Reklama

Reklama

Nejtemnější hodina

  • USA Darkest Hour (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Gary Oldman v roli jedné z největších osobností 20. století. Winston Churchill na počátku 2. světové války musí učinit zásadní rozhodnutí. Hrozba Německé invaze je bezprostřední a on jako premiér Velké Británie musí v této temné hodině během krátké chvíle semknout národ a změnit průběh světových dějin. (CinemArt)

Recenze (546)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Spíš nejtemnější dvě hodiny. Néé, trochu to zlehčuji. Dobrý námět, dobrá režie a brilantní Oldman, který si tu sošku proště zasloužil. Vše ostatní, bylo bohužel nesmírně nudné a bez drivu... ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

2/3 filmu prumer, hrozně strojený, ale posledni tretina se mi neobjektivne libila, protoze jsem zrovna vcera resila tu nasi ceskou povahu, ktera proste nebojuje a vzdy se snazi najit presne nejaky pohodlny reseni a ja Brity za tu jejich bojovnost a narodni hrdost obdivuju. A taky si myslim, ze Wright by si zrovna u tohohle snimku mohl dopustit ty jeho hratky s kamerou ala Winston divaji se na chlapce na ulici, ktery si rukama dela kukatko z rukou... ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Skvěle odvyprávěný film z pouhé jedné epizody života Winstona Churchilla. Snímek odsýpá jak hodinky, baví a Oldmanovo herectví je vůbec to nejlepší, co můžeme vidět za poslední dobu. Jen jim prostě neodpustím tu hrubou nutnost dát slušně oděného a vzdělaného černocha do děje, který se odehrává ve třicátých letech minulého století a ještě k tomu v Londýně. Až na tuhle historickou mýlku jsem schopný odpouštět. Rozhodně to lepší, co můžete momentálně vidět v kinech. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je snímek "Nejtemnější hodina" primárně filmem jednoho herce - Gary Oldman tu dokazuje svoje mistrovství. Na druhou stranu je to ale i film o době, která byla hodně nepříjemná, ale v které lidé pořád žili, chtěli žít a dokonce to může být podáno i vtipně. Churchill byl silnou osobností a podobný film si zasloužil. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězdička je pouze pro Garyho, ten byl excelentní, jinak sice chápu, že to byla spíše konverzačka, ale typicky ponurá, a co se mně týče, historie vždycky potvrdila, že ten národ je divný a věřit se mu nedá, byť se pár výjimek leckdy čestně našlo, ale málo, málo! ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Ač je výkon Garyho Oldmana famózní, člověk se při sledování neubrání pocitu, že to šlo natočit lépe. Že ten ženský prvek postrádá většího smyslu a jeho podzápletka vyvrcholení, když už ho tedy tvůrci chtěli zdůraznit, že to chvílemi přešlapuje na místě a že tu scénu z metra budou diváci možná vnímat jako špatný vtip. (1 225.) ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Trošku promrhaný námět. Gary se skutečně moc moc snažší, ale ani to nej z jeho hereckého umu nedokáže film povýšit nad jiné. Sice je po celou dobu historicky vše v pořádku a libí se i vysvětlení například po dnech co se kde děje, bohužel ta pravá šťáva tomu výrazně chybí a Gary není chobotnice a by vše dokázal utáhnout. Já očekával něco malinko jiného a tak jsem šel z kina dokonce mírně zklamán. Dlouho jsem zvažoval, jaké to hodnocení mám dát a nakonec jsem zvolil průměrné. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Filmy z období třicátých a čtyřicátých let mám rád, ale tomuhle prostě něco chybělo. Samozřejmě se jedná o politický film, takže kromě brilantních monologů, dialogů a jakýchkoliv jiných promluv toho nemůže člověk moc čekat. Z počátku se film dost táhne, ale jakmile se Churchill stane premiérem a válka nabere plné obrátky, začne to být zajímavé. Především poslední půlhodina, kdy se dočkáme návštěvy metra, je velmi silná. S Dunkerkem nebo Královskou řečí se film skvěle doplňuje, ale sám o sobě je docela nevýrazný. Až budu někdy znova sjíždět válečné filmy, určitě se na snímek znovu podívám, ale v blízké době to rozhodně nebude. 70% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Standardní a zcela rutinní životopisné drama, které je točeno hlavně kvůli tomu, aby posbíralo nějaké ceny a dalo o některých tvůrcích vědět, že jsou ještě naživu a ve formě. Jestli něco Nejtemnější hodině chybí, je to režijní odvaha, Joe Wright sice spoléhá na opravdu precizní vizuální stránku a poměrně chytré a nápadité uvádění důležitých dat, nic navíc tu ale není. Celý film připomíná spíše divadelní inscenaci, protože se povětšinou odehrává ve dvou až třech prostředích a je plný tu méně, tu více zajímavých dialogů, kterých je ovšem i přes relativně svižné tempo až moc. Samostatnou kapitolou pak je naprosto famózní a brilantní Gary Oldman, jenž Churchilla hraje zcela přesně, a ačkoli jde většinou o imitaci, jeho výkon je dokonalý a Oscara za něj obdržel plným právem. Daní za to pak je, že si celý film krade pro sebe a ostatním nedává moc možností vyniknout, čemuž napomáhá i minimum prostoru, který mají. Až skoro do samotného závěru si film drží velmi dobrou úroveň a vyhýbá se kýčovitým momentům, což se ale změní v závěrečné pasáži, která ho v mých očích sráží dolů a ubírá hvězdičku z hodnocení. Sekvence v metru je patetická až běda, jen těžko uvěřitelná a působí o trochu směšněji, než byla asi zamýšlena. Celkově vzato je tedy Darkest Hour solidní lekcí z dějepisu, která ale mimo Garyho Oldmana nenabízí nic, co by nebylo v podobných filmech k vidění a víc než co jiného je sázkou na (akademickou i diváckou) jistotu. 60 % ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu mám jediný přívlastek - dojemný. Dojemný od začátku do konce. A to nijak vyděračsky, dokonce tady někdo píše, že to v něm emoce nevyvolalo. Ve mně tedy ano. Vzpomněla jsem si na film Pád třetí říše, kde taky významnou roli hraje sekretářka. A vidíte zase mi vhrkly slzy do očí, když jsem si představila ten nekonečný rozdíl mezi těmi dvěma šéfy. V loňském roce v mém soukromém žebříčku filmů vyhrál Nolanův Dunkerk. A i když šlo o film bezesporu výborný Wright ho v mých očích překonal a ani nevím, jak se mu to stalo. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Dunkerk" z jiného úhlu pohledu. A tak trochu volné pokračování "Královy řeči" (sice bez Firtha, ale Mendelsohn dokázal i z vedlejší role vyždímat maximum). Sice bez nějakých zapamatováníhodných scén (i když metro bylo hodně dobré, to je pravda), ale zato s dokonalou Oldmanovou transformací. Pro mě nejlepší Wright. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Silné čtyři hvězdy. Komorní konverzační drama, které mi sedlo. Emotivní, vzrušující, člověk jej hltá, i když ví, jak to všechno dopadne. A úžasný herecký výkon Garyho Oldmana. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Režiséra Wrighta nemám moc rád a jeho adorovaná adaptace románu Pokání plus následná filmografie mě nijak zvlášť neuchvátily. Ale tohle je navzdory všem případným výtkám prostě portrét státníka, jakých se nám dnes nedostává, a už jen proto stojí za to věnovat mu pozornost. ()

Vessper 

všechny recenze uživatele

Škoda té scény z londýnského metra. Jinak skvělý film se super Gary Oldmanam, kterého jsem málem nepoznal. 85% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* sice na tyto historické filmy kolem války nejsem, ale tento mě docela lákal. Churchill byl zajímavá rozporuplná osobnost a tento film se ho nesnaží glorifikovat a ukazuje i jeho horší stránky. Film ukazuje jen krátký úsek života, ale asi ten nejdůležitější, kdy se rozhodovalo jak se Britové postaví k německé okupaci. Bylo ho zajímavé i napínavé sledovat a oceňuji, že neopomněli přidat i kousek britského humoru a po jeho shlédnutí jsem zase o něco chytřejší. Výsledný dojem je na hraně 4 hvězdiček, ale přece jen se budu držet víc při zemi ... přesto doporučuji všem, které zajímá historie. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

komroní a líbivě natočená konverzačka,ve které se Wright vydal cestou kterou ještě úplně nezná.Díky výbornému Oldmanovi,který táhne celý film prakticky sám nakonec došel do cíle i přesto,že po té neznámé cestě párkrát zabloudil..70% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný historik, takže jestli se Nejtemnější hodina v něčem liší od skutečnost, vážně nevím a ani jsem to nepostřehl. A i kdyby měla pár takových to chyb, asi bych si jich nevšiml, oslněn Garyho hereckým výkonem. Skvělá maska, řeč, mimika a jeho postava. I když se jedná o konverzační drama, neustále film něčím překvapoval. Churchill v podání Oldmana byla zajímavá figurka, a i celkově bylo zajímavé poznat, jak se Churchill choval v soukromí a mezi svými blízkými. Zároveň mě potěšila skutečnost, že jsem se dozvěděl něco víc o Dunkerku. Takže pokud jste tento film nedávno viděli, tak Nejtemnější hodina je krásným doplněním. Místy zábavné, úderné, a hlavně nadživotní výkon Odlmana. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman je boží, ale jinak je to takový naivní pastelkový obrázek o tom, jak se Churchill naučil mít rád svoji mladou asistentku a získal naději na vítězství, když se poprvé projel metrem a malá holka mu tam řekla, že se nikdy nepoddá německé invazi. ()

Související novinky

Amy Adams bude ženou v okně

Amy Adams bude ženou v okně

27.07.2018

Režisér Joe Wright (Pýcha a předsudek, Anna Karenina) si jako svůj další projekt vybral adaptaci knihy The Woman in the Window, která neskrývá svou inspiraci v hitchcockovském thrilleru Okno do dvora… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (více)

Reklama

Reklama