Reklama

Reklama

Nejtemnější hodina

  • USA Darkest Hour (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Gary Oldman v roli jedné z největších osobností 20. století. Winston Churchill na počátku 2. světové války musí učinit zásadní rozhodnutí. Hrozba Německé invaze je bezprostřední a on jako premiér Velké Británie musí v této temné hodině během krátké chvíle semknout národ a změnit průběh světových dějin. (CinemArt)

Recenze (546)

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Historické drama mapující určující období vlády W. Churchilla je bohužel dosti rozvleklé a sází na kompilaci jeho proslulých projevů a interakcí s dalšími postavami. Což je dost málo. V podstatě se jedná o hraný dokument, u kterého jsem nezpozoroval jedinou výraznější scénu. ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Tradičná oscarovka, ktorej nepomáha uhol pohľadu novo najatej sekretárky, ktorý je akurát tak stokrát prevarený gimmick. ALE. Joe Wright točí nádherné filmy, na ktoré je radosť sa pozerať, aj keď obsah občas pokulháva. Pridajte do toho naviac fantastického Garyho Oldmana a zážitok je o level vyššie. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

,,He mobilized the English language and sent it into battle." Je poměrně zvláštní, že se letos o Oscary utkávají dva filmy, které se věnují stejné historické události byť každý z druhé strany kanálu. Darkest Hour přitom v tomto pomyslném souboji mírně zaostává. Film od kterého jsem si sliboval nemilosrdné politické drama se stoupající úlohou Churchilla ve stěžejních etapách války působí zbytečně opatrně. Jakoby se snažil zavděčit všem (postavy sekretářky, která se nenápadně dostává na místa, kam by se normálně nedostala a náhodného vzdělaného černocha v metru jsou vyloženě do očí bijící). Svérázná britská politika tu přitom mimo proslovy v parlamentu hraje trochu druhé housle. A to je podle mě strašná škoda. I tak se ale jedná o solidní drama, které jsem si po většinu času užil. ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman tu ukázal všetko, čoho bol asi schopný. Všetko, čo doteraz Akadémia nedokázala oceniť. Zaslúžená výhra, ale tú už mal mať trošku dávnejšie. Film založený na rozhovoroch ľudí, ktorí rozhodovali o osude celého sveta. Treba si to asi pozrieť spolu s Dunkirkom, aby sme dokonalo pochopili dôležitosť rozhodnutí, ktoré boli ukázané. Pre mňa je toto skvelý manifest geniálnosti Garyho Oldmana. To ostatné trošičku zaostáva. 4* ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Snímek, ve kterém vám zajímavější podstatu energického muže v čele britského království ukáží spíše v druhé polovině. Historickou přesnost zobrazených pasáží pana Churchilla neposoudím, za to posoudím skvělý výkon Garyho Oldmana jako par excellence. 75% ()

Yoss 

všechny recenze uživatele

Na dokonalý hraný film o Winstonovi stále čakám. Ale palec hore aj za toto, scéna v metre veľmi silná. ()

dehlie 

všechny recenze uživatele

Nemastný- neslaný príbeh Winstona Churchilla ako bojuje o dôveru britského parlamentu postaviť sa Hitlerovi. Radšej si pozriem reálny či hraný dokument než tento film. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Luky, děkuji za Tvou kritiku k tomuto snímku, s níž jsi mne předběhl, a to je jen dobře... Já bych tady o něm napsala celý článek a nakonec bych tak či onak skončila u termínů: Excelentní, brilantní, dokonalé, historicky přesné, atd... Takže mnou zcela vyjímečně udělovaných 100%, 5 hvězd zlatem se blýskajících... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman jako Winston Churchil v politickém dramatu o událostech ústupu vojsk z Dunkirku. Zatímco ta samá událost byla ve filmu Dunkirk provedená jako exteriérová válečná akční paráda, tak tady se jedná jen o politické drama v interiérech kanceláří a přesto je to strhující, napínavé a místy i zábavné. Solidní filmový pomník válečného premiéra Británie. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Možno ašpirácia na Oskara, no príliš veľa dialógov na danom priestore. Dej takmer žiadny, čisto výpoveď o Churchilovom charakteri. Aj keď mám Garyho Oldmana ako herca veľmi rád, do tejto úlohy mi príliš nezapasoval. Vlažné pocity z filmu, žiaľ. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Film, který v roli vypravěče ukáže všem divákům to jak se v Anglii nejdřív německá agrese tolerovala, poté se jí ustupovalo a až následně s příchodem W.CH se začala Británie formovat na aktivní odpor. Herec Gary Oldman (nar. 1958, Velká Británie) jednoznačně splnil úlohu, zahrát W.CH. Moc pěkná je scéna v londýnském metru. :-) ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Perfektní. Dokonalá výprava a ještě dokonalejší herecký výkon Garyho Oldmana, hodný Oscara, kterého taky v roce 2017 dostal. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

rezia je kvalitna, herecke obsadenie hviezdne. problem je podla mna niekde inde. v realite vzdy suverenny, rozhodny, vtipkujuci a extrovertny churchill je znazorneny ako neisty roztrzity dedko. toto jednoznacne nie je onen legendarny charizmaticky churchill, ktory vyhral druhu svetovu vojnu. jeho znazornenie nie je sice taky drasticky fail ako stoneho alexander, je vsak predsa len do znacnej miery dehonestujuce. okrem toho, prave kaliber ako winston churchill si zasluzi omnoho podrobnejsie a doslednejsie spracovanie ako len v ramci casoveho rozpatia zopar tyzdnov, kedze jeho hviezda zaziarila naplno prave po dunkirku. btw, dunkirk samotny je tu odflaknuty, v tomto ohlade omnoho precizenejsie zabodoval nolan. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Film skvěle funguje až do proklaté jízdy metrem. Pak bleskově zpomalí a k zamýšlenému finále se proklopýtá. A finále nefunguje. Bez ohledu na to, jak skvělá je Churchillova řeč, finále nefunguje. Bohužel. Wright si pořád s něčím hraje a pořád něco vymýšlí, skoro bych si myslel, že maskuje slabiny scénáře. Oldman je jako Churchill vynikající, kupodivu si s ním ale nezadá Kristin Scott Thomasová. Jejich společné scény jsou rozhodně jedny z těch lepších. ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Winston je pochopitelně Bůh a jedna z největších postav dějin celé evropské civilizace, jenže tohle se vážně nepovedlo. Přišlo mi, že celý děj se strašně táhne a pak zničehonic za pár minut rozsekne patetickou scénou v metru, která byla jako vystřižená z Emmerichovských patriotických nesmyslů. Hrozně rád bych šel s hodnocením výš, politické a historické filmy miluju, ale bohužel. Oldman jinak vynikající, film táhne a pozornost udržuje jen on svým výkonem. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Nezpochybňuji, že Gary Oldman, Kristin S.Thomas a nově i Lily James jsou velice schopní herci a dobře se na ně dívá. Nicméně film jako takový je sotva průměrný. Kdyby aspoň byl více zvýrazněn dopad povedené operace Dynamo, kdy bylo zachráněno a evakuováno přes 300 000 spojeneckých vojáků z Dunkerque v další slavné kariéře W.Ch., ale místo toho se žvaní a divák se musí prokousávat dlouhými minutami hluchých míst. Je mi to líto, protože Churchill vedle Havla a Reagana patří k mé oblíbené trojce TOP politiků historie... ()

Související novinky

Amy Adams bude ženou v okně

Amy Adams bude ženou v okně

27.07.2018

Režisér Joe Wright (Pýcha a předsudek, Anna Karenina) si jako svůj další projekt vybral adaptaci knihy The Woman in the Window, která neskrývá svou inspiraci v hitchcockovském thrilleru Okno do dvora… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (více)

Reklama

Reklama