Reklama

Reklama

Za sklem

(seriál)
  • Slovensko Za sklom
Trailer
Slovensko, (2016–2019), 25 h 56 min (Minutáž: 54–64 min)

Kamera:

Martin Rau

Hrají:

Ján Koleník, Tomáš Maštalír, Juraj Loj, Kamila Magálová, Milan Ondrík, Rebeka Poláková, Jiří Bartoška, Ľuboš Kostelný, Adam Jančina, Jaroslav Mottl (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Príbeh elitných policajtov Tibora Maxovského a Norberta Višvádera, ktorých boj za spravodlivosť nakoniec postaví proti sebe. Po brutálnej vražde kolegu sľubujú vdove, že nájdu a usvedčia jeho vrahov. Vyšetrovanie postupne odhaľuje pozadie organizovaného zločinu, ktorý siaha od drog, cez pašovanie utečencov až k únosom a vraždám. Snahu elitných policajtov usvedčiť páchateľov komplikujú neobmedzené financie a prepojenia organizovaného zločinu až na najvyššie miesta. Na začiatku je dôvera, no neskôr pravdu nahradí strach, zákon vystrieda sila a spravodlivosť je kúpená. Nie je jasné, kto stojí na strane zákona a kto nakoniec zradí. (TV JOJ)

(více)

Recenze (95)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru zbytečně podhodnocené. Za sklom si určitě zaslouží červená čísla, protože až do nějaké 6. epizody to nemá vůbec chybu. Poslední dvě části 1. série sice podle mě lehce ztratily dech, ale pořád se jedná o více než průměrnou krimi podívanou. Bavily mě postavy Maxa a Nora, ale také ostatní, ať už z řad kriminalistů nebo zločinců. Kladně hodnotím také úvodní znělku - píseň, atmosféru, ale i celkové pojetí. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 65% TV hnojka konečne naliala prachy do niečo iného ako do ich nekonečného Paneláku, či do nudných súťaží. Po príbehovej stránke to nie je žiadny True Detective, ale to som od toho ani neočakával. Akcie tiež nič moc neponúknu, takže ani Kobru 11 nečakajte. Čo ma ale zaujalo bol casting. Koleník hraje svoj štandard, ale Maštalír a Magálová to až prekvapivo dobre ťahajú. Ostatný sú viac menej herecké polená dobré tak do krbu na zimu. Nie je to úplne nezaujímavé, ani nudné a predvídateľné, nájdu sa tu kupodivu aj zvraty a sem tam aj nejaké tie lepšie dialogy. Nadávkami sa šetrilo, ale boli tam, takže aspoň to nevyznelo trápne, keď si chlapci mohli aj normálne zanadávať. Do tých lepších vecí patria aj úvodné titulky, či kamera, pretože tak krásnu pestro farebnú Bratislavu som ešte nevidel :). Záverečná scéna už bola podla mňa zbytočne prekombinovaná, ale uvidíme ako s tým naložia v druhej sérii. 2. séria - 70% Druhá séria mi prišla o chlp lepšia ako ta prvá, predovšetkým postavy zaujali a casting nových tvári sa vydaril na výbornú. Škoda, že to nieje trošku viac akčnejšie, pretože každá akcia ponúkla tak spomalený záber, trošku sa to zostrihalo a to bolo všetko. Inak dialogy, príbeh zaujali a nájde sa aj pár zvratov. Koleník mi tu prišiel trošku nevýrazný, ale Maštalír to opäť zahral frajersky a dobre mu sekunduje Zuza Kanócz. Spokojnosť, nenudil som sa a hlavne to ma len par dielov, čiže to nieje zbytočne naťahované ako niektoré tie seriáli od Amíkov. 3. séria - 80% . Za sklom pre mňa nikdy nebol seriál, ktorý by upútal moju pozornosť, no priznám, že tretia séria vytiahla skutočne zaujímavý príbeh a rozdala karty postávam tak, že neviete čo bude nasledovať ďalej. A to je hlavný ťahák tohto seriálu. Okrem znova výborného Maštalíra a Magálovej, pribudlo viac zvratov, ale aj pár fajn dialógov a hlášiek a celé je to napínavejšie viac, ako predošlé serie dohromady. Škoda len toho záveru, ktorý vlastne sa s logického pohľadu uzavrieť nedá, no ani takýto otvorený koniec som nečakal na to, že toto ma byť finálna séria. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Žiaden zázrak, ale ani spokojnosť nie je málo. Tak, ako ma pre časom bavili Případy 1. oddělení, tak ma bavili aj prípady za sklom, i keď každý inak. Ich divákom som sa stal po prieťahoch s odvysielaním 2. časti 2. série. Ak to bol iba reklamný ťah, tak sa podaril. Za najväčší problém seriálu považujem, že si na chrbát naložil viac, než je možné uniesť. Byť čo najviac autentickým, dotýkať sa mocných a vyhnúť sa ich odozve je trochu naivné. K samotnému seriálu iba toľko, že bol príliš zaľudnený a diváci sa v množstve postáv mohli strácať. Okrem toho bol autentický až na úrovni hraného dokumentu a slovenskí diváci trávili veľa času hrou kto je kto. Herci boli vybraní dobre, ale bolo ich málo, vlastne z každej organizácie iba vzorka. Okrem toho, že niektorí ma svojim výkonom vyložene sklamali, väčšina z nich nemala čo hrať, pretože scenár mi pripadal prekombinovaný a dialógy umelé. Nevyznamenali sa ani zvukári. Príjemne ma prekvapilo, ako dobre vyzerá moje rodné mesto z dronu, na rozdiel od pohľadu, ktorým disponuje pešiak. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Strašne trápny scenár.Postavy chodia hore dolu, trúsia papierové dialógy, jednotlivé scény nemajú žiadny logický zmysel... Ak sú toto elitní policajti, okamžite idem k mafii... Predovšetkým postava Magálovej je hrozne zle napísaná, že jej neveríte ani slovo. Konflikty vyrábané z ničoho... Vizuál solídny, ale ako celok to najhoršie čo Bebjak a spol. vyprodukovali... Nedávno som videl pár dielov MORDPARTY a to bol úplne iný level. Americkú a britskú konkurenciu sa ani neodvažujem vziať do úst... ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

1. série: Hysterický Koleník a otřesný scénář. Ale protože Milan Ondrík umí zahrát hajzla exkluzivně, dávám dvě hvězdičky. Ale jinak je to bída, bratia... 2. série: mnohem lepší ve všech směrech. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slovenská snaha o škandinávsky typ kriminálky sa na prekvapenie celkom vydaril. A pritom severský typ podobný seriálu Most tu pripomína všetko už od úvodnej znelky, cez hudbu a pochmúrnu atmosféru. Nosnou časťou je veľmi dobrý námet s nadpriemerným scenárom, takže nejde len o hlúpe tliachanie neschopných hercov do vetra. Obaja hlavní policajti hrajú nadpriemerne, Maštalír s Koleníkom bola veľmi dobrá voľba, k ním sa svojimi kvalitami pripájajú samozrejme Bartoška, potom Ondrík a Kostelný. Naopak, Loj ukázal svoje hnojárske nekvality a našťastie sa dlho po obrazovke nepromenádoval. Slabinou bol aj výber herečiek od Magálovej až po málo známe postavy novinárky a policajnej vdovy. Na slovenský projekt veľmi dobrá práca s prižmúrením oka nad niektorými nedotiahnutými scénami a niektorými predvídateľnými situáciámi. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že tu sa nehrá na originalitu, prvú ligu, True Detective, Bron, The Fall, tu už bolo atď atď. Ale buďme trochu fér a v rámci našej slovenskej zaprdenej produkcie aj trochu otvorený a možno benevolentný. Bebjak a Šveda majú za sebou dobré projekty, Mesto TIeňov a najmä Prípady boli skvelé, len preto som Za Sklom začal pozerať. Moje hodnotenie je aj za odvahu (poslednému dielu s "nepriamym" odkazom na Kaliňáka tlieskam v stoji!!!), za to, že herci nemali Hviezdoslavou Kubín, ale boli UVERITEĽNÍ a vety, ktoré vypúšťali z úst boli presvedčivé. Seriál mal svoju atmosféru, gradáciu. Škoda tej úplne poslednej scény, pretože tá bola v kontexte predchádzajúceho deja úplne mimo a bola len barličkou pre ďalšiu sériu. Fandím všetkým, ktorý v tomto našom povrchnom TV svete "panelákov" sa snažia prísť s niečím novým. Tipnem si, že veľa tých * dali tí, ktorí videli možno 10 minúť a fuckujú už len z princípu a po dopísaní komentu si s radosťou zapli nejaký pravidelný televízny bullshit. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe (Mesto tieňov, Kriminálka Staré mesto) sa objavil v slovenskej televíznej tvorbe dobrý seriál. Určite nadpriemerný seriál. V záplave našich rodinných "telenoviel" je evidentne žáner krimi to pravé orechové a na našho (i českého) diváka platí. V seriáli Za sklom sledujeme vyšetrovanie elitných kriminalistov v boji proti prostitúcii, prevádzačom, drogovým dílerom,kde všetko smeruje k bossovi evidentne napojeného na politické špičky. Tvorcovia umne využívajú atraktívne zábery (drony), hudba je na úrovni, herecké obsadenie značne luxusné. Som spokojný a teším sa na druhú sériu. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

OK, na skandinaviu sa to nechyta ani trochu, ale snaha sa ceni. Skoda toho Jana, ten mi tam vadil asi najviac nepresvedcivostou:). Nazdar ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Prach pristáva ticho na telke, nový hrdina v špinavej prestrelke. A všetko zlé je za sklom. A tohle přesně mám na Slovácích ráda. Oni se věcí nebojí. Nebojí se ukázat špínu, která prochází skrze všechny vrstvy, politické, společenské, lidské. Nedokonalost, tu oni dokáží vystihnout. A dělají to dokonale. Za sklom je jeden z nejsilnějších seriálů na československé scéně, s výbornou hudbou, perfektním castingem a scénářem, který je stejně drsný jako je opravdový. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

jak tak pozeram tak 4 -hviezdickari sa evidentne hovno vyznaju v problematike. Jo, i Policajti su ludia. radi sa pozru na peknu prdel slecny, zavidia lepsie sa obliekajucim kolegom ich plat a lepsie auta /policajt dokazy nema, ostava len u reci, a ako je zname - plati i v Policajnom Zbore - Reci sa hovoria a a chlieb sa je/. Dalej - bolo tu spomenute vysetrovanie nelegalneho prechodu utecencov, dalej drogy a az vrazdy, ze spravodlivost sa da kupit a pravdu vystrieda strach. Jo, korupcia plati i u policajtoiv, ale i tam je kopa cestnych a moralne bezuhonnych ludi, ktori si vaziua boj dobra so zlo. Takze nemozno hadzat vsetkych do 1 vreca. Tvorcovia isli strasne vysoko - a mne sa zda ze od nuly vysoko rubu - vrazdy a protidrogove oddelenie su najvyssi level v policajnej hierarchii. Dobre zaplateni /v kazdomstate, aby sa im casto spickpovi odbornici nerozutekali, vysoke odstupne atd atd..... proste sen kazdeho policajta/, Jo, hierarchia je vsade, i u panov Policajtov. Cestny policajt ktory vysetruje len obycajne kauzy a nekale praktiky narazi rychlo na hrubu ciaru - nikto nic nevie, nikto nikde nebol, kazdy sedel doma na prdeli, nikto nic nema, neda sa. A to mam uctu k ich praci -je potrebna pre spolocnost. Dalej. Axi niekto mysli ze je to tak len na Slovensku, taxa myli - ani velke krajiny /USA, Rusko, atd atd/ nemaju patent na rozum, Kazda krajina ma tuto hierarchiu, kazda na tejto planete. Dokoncim. Nie je dobre ludovo povedane hned "tak vysoko rubat" -tvorcovia sa mohli znizit, chcelo to znizit level, zacat obycajnymi vybavovackami dokladov, potom postupne sa dostat k ... povedzme tomu paseractvu. Vrazdy a protidrogove bych zatial vynechal, ze to tu dali to je na picu. Teda pardon, mne to zase uslo, chcel som samozrejme napisat ze sa mi tato snaha tvorcov ist tak vysoko hodne, ale hodne nepaci : 20 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

I když sem zprvu měl pocit ,že první tři díly jsou zmatečný,zbytečně přebujelý,a poldové jednaj jenom v afektu,hlavně Koleník,a příchod Bartošky a Kostelného tomu dodává dramatičnost a rozvahu,a konečně policajti vyšetřujou,konec serie mě nasral,a potvrdil,že mám po právu rád americký filmy.Tam by Bartoška sednul do auta,a hned by šel do nebe.Celej poslední díl vyšuměl do hovna,žádnej pořádnej konec to nemá,a ze čtyř hvězd to krásně shnilo až na moje konečný dvě.Režiséři z Čech a ze Slovenska by měli vodhodit berle uvěřitelnosti,a šlápnout na pedál kreativity,nadsázky,a akce.Teď se ty první díly po skončení jevěj jako to nej z týhle osmidílný série.40%. ()

carlos 2010 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa sa scenárista inšpiroval v zahraničných seriáloch (severské a aj české), ale režisérsky to nie je zvládnuté. Herci pôsobia preafektovane a neprirodzene. Natočiť to pred 10 rokmi, bola by to celkom pecka. Ale jednu * si to zaslúži. ()

gabin(a)

všechny recenze uživatele

Nemůžu hodnotit, protože se nemůžu koukat, protože nikomu, ale opravdu nikomu nerozumím a tím myslím NAPROSTO PŘÍŠERNÝ ZVUK A NESROZUMITELNÉ HUHLÁNÍ HERCŮ!!! Takže jsme se dostali od přehnané divadelní přeučilovské výslovnosti starých inscenací a seriálů až na jakési mrmlání jako ze spaní. Pozorovala jsem to často u série Detektivů od svaté trojice a tady jsem fakt ztratila trpělivost. Přitom pro toho, kdo má rád severské a rádobyseverské detektivky (já nee) to nemusí být vůbec špatný počin. Škoda, no, jak říkal Bohuš. ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Žeby pokus o slovenskú Kobru 11? Možno, no dá sa povedať že celkom vydarený (v niečom mi ju fakt pripomína). Sexi trio Koleník, Maštalír & Ondrík sú zárukou toho, že bude sa na čo pozerať. Najviac sadla úloha asi Ondríkovi alias mafiánovi Bongy-mu, jemu som to zožrala aj s navijákom. O niečo menej zaujal Koleník, bohužial jeho prejav pripadá ako z recitátorskej súťaže, je strašne vidieť ako to má naučené. Pilotný diel ponúkol pár pekných vydarených záberov, zoznámenie sa s postavami, dej posadený do policajtsko-boxersko-mafiánskeho prostredia, čo ja môžem takže paráda. Ďalšia vec, ktorá sa mi páči je tempo, ktoré je aspoň podľa môjho názoru svižné. Uvidíme, aké budú nasledujúce diely, ale zatiaľ mi príde že na slovenské pomery ide o pozerateľný seriál. Veľkú pochvalu si zaslúži slušne vybudovaná temná atmosféra a úvodné titulky s hlasom Riša Mullera :). ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dával som tomu šancu, chcel som, aby ma to prekvapilo, chcel som, aby sa slovenskí scenáristi odlepili od dna prišli s niečim inovatívnym, čo by mi nedalo spávať. Po prvých troch dieloch som ale pochopil, že to tak nebude. Umelo zamotávané, priehľadné, neuvertelné. A ešte aj ten záver bol presne taký, aký som očakával a predpovedal už niekoľko dielov dopredu. Ešte sme sa nenaučili točiť ako severania a ani v domácej konkurencii to po príbehovej stránke jednoducho neobstojí. Naliali do toho peniaze, technicky vysoko pozeratelné, krásne zábery z koptérov, niekoľko drahých áut a skvelá slovenská herecká enkláva na čele s češkom Bartoškom. Len za to tie 2 z 5 po prvej sérií. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Seriál, který je ve výsledku brán asi jako jeden z nejlepších ze slovenské produkce po roce 89 a v podstatě od osamostatnění. To vše v pozlátku kriminálního příběhu s korupcí a konspirací ve všem. A ono to funguje. Ne na úrovni nejlepší seriálové zábavy světového rozměru, ale i tak se nacházíme na výšinách česko-slovenského počinu. Sice je někdy otravná repetice postav a jejich rozhodnutí na úrovni "radši se nechám vyhodit a být za debila". K tomu problémy s postavami, které ne vždy najdou logiku. Ale stále zde máme něco, co se jen tak na českých poměrech nevidí. A proto je zajímavější, že to ani není český poměr, ale slovenský. K tomu všemu se dokážete jednoduše a efektivně bavit, když neřešíte každou kravinu, kterou můžete nalézt. 2. série: Druhá série přislíbila určitý zvrat v oblasti postav a vyvrcholení děje. To samozřejmě i tak nějak nastalo. Taky je zde fakt, kdy se díváte a už máte sympatie vůči postavám, to taky samo o sobě pomůže. Jenže on zde je jeden nepříjemný fakt, který se táhne od začátku do konce. A to, že linky se začnou prolínat mezi sebou jako puberťáci v 60. letech na Woodstocku a vy se už ani nevyznáte pomalu kdo je kdo, kdo s kým co a podobně. Což poté začne být problém, protože vy asi nějak víte o co komu jde, ale je to už zahaleno takovou nadbytečností postav a ztraceností, že to jednoduše začne člověka nudit. Zůstává stále super, že tvůrci se nebojí si s postavami pohrát na vyšší úrovni i v tom, že je nechají zabít. A i to dělá dojem autentičnosti, jelikož toto vše je možné. Nejen na Slovensku. Za sklom celé nějak neurazí. Jde o dobrý seriál na tuzemsko-sousedské poměry. Za tím si stále stojím. Na prdel si nicméně nesednete. Zvlášť když na vás občas dýchne zbytečná technická chyba a nebo díry ve scénáři, které dělají z postav zbytečně idioty. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Dosť veľké sklamanie. Herci sa premiestnili z ostatných seriálov tejto televízie, ktoré boli strašné, tak sa to všetko zlieva do jednej masy. Veľká reklama a nič.. Keď vidím Maštalíra, Koleníka a najlepšie Ondríka ako mafiána, tak je to komédia... Najlepšia je úvodná pieseň ... Dávam 40%. ()

Reklama

Reklama