Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gary Oldman v roli jedné z největších osobností 20. století. Winston Churchill na počátku 2. světové války musí učinit zásadní rozhodnutí. Hrozba Německé invaze je bezprostřední a on jako premiér Velké Británie musí v této temné hodině během krátké chvíle semknout národ a změnit průběh světových dějin. (CinemArt)

Recenze (545)

BarVo 

všechny recenze uživatele

Historické filmy sa zväčša pátosu nevyhnú, ale tu ho bolo moc. Gary Oldman výborný, ani zvyšok hercov nezaostáva, ale vzhľadom na tú minutáž a nulový - prekecaný dej to moc záživný film nie je. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Mě by zajímalo, jestli se dá natočit politický film zábavně, bez zbytečných keců a dlouhých nepotřebných prostojů v ději. Tady to bylo aspoň zajímavější v tom, že se čerpalo z historie a že Winstona Churchilla hrál neuvěřitelný Gary Oldman, který nebyl k poznání, fantazie. Kromě konce, kdy přišlo takové to "rozednění" v Churchillově postoji a zjistil díky lidem, jak se má zachovat dál, tak jinak to byly jen zákulisní šarvátky plus alespoň trochu náhledu do Churchillova soukromí, kdy byl Gady Oldman roztomilý. Takový starý roztomilý dědoušek, který pak šel a řešil problémy lidstva. Jen kdyby tomu odpovídala i kvalita filmu, tak by to bylo mnohem uctivější k této významné postavě světových dějin. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Velmi působivé parlamentní drama z květnových dnů roku 1940, které předcházely zahájení bojů mezi nacistickým Německem a Velkou Británií. A především neskutečně přesvědčivý Gary Oldman v roli Winstona Churchilla a zdatně sekundující Ronald Pickup jako Chamberlain. V anotaci je řečeno vše, pokud tedy máte zájem se nechat vtáhnout Oldmanem/Churchillem do zákulisí nejvyšší světové politiky v zemi, které hrozí do několika dnů invaze hitlerovské armády postupující Evropou, jděte do toho. A opravdu obloukem se vyhněte dabované verzi. Dávám 90%, byl to opravdu zážitek. ()

Kinison 

všechny recenze uživatele

Společné promítání s Královou řečí a Dunkerkem by pěkně doplnilo a zachytilo tuto důležitou část evropských dějin. Gary Oldmana jsem nepoznal i když jsem věděl, že Winstona hraje. On jím teda spíš byl. Za něj jedna hvězda navíc. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Ďalší výborný film o dôležitej časti anglickej histórie. Gary Oldman je v úlohe W.Churcilla absolútne presvedčivý a zaslúžene povyhrával všetky herecké ocenenia. No a kedysi výborný režisér opäť po rokoch dokázal svoje kvality. 80%. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Verbal použil slovo "unylost", což je krásně vystihuje tento snímek, jenž má být oslavou Churchilla. Jeho geniality na poli politickém, literárním a rétorickém. Bohužel, nestalo se tak. Jsem znuděn a zahlcen byrokratickým aparátem, jenž je zpodobňuje psací stroj a lejstro. ()

Insomniac 

všechny recenze uživatele

Gary excelentný, horšie to je so scenárom. Škoda, že film dosť kríva v udržaní divákovej pozornosti. Takýto velikán si zaslúži trochu viac. Ale nie je to naozaj zlé - len nedotiahnuté… ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

One man show Garyho Oldmana. Nepamatám si že by som ho - Okrem Draculu - niekde videl v takej silnej pozícií ako v tomto filme. Bude to minimálne nominácia na oskara ak aj nie samotný oskar. Najtemnejšia hodina asi nebude pre každého, ale musím povedať, že mi vôbec nevadilo, že s tam nič dramatické ani vizuálne nedeje. Nevadila mi ani politická téma. nebolo to nudné a vystihlo to silu okolností v doby, v ktorej sa príbeh odohráva. majstrovstvo Garyho Oldmana vyzdvihlo tento film na vyššiu úroveň ako samotný scenár a réžia. ()

De Large 

všechny recenze uživatele

Impozantné, dokonalé,. geniálne... Výkon Garyho Oldmana je bezpochyby to najlepšie čo vo svetovej kinematografii existuje za celú jej dobu. Nikdy nebol Oscar za hlavnú mužskú úlohu tak jasný. Pre mňa najlepší herecký výkon spolu s Tomom Hanksom vo Forrestovi. ()

TOPmoovie 

všechny recenze uživatele

plne kino do posledneho miesta. to som nezazil uz roky. znamy politik si sada vedla mna :))) ok, som rad ze v bratislave ludia tuzia po vzdelani, nielen po americanpopcorn. film striktne separuje iba dianie churchil - hitler. nepoukazuje , ze riesil toho ovela viac naraz...(churchil -stalin,.-.---,..,..) je tam par zaujmavych momentov , ktore neuvidie v ziadnom dokumente. chyba tomu taka..nie dlaha..ale par sekundova dobre natocena bojova scena, kt. by film podciarkla na 4-5 hviezd. ()

tata22 

všechny recenze uživatele

Famózní, emocionálně dobře vypjaté dílo. Nejsem takový znalec historie ale pokud fakta ve filmu nelhala pak se musím přiznat, že jsem až doteď netušil jak blízko byla GB k paktu s Hitlerem. Vůbec pak nechápu jak i přesto dokázali nakonec válku vyhrát. To byl pro mně asi největší šok. Druhým šokem v tom pozitivním slova smyslu byly vynikající výkony všech, zdůrazňuji záměrně všech herců, což je obvyklá slabina českého filmu. Anglická herecká škola je opravdu na výši a Gary Oldman vskutku v jednom z nejlepších výkonů, který jsem kdy na filmovém plátně viděl. Přidávám se k výkřiku jednoho z komentářů níže : Jen více takových filmů. Netvrdím, že jsem neviděl lepší filmy ale jsem moc rád, že tenhle jsem viděl a opravdu za shlédnutí stojí ! ()

RavenSpector 

všechny recenze uživatele

Snímek si dal dlouho na čas, než mě dostal a díky hodně emotivnímu finále nakonec přesvědčil a zaujal. Mimochodem mnohem zajímavější než totálně vyhypovaný a dokonale nezábavný Dunkirk od Nolana. ()

BigbyWolf 

všechny recenze uživatele

Těžkotonážní odpověď Dunkerku. Během jednoho roku dva skvěle se doplňující filmy o veledůležité události naší doby, mám radost. Mobilizace angličtiny jak má bejt ! Na film o Churchillovi samotném a jeho kontroverznosti si počkejte na jindy. ()

Capri2016 

všechny recenze uživatele

Solídna historická biografická dráma, ktorá ma poučila o tom čo so už vedela, že pán Winston Churchill bol odvážny a výnimočný politik a stratég, ktorý sa nebál rizika pri obrane vlasti. Winston tu je vo výnimočnom stvárnení môjho obľúbeného "inak zlého chlapca" Garyho Oldmana. Tento film sa dotkol krátkeho obdobia premiérovania Winstona Churchilla počas Dunkirk operácie. Som rada, že som pred nedávnom videla výborný vojnový film Dunkirk, ktorý mi viac objasnil to čo sa odohrávalo na pozadí tohoto filmu. "Najtemnejšia hodina" bola bola písaná historicky vecne, ale občas zdĺhavo a nudne a inokedy zasa tak zložito, že film bolo náročné sledovať. Som rada, že som film videla, lebo mi zasa odhalil niečo viac z histórie, ale dávam 80%, lebo myslím, že táto zaujímavá historická udalosť mohla byť sprostredkovaná trocha svižnejším a modernejším spôsobom, aby sa viac priblížila súčasnému divákovi. P.S. Samozrejme výprava a historické kostýmy boli úžasné. ()

adako 

všechny recenze uživatele

Kinu v ktorom som tento film videl sa podaril taký kiks, ktorý celkom ovplyvnil moje vnímanie filmu. Totiž, dobehol som do kina a film už bežal, tak som si sadol a sledoval. A hneď ma prekvapilo že Churchill vyzeral nejako mimo, celý sa triasol, spotený, akože zlomený človek na pokraji psychického zrútenia. Aj mi nejako chýbal kontext, vyzeralo to tak nejak artovo (nedávalo to zmysel). Potom dal burácajúcu reč, všetkých dojal a titulky. Polhodinu potom ako som vošiel do kina. Tak sa obzerám že či mi inak idú hodinky, ale všetci sa tak obzerajú, nikto nevstáva, nikto nechápe. Po chvíli dobehne pokladníčka že sa ospravedlňujú, ale pustili nám koniec filmu, že ho pustia znova. Tak teda vedomý konca pozerám odznova, už naozaj od začiatku, a tak trochu uvažujem ako tvorcovia zabezpečia že sa tento stále veselý čiperný tlsťoch zo začiatku filmu dostane do fázy v ktorej som ho videl. A predstavte si, nijak. Respektíve, šibnutím čarovného prútika, ale nič rozumnejšie za tým nebolo. Psychické premeny hlavného hrdinu mi prišli úplne nezmyselné až nemožné. No a potom si zoberte ešte tú kompletne vymyslenú a vykalkulovanú scénu z metra, fakt že celá pointa filmu (Churchill váhajúci či rokovať o mieri) je rovnako vyfabulovaná a mnoho menších nepresností. Historická životopisná dráma? Tak určite. ()

catinwater 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman podal výborný výkon. Ale aj keď za neho dostane Oscara, nevytiahne to celý film. Ten ani nedovidí na hranicu uveriteľnosti. A navyše je výrazne historicky nepresný (http://historyweb.dennikn.sk/clanky/detail/novy-film-o-churchillovi-je-historicky-nezmysel#.WmfJ46inFPY?ref=mpm). Ide v podstate o defilé anglickej sebestrednosti a dôležitosti, ktoré pôsobí ako propagandistický materiál dôvery v anglické kráľovstvo a anglického sebavedomia v čase Brexitu. ()

pan_buh 

všechny recenze uživatele

No nevím... jsem z toho dost rozpačitej. Kdybych o WW2 netušil skoro nic, asi bych se těžko chytal. Ale budiž... neurazilo, nenadchlo... proč nedat 3* průměrnýmu filmu? Pořád lepší než nedávnej Dunkirq, to byla teprv srajda.... Možná jen škoda, že i když to mělo dvě hodiny, tak se tam vešlo tak málo "nitek k realitě". ()

Kamil111 

všechny recenze uživatele

„– Vítejte, pane premiére. Jaký je váš program? – Sklenka Pol Rogera.“ Klišé, ale vtipné. Mimořádný Oldman, mimořádná výprava a malý exkurz do několika dní historie, který sice nemá úplně vyrovnané tempo a geniální scénář, ale je natočen profesionálně a dvě hodiny při něm strávené nejsou ztrátou času. A když budete mít příležitost, to šampaňské ochutnejte taky, stojí za to. ()

Související novinky

Amy Adams bude ženou v okně

Amy Adams bude ženou v okně

27.07.2018

Režisér Joe Wright (Pýcha a předsudek, Anna Karenina) si jako svůj další projekt vybral adaptaci knihy The Woman in the Window, která neskrývá svou inspiraci v hitchcockovském thrilleru Okno do dvora… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (více)

Reklama

Reklama