Reklama

Reklama

Nejtemnější hodina

  • USA Darkest Hour (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Gary Oldman v roli jedné z největších osobností 20. století. Winston Churchill na počátku 2. světové války musí učinit zásadní rozhodnutí. Hrozba Německé invaze je bezprostřední a on jako premiér Velké Británie musí v této temné hodině během krátké chvíle semknout národ a změnit průběh světových dějin. (CinemArt)

Recenze (545)

Terminer 

všechny recenze uživatele

(Zlaté glóby/ Oscar 2018) U tohoto filmu jsem měl pocit, že se dívám na dva. První polovina byla totiž strašně zdlouhavá a člověk se u ní spíše nudil, než by si z ní něco "odnesl". Druhá polovina bylo úplným opakem té první. Film nabral určitý spád a začali být cítit emoce, které jsem od filmu očekával. A v závěru jsem viděl tu velkou snahu Churchilla bojovat s velkým zlem (nacismem), kterou neskutečně oceňuji. Film by však byl rozhodně horší, nebýt Garyho Oldmana a jeho genitálního hereckého výkonu, jenž mu doufám zajistí Oscara. P.S.: Typický Britský film. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Malej Velkej příběh.. Gary jako Churchill = obrovský herecký koncert..Whauu... komorní drama o osudu Británie a Evropy.. Vůbec jsem netušil o co se zasloužil Churchill.. Skvělá hudba..kostýmy.. Určitě doporučuji před tím shlédnout Dunkirk..a tohle jako skvělé vysvětlení jak to Vše bylo.. Nebýt této postavy vyjednávali by s tím německým monstrem.. :( Scénka kdy jede v metru je nabitá emocnim gejsirem..stejně jako závěrečný proslov.. 80% nenápadný film ..který ale zanechá hodně nápadný dojem. ()

Jacccob 

všechny recenze uživatele

Sólovka Garyho Oldmana. Film jako takový není špatný, dobová atmosféra společně s Londýnem je vykreslena skvěle, opravdu místy zažíváte pocit, že nesledujete film, ale přímý přenos z britského parlamentu čtyřicátých let. Bez výkonu Garyho Oldmana by to ale byl další film, na který si po týdnu ani nevzpomenete. Oscar zasloužený, navíc krásná spojitost s Nolanovým Dunkirkem, doporučuji nejdřív tento filmový počin, a pak se vrhněte na Dunkerk, kde naskočíte rovnou do akce, s povědovím, že víte všechny okolnosti. Řemeslně by se ale dalo ještě mnoho věcí vylepšit, navíc kromě Churchilla vám vlastně žádná jiná postava nemůže přirůst k srdci, protože jednoduše nemá tak velký prostor. Litovat ale tozhodně nebudete, a pokud jste na dějepise většinu času prospali, možná i nějaké ty vědomosti si oživíte. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Možno tak 10r dozadu by som to ani nedopozeral. Taká utáraná, preplácaná politická zlátanina. No teraz som to iný ja a film sa mi páčil. Nenudil som takmer ani chvíľu, Oldman a Lily boli úžasní. Bolo zaujímavé sledovať aký hajzel to bol ten Chamberlain a ako sa lordi dokázali hádať o vláde s Hitlerom pred bránami. Churchil bol tak trochu hovado ale hovoda do ťažkých časov a určite bol jedným z tých, ktorý prispel k víťazstvu nad fašistami/nacistami. Síce chcel zachrániť impérium, no to je už na iný film. Po skončení filmu sa úplne núka pustiť si Dunkirk. A potom niečo z druhej strany fronty. ()

qbic 

všechny recenze uživatele

Dobrý, ale je to víc o nejtemnější hodině, než o Churchillovi. Uvítal bych více o jeho životě, film mapuje takřka jednu situaci a očekává, že víte kdo je kdo, co se dělo předtím a co potom. I když jako dokreslení jeho osobnosti jednou epizodou z jeho života je to dokonalé. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

45% - komentář 20ti slovy: Zajímavě nudné téma...prostě jako dějepis ve škole. Ale díky výbornému Garymu Oldmanovi, dobré režii a zpracování se to dalo zvládnout. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Jak můžete pít přes den? Praxe. Winston nebyl žádný svatoušek, ale v dané chvíli ukázal, že má koule a že je nebojí ukázat. Těžká doba, jak byste se zachovali vy? Gary k nepoznání, super dobová atmosféra. Vím, že ta scéna v metru se nestala, ale stejně byla to nejlepší ve filmu, krásně ukazuje jakou měli Britové povahu a já doufám, že si jí trochu zachovali až do dnes. ()

Terinka 

všechny recenze uživatele

Film neurazí, ale ani nenadchne. Joe Wright je jako režisér velmi schopný, což už předvedl v mnohých svých projektech, avšak film rušil přehnaný počet klišovitých scén, které, když se použijí v adaptacích významných knižních předloh, nevadí, avšak v životopisném filmu je to naprosto nepřípustné a působí to tam nepatřičně. Například scéna v metru byla dle mého názoru naprosto nezvládnutá a cítila jsem se při ní trapně, což vyloženě nesnáším. Na filmu se tedy dají nejvíce ocenit herecké výkony v čele s výborným Gary Oldmanem, který se Churchillovi přiblížil jak vizáží, tak svým hlasovým projevem. Za mě tedy dobrý film, který však znovu vidět nemusím. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

70% Neznám moc historické detaily období od nástupu Churchilla do funkce až po evakuaci od Dunkerku, abych mohl posoudit věrnost realitě a možná je to při sledování spíš výhoda. Vím ale jistě, že ¾ délky tohoto filmu pro mě bylo svým přehledným politikařením, kdy musí člověk pochybovat, jestli je lepší mírové vyjednávání nebo tvrdost vůči nepříteli, mnohem hlubším zážitkem než ze stejného období Nolanův Dunkerk nebo oscarová Králova řeč. Ty ve světle tohoto filmu působí jen jako povrchní bonusová videa. Škoda jen té poslední čtvrtiny, kdy Churchill „sestupuje mezi běžný lid“ pro radu. Směšné, zbytečné, plné patosu a s na sílu naroubovaným černochem pro splnění kvót. Naštěstí ani ta mi ale nedokázala přebít celkově pozitivní dojem. Jen pochybuji, že v reálu byl Churchill takový roztomile vtipný morous. ()

Zubero 

všechny recenze uživatele

Bomba! Churchill, to je pro mě hrdina. Ne žádnej podelanej srac, kterej by se v nejtemnější hodině Evropy posral a chtěl se nechat podrobit rakouským malířem pokojů. Skvěle natočeno, luxusní hudba, a hlavně tento film byl neplanovaneja o to více mě to dostalo :-) velmi příjemné překvapení :-) ()

Jabcan 

všechny recenze uživatele

Na film jsem šel až po oznámení nominací na ceny Filmové akademie a měl jsem tak velmi vysoká očekávání. Trochu jsem se proto bál, že tato má očekáváni nebudou naplněna. Již úvodní minuty mě ale rychle vyvedly z omylu. Nejtemnější hodina je totiž opravdu mistrovský kousek hodný Oscara. Gary Oldman předvádí po celou dobu skvělé výkony, ale pozadu nezůstávají ani jiní. Za zmínku stojí ztvárnění Elizabeth Layton či Lorda Halifaxe v podání Lily James respektive Stephena Dillanea. Nejdříve mě trochu překvapilo pouhých 79 %, ale pravdou je, že tento film není pro každého. Divák který potřebuje každých 5 minut přestřelku či výbuch a delší dialogy mu dělaji problém, si na své zcela jistě nepřijde. Podobně frustrován bude nejspíše i průměrný komunista. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Snímek Nejtemnější hodina nám představuje Winstona Churchilla a jeho začátky coby předsedy vlády. No a jeho představitel, Gary Oldman, ho zahrál naprosto úžasně a beze sporu je hlavním kandidátem na letošního oscara za herecký výkon. Každopádně kromě jeho výkonu a lehce emotivního konce, bych ještě pochválil hudební podkres, který byl pro tento film jako dělaný. Jinak ale mě osobně tento snímek nijak zvlášť nestrhnul, takže nakonec dávám 70% ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Film sleduje Chuchillov život niekolkych majovych dnoch roku 1940 ked sa za dramatickych okolnosti stava premierom.Ludia z jeho vlastnej strany ho presviečaju že bude lepšie pre Britaniu s Hitlerom uzatvorit mier,čomu sa Churchill brani.Režia Joa Wrighta je vyborna a napriek važnej teme filmu nechyba ani humor.Famozny je Gary Oldman,ktory si už teraz môže pripravovat vdakovnu reč na Oscaroch.Samozrejme,vo filme je až priliš vela propagandi a film Churchilla idealizuje a stavia mu filmovy pomnik.Jednou z najsilnejšich scen je ta v metre tu JE však Wright až priliš pateticky ,hlavne ked sa Churchill v metre rozplače alebo ked černoch dokonči basen ktoru Churchill rozprava,ale aj tato scena je natočena velmi dobre.Wright si dal zaležat aj po remeselnej stranke a vysledok poteši aj napriek par nedostatkom.8/10 ()

Kortexo 

všechny recenze uživatele

Film, který ukazuje naživo věci dobře známe z historie a proslovy, stokrát omílané v dějepisech na základkách.Každý koho zajímá historie války, zná každou minutu filmů a nemůže ho nic překvapit. To co ovšem nejde zapomenout je výkon Gary Oldmana.Naprosto strhující... Oskar je za tohle velmi málo... ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Bozi [doplnte jmeno] v naprosto standardnim zivotopisnem snimku [doplnte jmeno]. Tak to proste u CV oskarovek chodi, a je jedno jestli se jedna o Winstona, Thatcher, homosexualni aktivisty ci starnouci hrace scrable. Oldman byl samozrejme skvely, nuda to nebyla, jinak ale dle ocekavani. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman jede klasicky na plný plyn, pak jede i metrem a nejspíš si po zásluze dojede i pro Oscara. Za pokoukání navíc stojí roztomilá Lily James. Jinak je to film plný britské politiky, kamerových hrátek a bohužel i patosu na samé hranici snesitelnosti. ()

Související novinky

Amy Adams bude ženou v okně

Amy Adams bude ženou v okně

27.07.2018

Režisér Joe Wright (Pýcha a předsudek, Anna Karenina) si jako svůj další projekt vybral adaptaci knihy The Woman in the Window, která neskrývá svou inspiraci v hitchcockovském thrilleru Okno do dvora… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (více)

Reklama

Reklama