Reklama

Reklama

Nejtemnější hodina

  • USA Darkest Hour (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Gary Oldman v roli jedné z největších osobností 20. století. Winston Churchill na počátku 2. světové války musí učinit zásadní rozhodnutí. Hrozba Německé invaze je bezprostřední a on jako premiér Velké Británie musí v této temné hodině během krátké chvíle semknout národ a změnit průběh světových dějin. (CinemArt)

Recenze (546)

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Povedený, silný biják, co dokáže i z cynika dostat trochu emocí. Gary Oldman je Winstonem Churchillem, dává si ty doutníky a wizoury jako medicínu a nakonec to všechno ustojí a nasměruje. Spíše než o válce a mezních situacích je to film o vůli a schopnosti prosadit těžká rozhodnutí ve velmi nepřehledné situaci s velkým množstvím hráčů. Povedené; zpomalené scény s hudbou Daria Marianelliho parádní. [80%; 2018-01-21 Kino Světozor] ()

cubiczech 

všechny recenze uživatele

Je to velice komorní, skoro mi to připomnělo starší produkci HBO. Pro někoho právě tohle může být problém a já se ostatně taky občas divil, že to šlo do kin. Můj komentář teda říká o filmu docela prd, ale jak se po prdnutí říká: pardon. ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

Prvni polovina uchvatna. Hudba, zabery z nadhledu, skvele herecke vykony i dialogy. Vhodne i pro ty, co v dejepise nedavali moc pozor. Ocenuji male, kreativni napady, ktere potesi. Od druhe pulky se to stalo neuveritelne ukecane, a trochu mohli pozmenit zamer. I scenar. Ikdyz jsem odpurce valky, tady by se aspon 2 minuty bojove sceny hodily, aby clovek ke konci neusnul. Videno v kine ()

cinemafil 

všechny recenze uživatele

Mohl jsem říci. Viděl jsem oskarový film. Scénář nenudí. Nemá slabé místo. Oldman hraje životní roli , z 125 min. filmu hraje 120 min. Kamera je bezchybná. Srdceryvný příběh písařky je vítaným odlehčením . Dokreslení postav vikomta Halifaxe a expremiéra Chamberlaina ukazuje, že "staré psy novým kouskům nenaučíš" a že ani jeden Mnichov je nedokáže poučit a nebýt WCH by UK upadla do pasti gentlemanských dohod s Hitlerem znova a tentokrát fatálně. 5* ()

Masai 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem nečekala, že se u podobného filmu tolik nasměju, ale prvních třicet čtyřicet minut mě opravdu hodně bavil huhlající a vztekající se Churchill, scény s jeho písařkou, jednání s Francouzy a úžasné scény s králem :o) Humor nicméně postupně mizí (né úplně) a začne na vás dopadat tísnivá atmosféra hrůzostrašné a jak se zdá naprosto bezvýchodné situace. Začne dopadat tíha odpovědnosti kterou Churchill nesl a tlak kterému se snažil odolat. Moc bych si chtěla popovídat s nějakým kovaným historikem abych si mohla ověřit některé údaje, nicméně celý film mě napadalo jak by asi dnes vypadala Evropa, kdyby Churchill tenkrát přistoupil na mírovou dohodu s Hitlerem? A abych nezapoměla ..... Gary Oldman je prostě úžasný!! ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Na Oskara to zrejme nebude, avšak za pozretie to rozhodne stojí. Anglické prostredie je pre mňa skrátka fascinujúce. Prekrikovanie sa v parlamente, avšak bezprostredne bez fyzických bariér, monarchia, história, vláda svetu (commonwealth), lordstvo a aristokracia verzus grobianstvo, neporiadok, temperament, to je skrátka možné len v Anglicku. Zaujala zrejmá koordinácia príbehu s Dunkirk-om. ()

wick 

všechny recenze uživatele

Po Dunkerku opět Dunkerk z druhé strany...očima politika. Dobré, ale Winston v TV sérii The Crown byl lepší. ()

werxix 

všechny recenze uživatele

Dramaticky přesně zahraná ukázka toho, jak se z pochybností a z chmur rodí odvaha a rozhodnost, která může zvítězit nad zlem a tyranií. Výborně zpracováno. Oldman si Oscara zasloužil všemi deseti. Kdo má rád historii a britskou kulturu, tak je pro něj tento film více než povinnost. Jedná se o další, výrazně povedený, historický film s tématem WW2 v řadě (Dunkirk, Kód Enigmy Masaryk, Tobruk, Tmavomodrý svět). ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Pro člověka historií nepolíbeného by tento film mohl být slušným doplněním vzdělání o Winstonu Churchillovi, já se však nic nového nedozvěděl a po většinu času jsem tak sledoval jen nudné žvanění z prostředí britské politiky. Ale abych nebyl jen negativní, Oldman zahrál hlavní roli opravdu skvěle. ()

uhlerado 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zle. Ale celé o retorickej schopnosti Winstona. Chcelo by to viac napätia a gradacie. Páčila sa mi zapisovateľka, nič nepovedala a hrala najlepšie 3.5* ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Taková Noc rozhodnutí po britsku (tzn. úcta, pokora, respekt - tzn. žádné České století, které bortí mýty). Solidní práce, která poučí o tom, že boj Británie proti Němcům na život a na smrt nebyl zpočátku samozřejmostí, ale bohužel tento film nenadchne a místy nudí. ()

alliade 

všechny recenze uživatele

Celé mě to bavilo převážně díky vizuálu celého filmu, který mne velmi bavil. Zajímavé pohledy a kompozice - bylo to opravdu moc příjemné sledování. Co se obsahu týče... mám takový divný pocit, že tento film dělá naprosto to samé, co většina filmů tohoto žánru. Ukazuje "lidskou stránku" někoho, kdo byl na první pohled nepříjemný a pravděpodobně i protivný. Ano, jasně, co jiného by divák chtěl vlastně vidět? Mě to přišlo jako něco, co celý film do jisté míry kazilo. Netuším proč přesně, ale přišlo mi to jako kýč, který mi každopádně alespoň kompenzoval onen vizuál. ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Darkest Hour je podobný prípad, ako niekoľko rokov starý Spielbergov Lincoln. Namiesto tradičnej biografie tu máme výtržok, iba akýsi úsek dôležitého momentu, na ktorom je prezentovaná osobnosť hlavného protagonistu. V tomto prípade mi to ale rozhodne vadilo menej, než v druhom spomínanom počine, nakoľko pán Wright šikovnou a sviežou réžiou vytvoril skvelo fungujúce prepojenie s divákom. Nemalý podiel na tom ale má aj Gary Oldman, ktorý sa Churchillom stal a preniesol ho na filmové plátna spôsobom, nad akým môžu herci nižšej váhovej kategórie iba slintať. Škoda len, že sa to nerozhodlo byť výpravnejšie a zahryznúť sa do Winstonovej osobnosti a života v oveľa väčšom meradle. Taktiež scénu v metre, ktorá má nálepku super-mega gýč si mohli autori odpustiť, i keď musím uznať, že v celkovom kontexte nakoniec fungovala. V podstate ako celý film - nájdete tam veci, ktoré mohli byť inak, no ako celok to funguje slušne. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Výborně natočené první hodiny britského ohrožení Hitlerovým Německem. Ačkoli se jedná o politický film a nabízí se nezajímavé a nudné zpracování, to se v tomto případě naštěstí nekonalo. Autorům se podařilo vytvořit napínavou atmosféru, i když se vlastně všechno odehrává jen ve slovech a v mozku Winstona Churchilla. Nicméně podívaná je to zajímavá. ()

hrdygay 

všechny recenze uživatele

tradicne vyborny gary oldman, skvely bol jeho zaverecny prejav, ktorym vyburcoval parlament, film mal nieco spolocne s nolanovym dunkirkom, odohravali sa v prakticky rovnakom casovom useku, dunkirk bol z pohladu vojakov, najtemnejsia hodina z pohladu politikov, velka skoda, ze film neponukol zabery evakuacie 300 000 vojakov, len sa o tom rozpravavalo, vo filme hrala jebacka lily james, v kratkej dobe jej druha rola vo filme z obdobia druhej svetovej vojny, v predchadzajucom filme the exception bola uplne naha, to som si vyhonil na nej :) 7/10 ()

Horác 

všechny recenze uživatele

Takový kusy mám rád. Když film končil, bylo mi to normálně líto. Díval bych se dál. I trochu toho patosu snesu, když je to potřeba pro povzbuzení bojového ducha:) Snad jen druhá půlka scény v metru mi přišla poněkud trapná. Po čtvrtstoletí od Drákuly pro mě byl zase mimořádně zajímavej namaskovanej Oldman (kterej byl mimochodem skvělej maska nemaska). ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Mocenské pozadí Operace Dynamo při které bylo na konci května 1940 úspěšně a nečekaně evakuováno více jak 300 tisíc vojáků od Dunkerque. Do funkce premiéra se v té době určitě nikdo zrovna moc nehnal. Klady: výborný Gary Oldman. ()

Dawydov 

všechny recenze uživatele

Na hraně čtyř a pěti. 80-85%. Je to trochu dlouhé a monotónní, ale přeci jen je třeba ocenit opravdu úžasné herectví, velmi zajímavé téma i děj (reálie jsem zas tolik neznal, takže to pro mě mělo i edukativní hodnotu). Vizuální zpracování také na jedničku. Hudba mohla znít ještě výrazněji, podtrhla by to silněji. ()

Související novinky

Amy Adams bude ženou v okně

Amy Adams bude ženou v okně

27.07.2018

Režisér Joe Wright (Pýcha a předsudek, Anna Karenina) si jako svůj další projekt vybral adaptaci knihy The Woman in the Window, která neskrývá svou inspiraci v hitchcockovském thrilleru Okno do dvora… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (více)

Reklama

Reklama