Reklama

Reklama

Nejtemnější hodina

  • USA Darkest Hour (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Gary Oldman v roli jedné z největších osobností 20. století. Winston Churchill na počátku 2. světové války musí učinit zásadní rozhodnutí. Hrozba Německé invaze je bezprostřední a on jako premiér Velké Británie musí v této temné hodině během krátké chvíle semknout národ a změnit průběh světových dějin. (CinemArt)

Recenze (545)

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Z filmů týkající se Dunkerku nebo Churchila je tenhle za poslední roky ten nejhorší, a nebojím se dodat že i naprosto zbytečný. Přílišná stylizace a divadelnost je tu jen na škodu, neschopnost pohltit diváka samotným děním, a z toho vyplývající chybějící emoce, a to i při tom slavném projevu ke kterému to celé směřuje. Gary Oldman je bezesporu fajn, ale já v něm skoro celou dobu viděl jen zamaskovaného Garyho Oldmana, Churchila jen vyjímečně. Postava zapisovatelky byla úplně zbytečná a rušivá. Slabé tři. ()

Critic 

všechny recenze uživatele

Díky Gary Oldmanovi je Darkest hour jedním z mých nejoblíbenějších filmů o II. světové. Neskutečný výkon. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Garyho Oldmana v úlohe "Vojnového psa" Winstona Churchilla.S bojom o rastúcou podporou obyvateľstva ,bojuje aj o podporu u divákov,nakoľko Winston je osoba ktorú si je len ťažko obľubiť.Je(Bol) to skrátka hajzlík.Nuž ale klin sa klinom vyráža. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Nemohu nabídnout nic, než krev, dřinu, slzy a pot..." Kvalitní životopisné drama o rozhodování, jak se postavit k válečné situaci, které de fakto ovlivní budoucnost celé planety. "Přijímám plnou odpovědnost.. Skutečně? .. Skutečně! Ano, pane, z toho důvodu sedím na téhle židli!" ()

JBMAVERICK 

všechny recenze uživatele

Téma Winstona Churchilla by si zasloužilo seriál, protože zásluhy tohohle muže nemůže obsáhnout dvouhodinovej film. Ne nadarmo mají Churchillovo paměti 6 svazků a přes 4000 stránek. Filmaři se zaměřili na nejkritičtější období, když se Británie rozhodovala, jestli se bránit a začít válku, nebo ne. Díky bohu, že tam Winston byl. Byla to pecka, ale já bych pokračoval dál .. ()

Gixian 

všechny recenze uživatele

Reálně je to spíš na tři hvězdy, ale jako history freak dávám čtyři. Churchill je prostě úžasná, velmi rozporuplná postava, a tohle je trefný popis jedné malé epizodky z jeho života. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Neskutečný herecký výkon Garyho Oldmana, to člověk přímo hltá. Vhodná proporce vážnosti a humoru spolu s bravurní scénou na konci filmu. Je to jeden z mála filmů, kde mi délka (přes 2hod) přišla krátká a zvládl bych rád i další hodinu tohoto poutavého příběhu... ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Hned od prvních záběrů mě film sedl a vtáhl. Sledoval jsem každou scénu protože ač jsem velký fanda druhé světové války, tak toto politické pozadí mi uniká. Ano konec mi přišel už dost filmově romantickej a časové období po které je příběh vyprávěn poměrné krátké, i tak se filmu musí nechat příjemný look a atmosféra. Chvíli jsem váhal i nad 4*, ale nakonec solidních 70%. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé a pútavé nahliadnutie na udalosti druhej svetovej vojny, a to prevážne spoza múrov anglickej snemovne. Príbeh muža ktorý odolal nepriaznivým okolnostiam a nevôli ostatných členov kabinetu, nevzdal sa a bojoval až do úplného konca (víťazstva). 8,3/10. ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Garyho Oldmana asi povinnost, těm co se se zajímají o historii, bych to taky doporučil. Oldman je sice zamaskován k nepoznání, na druhou stranu se do role nejslavnějšího britského premiéra všech dob opřel s vervou, takže předvádí úctyhodný výkon. ALE! Týden zpět jsem dokoukal The Crown, kde Churchilla hrál John Lithgow podle mě o dost lépe a přesvědčivěji, navíc ten seriál byl sám o sobě mnohem propracovanější a Churchillovi se dostalo mnohem větší pocty, než v Nejtemnější hodině. Proto mi zde třeba povědomé interiéry (10 Downing Street), nebo jeho proslovy nepřišly tolik přesvědčivé. Je to asi moje chyba, ale The Crown je strašně boží (fakt si to pusťte) a filmy/seriály z tohoto období, to budou mít pro mě dost těžké. Jinak bych radši viděl období bombardování Londýna a Británie, to by mohlo být mnohem zajímavější než operace Dynamo. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Filmu sa dajú vytknúť rôzne veci, medzi nimi aj rôzne historické prešľapy a nepresnosti, o ktorých sa popísali viaceré recenzie. U mňa je to prípad, keď ma herec v úlohe hlavnej postavy dostane tak, že si film len užívam a som ochotný prehliadnuť aj spomínané prešľapy. Gary Oldman to dal ako veľký pán a to prekotilo moje hodnotenie zo 4 hviezd na 5. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Silný příběh tohoto muže se dočkal skvěle zahrane postavy skrze skvělého Oldmana. O kvalitě převodu v dokonalý filmový zážitek už ale nemůže být řeč. Šla vidět snaha zapůsobit na filmovou akademii, to vše na úkor kvality. A režisér Wright umí režírovat. O to víc to vše mrzí. Čtvrtá hvězda je právě pro Oldmana. Jinak se jedná o průměr... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Joe Wright je patlal. Má v rukou oscarovou látku, naprosto precizního a oscarového Garyho Oldmana a vytvoří příšerně vleklý, nezajímavý film ze zajímavých událostí. I díky Nolanovu Dunkerku je zajímavé sledovat události z "druhé" strany kanálu, jenže to na prostoru dvou hodin žalostně nestačí k dobrému filmu. Nemůžu říct ani zklamání, protože jsem od Nejtemnější hodiny nic nečekal a jen doufal, že bych mohl být pak překvapený. Jenže... ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

"Zákulisní doplněk" k filmu Dunkerk. Pro lidi, kteří netráví život přehrabováním historie, nádherně ukazuje postavu Churchilla, jeho zvláštní chování a nálady a neoddiskutovatelný, záslužný čin ve válečné historii, který předem vypadal jako fantazie. ()

Klajondr 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo té nudné první poloviny, rozhodoval bych se mezi 4 a 5 hvězdami. Škoda no, aspoň herecké obsazení vybráno velmi přesně. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Tý jo, až na tu scénu z metra (ta byla jak z náborovýho videa) tak docela působivý snímek... Taky jsem ocenil vykreslení akce Dynamo, protože po Nolenovým Dunkirku jsem netušil, o jak závažný okamžik v Britských dějinách šlo a kolik životů pro záchranu vojáků muselo být obětováno. ()

Související novinky

Amy Adams bude ženou v okně

Amy Adams bude ženou v okně

27.07.2018

Režisér Joe Wright (Pýcha a předsudek, Anna Karenina) si jako svůj další projekt vybral adaptaci knihy The Woman in the Window, která neskrývá svou inspiraci v hitchcockovském thrilleru Okno do dvora… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (více)

Reklama

Reklama