oscara zaslúžil. Chválim aj hudbu, ktorá dokázala presne podtrhnúť dramatickosť filmu. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman si velmi hlasitě (doslova) říká o Oscara, ale jinak je celý film úplně o ničem-dvě hodiny nudy- netuším, proč v jednom roku vznikly dva naprosto rozdílné filmy o Dunkerku a ani jeden dobrý...40% ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Kino Bohumín, 14.1.2017: Oldman zahrál výborně o tom žádná, možná to bude na Oscara. Film obecně není špatný, nicméně má pár hluchých míst a možná měl být více zhuštěn a mohl zabrat delší historické období. Dunkirku se prostor taktéž nedává, natož záchranné akci řízené Churchillem, což mohla být dobrá tečka převážně konverzačního dramatu. 73% ()

TheDude 

všechny recenze uživatele

Těžko filmům odpouštím formální kudrlinky, když absolutně nezvládají vyprávět zoufale klopýtající scénář a pomáhají si zhovadilou návodností vedlejších postav. Scéna v podzemce je pak tolik nepatřičná a nepřesvědčivá, že mi doteď působí rozpaky a údiv nad nesoudností tvůrců, kteří sem tam proloží "vtipnou" vložku typu Winston na Adama. Oldmanův výkon je vysoce nadstandardní už jen prací s hlasem a výrazivem očí, pořád tam pod maskou ale podvědomě hledám Oldmana a je mi to lehce na škodu, nicméně Mendelsohn zdatně sekunduje, ale nikdo nezachrání fakt, že by si Winston jako jedna z nejzajímavějších osobností 20. století skutečně zasloužil daleko kvalitnější a komplexnější zmapování nejen těchto klíčových dní, ale celého svého života. Ne tuhle utahanou a prázdnou patriotistickou záležitost bez špetky síly v dialogu a emočního dopadu. Wrightova forma vítězí nad obsahem. Opět a ve velkém. ()

Danken 

všechny recenze uživatele

7,5/10 Místy je to opravdu utahaná záležitost, ale vše bez problémů vynahradí naprosto dokonalé herectví v podání Garyho Oldmana. ()

Warle 

všechny recenze uživatele

Životní role Garyho Oldmana. 80%. btw pokud někdy budete v Londýně, nezapomeňte navštívit Churchill War Rooms. Určitě stojí za návštěvu. ()

Varan 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších dramat vyprávějících o 2.světové válce.. velikán filmu Gary Oldman v roli premiéra Winstona Churchilla. Podle skutečné události. Doporučuji abyste znali děj Dunkerku tak je potřeba se podívat na stejnojmenný film dřív než na tento (kvůli dějové lince). Dunkerk a Nejtemnější hodina si rozhodně zasloužili nominaci (případně výhru) na cenu Akademie. Film doporučuji - 5 hvězd. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Už v prvej scéne, kde sa objavil Winston Churchill som sa rozosmial (toho človeka občas nosím na tričku aj so všetkými jeho chybami, zlyhaniami a neúspechmi). Potom to už bolo, samozrejme stále vážnejšie, aj keď zmysel pre humor (jeho a aj scenáristu) sa z filmu celkom nevytratil. Bavili ma aj jeho oponenti a ich kritika, ohováranie, zosmiešňovanie a nedôvera voči Winstonovi. A jeho milá zapisovatelka. Oldman bol skvelý, on je dobrý herec aj s maskami, aj bez masiek a film technicky tiež nemá chybu. Trebárs tá kamera, akým spôsobom natáča Winstona chodiaceho po byte, no skrátka radosť pozerať. Akurát som čakal väčší časový rozsah udalostí a akoby tomu teraz chýbalo pokračovanie, druhá časť. Dávam štyri a pol. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Musím za plno. Filmově to možná není čistá dokonalost, ale ta síla příběhu a Churchillova osobnost, kdy jeden jediný jedinec byl ochoten se postavit nejen nepříteli za hranicemi, ale i všem sráčům doma... Bez obav se přiznávám - na třech místech jsem brečel jak želva. Churchill je největší borec 20. století. ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Film sice oskyho neziska, ale Gary Oldman ma za vykon sancu obrovsku. Nebyt jeho, mnoho scen by tlacilo na ocne viecka. ()

Související novinky

Amy Adams bude ženou v okně

Amy Adams bude ženou v okně

27.07.2018

Režisér Joe Wright (Pýcha a předsudek, Anna Karenina) si jako svůj další projekt vybral adaptaci knihy The Woman in the Window, která neskrývá svou inspiraci v hitchcockovském thrilleru Okno do dvora… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (více)

Reklama

Reklama