Reklama

Reklama

Epizody(8)

Recenze (14)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je jako přízrak mezi seriály ze Slovenska, snaha o profesionální temné krimi , dva ranaři Koleník a Maštalír naprosto přirození, žádná parodie, aktuální témata a první tři díly jsou opravdu špička, jen škoda že ostatní už neudrželi vysoko nastavenou laťku, protože jinak by to byl asi nejlepší slovenský seriál posledních dvaceti let. ()

sethi 

všechny recenze uživatele

Hej, tak hodnoťenie by malo byť po slovensky, nie? Bohužial, to mi asi moc nepojdě, pretoža neviem na klávesnici používať tie tečky nad A a čiarku nad L. Tiahlo sa to ako sopel, leč herci sa snažili, ak mohli. Postava Bongiho bola ako pesť na oko. Inak chválim našich slovenských bratou, nemajú sa za čo hanbiť. Ale v medzinárodnej konkuréncii je to medzi dvema a tromi hvezdami. Pridávam za odvahu a komplikované ťéma. Tak čo, ako mi to po slovensky išlo? ()

Reklama

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možno to nebolo dokonalé, ale i tak kvalitné. Aspoň na naše seriálové pomery. Ústredná dvojka Koleník a Maštalír sú fajn, i keď Maštalír svojho kolegu trošku zatieňuje. Zas ale Koleníkova postava má zaujímavý vývoj, ale viac k tomu nenapíšem, nechcem veľa vyzradiť. Problémy ústrednej dvojici robí mafián Bongi, ktorého stvárnil Milan Ondrík. A to je skvelý záporák. Ondrík rolu toho arogantného parchanta zvládol skvelo. Ale príbeh nie je až tak prostý, pretože okrem ústrednej dvojice vyšetrovateľov a mafiána sa nám do hry zapája aj SIS-ka a ďalší iný hráči, ako napríklad chladnokrvný Tyson, ktorého sa zhostil (taktiež skvelo) Ľuboš Kostelný. A každý má svoje ciele. Záver bol trochu prekombinovanejší, pekne ale navnadil na druhú sériu. Som potešený. Nech u nás vzniká viac takýchto projektov. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který je ve výsledku brán asi jako jeden z nejlepších ze slovenské produkce po roce 89 a v podstatě od osamostatnění. To vše v pozlátku kriminálního příběhu s korupcí a konspirací ve všem. A ono to funguje. Ne na úrovni nejlepší seriálové zábavy světového rozměru, ale i tak se nacházíme na výšinách česko-slovenského počinu. Sice je někdy otravná repetice postav a jejich rozhodnutí na úrovni "radši se nechám vyhodit a být za debila". K tomu problémy s postavami, které ne vždy najdou logiku. Ale stále zde máme něco, co se jen tak na českých poměrech nevidí. A proto je zajímavější, že to ani není český poměr, ale slovenský. K tomu všemu se dokážete jednoduše a efektivně bavit, když neřešíte každou kravinu, kterou můžete nalézt. ()

kacer4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prekvapivo vydarený počin. Miestami scenáristi mierne uleteli, ale väčšinou to bolo konzistentné a pozerateľné. Trošku mám pochybnosti o Koleníkovi. Často sa mi nehodil na tú postavu. Maštalír a Magálová tam pasujú bez problémov. Vysoko hodnotím veľmi odvážne a trefné odkazy (Kali, Clean and Wash, Bongy). Určite sa pustím aj do druhej série. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Reštaurácia, prostredníctvom ktorej sa uskutočňovali dodávky drog, sa volala Clean & Wash s.r.o. Tibor Maxovský (Tomáš Maštalír) dodal, že sa mohla volať rovno Money Wash (pranie peňazí). Ide o narážku na firmu Rent and Wash (prenajmi a vyper), ktorá figuruje v kauze Bašternák ohľadom nadmerných vratiek DPH, čím štát údajne prišiel o takmer dva milióny eur. (fugyx)

Reklama

Reklama