Reklama

Reklama

Nejtemnější hodina

  • USA Darkest Hour (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Gary Oldman v roli jedné z největších osobností 20. století. Winston Churchill na počátku 2. světové války musí učinit zásadní rozhodnutí. Hrozba Německé invaze je bezprostřední a on jako premiér Velké Británie musí v této temné hodině během krátké chvíle semknout národ a změnit průběh světových dějin. (CinemArt)

Recenze (546)

Cannonball 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman hra vyborne, preto lebo je vyborny herec a nie vdaka vyborne rezirovanemu alebo napisanemu filmu. To iste plati pre ostatnych tiez dobrych hercov ako je napr. Scott Thomasova. Cele to vyznie ako dobra televizna drama a listok do kina si to uz nezasluzi. Rovnku udalost popisujuci Dunkirk od Nolana by sa s tymto ani porovnavat nemalo. Uryvok Churchillovej reci na konci Dunkirku mala vacsiu suli ako cela jeho rec v Darkest Hour. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Skvělý film o pozadí zapojení Velké Británie do války proti Hitlerovi a evakuaci vojáků z Dunkirku a i jakým tlaků musel odolávat Winston Churchill!! Pro milovníky dějin II. světové války je to lahůdka!! To co z dnešního pohledu se jeví jako jasná záležitost , tak z pohledu tohoto snímku to vůbec nebylo jednoduché!? P.S. Naprosto uchvacující Gary Oldman!!!!!! Pickup a Dillane byli též výborní!!! ()

dvurkarlin 

všechny recenze uživatele

Výtečně zahrané Oldmanem, ale celou scénu ničí akce v metru, kterou tvůrci přidali zřejmě ze sociálních důvodů, a která v závěru potápí skvěle rozjetou flotilu. ()

petrsponar 

všechny recenze uživatele

Velice působivý snímek.Gary Oldman to zahral skvěle i jeho namaskování bylo dobře odvedené.Tomu filmu se nedá snad nic vydknout,scénář působivý,filmu se nedá odpárat působivá scéna v metru.. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Jako čtvrtá časová osa Nolanova Dunkerku to má grády, jako ukázka maskérských a hereckých možností je to až dechberoucí (kór když mi za zády běhá Sirius Black), ale doplnění skutečných scén a dialogů, a že jich byla možná půlka, už za úplně nejzajímavější nebo nejpovedenější nepovažuju. Záběry ze soukromí nezdravě vypadajícího státníka s chlastem a tabákovým kouřem marně hledajícího jestřábí slova, které jeho placené prsty pošlou do světa, ve mě spíš evokovaly zábavnou představu podobného milostného trojúhelníku Zeman+Ovčáček+twitter, než že bych si mlaskal nad kouzlem okamžiku na plátně. ()

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Příběh dobrý, ale zpracování se nepovedlo. Ždímání citů v poslední třetině návodnými a pocukrovanými scénami na efekt bylo zbytečné a pro diváka rušivé. Nepotřebuji polopatické a patetické podtrhnutí emocí a vnitřního boje postav, protože to fungovalo. Nepotřebuji kalkulovanou podpůrnou mladou a hezkou sekretářku, jediného černocha v metru (aby se neřeklo) a další propašované úlitby korektnosti, jednoduchosti, líbivosti... Z temné hodiny tak autoři udělali mýdlovou operu, což je nedůstojné v první řadě k výkonu Garyho Oldmana, v druhé řadě k předloze, a v třetí řadě i k divákovi. Nebýt příběhu a hereckého koncertu G. Oldmana, hodnotím mnohem hůře, ale se zatnutými zuby se dá příběh a dilemata Winstona Churchilla prožít, ale ignorovat ten zbytečný zbytek je fuška. ()

JollerCZE 

všechny recenze uživatele

Winston Churchill, politik, významná osobnost či prostě předseda vlády, který vedl Anglii v chmurných časech 20. století. Teď ale k filmu, který má celkem dosti komorní a klaustrofobickou atmosféru. Exceluje hudbou, dialogy a zvláště hraním si s jazykem, které je v podání Garyho Oldmana naprosto jedinečné. Film celkem pěkně zachytil anglickou povahu a hrdost, na které tento národ stojí. Časté zmiňování Dunkirku ale víceméně evokovalo moje dojmy z toho filmu a ty jsou zase na jiné vlně. Bylo by hezké, kdyby Dunkirk byl pokračování Nejtemnější hodiny. Shrnuto, podtrženo pěkně natočený kousek a nominace a doufám, že posléze i výsledná soška Oscara za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli, je naprosto zasloužená. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Povedený snímek, který si oba své Oscary rozhodně zaslouží. Gary Oldman i pod vrstvou makeupu naprosto exceluje a opět dokazuje, že zvládne zahrát téměř kohokoliv. Děj je napínavý, události vás do něj vtáhnou bez větších problémů a tak dvouhodinová stopáž uteče jako voda. Po technické stránce taktéž není co řešit, takže hodnotím krásnými čtyřmi hvězdami. ()

Doctor003 

všechny recenze uživatele

+ Tento životopisny a napínavé drama skvělá napinavá podívaná od začatku až do konce Skvělé herecké výkoni Temná a skvělá atmosféra Chtěl kdyby bylo pokračování - Nemám co bych vytknul ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tie štyri hviezdy sú možno dosť milosrdné, ale musel som ich dať už len z úcty k samotnej osobe Garyho Oldmana a jeho bravúrneho hereckého výkonu, ale hlavne aj kvôli maskérom, ktorý z neho vytvorili ozaj hodnoverného Churchilla. Je vidieť, že maskérske skúsenosti zo série Planéta opíc sú na nezaplatenie. Príbeh ako taký bol skôr zmesou rôznych politických prejavov s minimom akcie, ale Wright dokázal veľmi dobre priblížiť spôsob uvažovania a rozhodovania u jednej z najvýznamnejších postáv politiky 20. storočia. Navyše ako predvoj k Nolanovmu Dunkirku je to skvelý snímok. 70 % ()

_Jimmy_ 

všechny recenze uživatele

Jeden najnudnejších historických filmov. Od začiatku je film rozťahaný bez nejakých zaujimavejsich scén. Film zachraňuje jedine Gary Oldman ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Hrozně patetický film. Scéna v metru byla asi tou nejtrapnější a tak přetékající patosem, co jsem za nějakou dobu viděl. ()

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelní zklamání. Těšil jsem se na cosi a la Králova řeč a místo toho jsem shlédl trapnou karikaturu kde člověk ocenil opravdu jenom ta řemesla. S historií to nemá nic společného (předesílám, že nevycházím jenom z Churchillových pamětí ze druhé světové války), rádoby konflikt mezi dvěma padouchy Halifaxem a Chamberleinem je stejně trapný, jako neuvěřitelně nesmyslná konstrukce ve smyslu, jmenujeme ho, abychom ho mohli svrhnout. Halifax funkci odmítl, takže by asi těžko po pár dnech funkci přijal. Když si vezmeme tu bandu zcela neschopných hlavně totálně bezradných vojenských činitelů, jak jsou zde zobrazeni, nechápu, jak bylo možné, že do Evropy byli schopni jenom odtransportovat tři sta tisíc britských vojáků předtím. Tomu všemu vévodí vizuelně dobrý Churchill, který je tady podaný jako koktavý notorik a senil, u kterého máte pocit, že se pomočuje při pobíhání po chodbách. Lze těžko věřit (zvlášť když třeba znáte autentické Churchillovy projevy), že by se tato figurka dožila dalšího roku. Přitom Churchill byl premiérem ještě v letech 1951 až 1955 a zemřel 21 let až po onom roce 1940. Vrcholem stupidity je propagandistická a politicky správná scéna z metra - o tom, že se má Británie bránit rozhoduje jakýsi Afrooameričan. Jinak skvělý koment Matty, souhlas zejména s jeho porovnáním s Nolanovým Dunkerkem. Prostě tenhle film je jenom prázdná exhibice, která až příliš připomíná pokleslé opusy z domáci "tvůrčí" dílny... ()

Kokutek 

všechny recenze uživatele

Za mě pět hvězd, i přes kritizovanou scénu v metru a závěrečnej jásot všech, kteří do tý doby byli proti němu. Ale je možný, že to tam muselo bejt, protože to tak asi bylo a Churchill sjednotil všechny. Nevím. Za mě super film, kterej rozhodně stojí za zhlídnutí. Příběh o obdivuhodné odvaze. ()

CZRohlik 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé pojetí 2. světové války, které se nezaměřuje až zas tak na samotný průběh jako spíš na politiku kolem. A to je za mě ten největší problém. Film sice v první polovině funguje, nejen, že tu máme silné proslovy, jejichž atmosféra mě samotného donutila tleskat, ale i samotná postava Churchilla funguje velice dobře. Ten problém je, že se film nedostává nijak kupředu, my jako diváci nedostáváme žádné informace o válce, které by nějak měnily situaci a na to vše doplácí finální proslov, který oproti všem těm ostatním nefunguje, jelikož se pro nás prostě nic nezměnilo, pořád tu máme postavy v té samé pozici jen se jim nějakým záhadným způsobem změnily názory. Samotné provedení je jinak velice dobré s tím, že tu máme spoustu zajímavých záběrů, které ještě zlepšují atmosféru. Občas jsou záběry ale až moc ponuré a šedé, chtělo to trochu víc barevného kontrastu. Samotné interakce postav jsou místy taky až moc odtažité a nepůsobí moc osobně. Jinak ale velice fajn počin... 7/10. ()

ProfChudak 

všechny recenze uživatele

Zachovať sa rozumne a prijať menšie zlo (v podobe potupného mieru) alebo bojovať against all odds - s 90% istotou porážky? Najtemnejšia hodina slobodného sveta a Británie zosobnená v duši Winstona Churchilla, ktorého Gary Oldman hrá azda s väčšou presvedčivosťou než originál. Strašne sa mi rátalo, ako v podstate historicko-politická dráma dokáže sprostredkovať emóciu totálnej opustenosti a porážky, ktorá sa dotýka každého človeka vo väčšej či menšej miere - keď Churchill v beznádeji tresne s telefónom od Roosevelta, ktorý ho mierne povedané pošle do p..reč, bezmocnosť a temnota je úplne hmatateľná. Silný zážitok. ()

Související novinky

Amy Adams bude ženou v okně

Amy Adams bude ženou v okně

27.07.2018

Režisér Joe Wright (Pýcha a předsudek, Anna Karenina) si jako svůj další projekt vybral adaptaci knihy The Woman in the Window, která neskrývá svou inspiraci v hitchcockovském thrilleru Okno do dvora… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (více)

Reklama

Reklama