Reklama

Reklama

Za sklem

(seriál)
  • Slovensko Za sklom
Trailer
Slovensko, (2016–2019), 25 h 56 min (Minutáž: 54–64 min)

Kamera:

Martin Rau

Hrají:

Ján Koleník, Tomáš Maštalír, Juraj Loj, Kamila Magálová, Milan Ondrík, Rebeka Poláková, Jiří Bartoška, Ľuboš Kostelný, Adam Jančina, Jaroslav Mottl (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Príbeh elitných policajtov Tibora Maxovského a Norberta Višvádera, ktorých boj za spravodlivosť nakoniec postaví proti sebe. Po brutálnej vražde kolegu sľubujú vdove, že nájdu a usvedčia jeho vrahov. Vyšetrovanie postupne odhaľuje pozadie organizovaného zločinu, ktorý siaha od drog, cez pašovanie utečencov až k únosom a vraždám. Snahu elitných policajtov usvedčiť páchateľov komplikujú neobmedzené financie a prepojenia organizovaného zločinu až na najvyššie miesta. Na začiatku je dôvera, no neskôr pravdu nahradí strach, zákon vystrieda sila a spravodlivosť je kúpená. Nie je jasné, kto stojí na strane zákona a kto nakoniec zradí. (TV JOJ)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (30)

Za sklem (2016) 

Slovenská odpověď na severské kriminálky - špičkový začátek ale od třetího dílu to jde z kopce. Pozitiva: 1) atmosféra aspoň u prvních dílů je temná, akční, tematicky zajímavá jako u moderní filmařiny 2) obsazení dvou uvěřitelných ranařů v Porsche 911 - Koleník a hlavně Maštalír 3) aktuální témata Sýrie, Donbas, obchod s lidmi 4) kamera 5) celkem výpravné Negativa: 1) atmosféra po 5.díle už byla jako v americkém béčku 2) ranaři super, ale když pokaždé všechny přeprali jako v nějaké videohře, už mi to přišlo podezřelé 3) Bartoška jako nejvyšší boss, který chodí s nejmenším bodyguardem po Bratislavě Kostelným ( který hraje jinak špičkově) nebyl moc věrohodný 4) nakonec všechen ten překombinovaný děj jak je všechno uplacené a ovlivněné až k beznaději ()

Série 1 (2016) (S01) 

První série je jako přízrak mezi seriály ze Slovenska, snaha o profesionální temné krimi , dva ranaři Koleník a Maštalír naprosto přirození, žádná parodie, aktuální témata a první tři díly jsou opravdu špička, jen škoda že ostatní už neudrželi vysoko nastavenou laťku, protože jinak by to byl asi nejlepší slovenský seriál posledních dvaceti let. ()

Epizoda 1 (2016) (S01E01) 

Slovenská odpověď na severské kriminálky - temnější, drsnější, vizuál solidní. Nepamatuji si, kdy ve slovenském/ českém filmu hráli dva uvěřitelní ranaři - klobouk dolů před Koleníkem a Maštalířem. Plný počet hvězd dávám za to, jak jsem mile překvapen co se na Slovensku je schopno vytvořit ( poslední trochu moderní krimi byla druhá řada Kriminálky Staré město ) ()

Epizoda 2 (2016) (S01E02) 

Druhý díl si stále drží vysoký standart a možná zvyšuje napětí a akci. ()

Epizoda 3 (2016) (S01E03) 

tak je to tak jak to vypadalo - téma dětské/teenagerske otrocké prostituce. Trochu drsnější, temnější, ale předchozí dva díly byly kompaktnější, Tady se až moc opakoval motiv Koleníka jako přecitlivělého na ubližování dětem. ()

Epizoda 4 (2016) (S01E04) 

Konečně Bartoška!!! jenže ten styl vyprávění začíná trochu drhnout... první dva díly minimálně o jednu hvězdičku lepší. ()

Epizoda 5 (2016) (S01E05) 

Mírné zlepšení - linka s drogami fajn, ale ten Bartoška mi tam nějak moc castingově nesedí. ()

Epizoda 6 (2016) (S01E06) 

Ojojoj trochu přibývá nelogičností a opakující se tajemné všemoci, která gaunery vyseká ze všeho, poštve policajty proti naším hlavním hrdinům... začíná se ten seriál posouvat trochu do průměrnosti. Jiří Bartoška je kanón, ale jako všemocný boss, který s jedním bodyguardem objíždí Bratislavu a jedná s kdekým ... sorry není to moc věrohodné. ()

Epizoda 7 (2016) (S01E07) 

Začíná z toho být trochu bramboračka americkýho stylu. A je jasné jak je to s tím výbuchem karavanu.... ()

Epizoda 8 (2016) (S01E08) 

Závěr je teda na pěst a konstatování, že to nebyl špatný seriál, ale kdyby si ponechali styl vyprávění, uvěřitelnost, napětí prvních dvou dílů tak tady pěju ódy na jeden z nejlepších slovenských ( i českých) seriálů, ale nestalo se. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Zatímco v první sérii byly nejsilnější první díly, v druhé sérii je nejlepší finiš, protože úvodní díly se mi zdály dost zmatené a bylo zapotřebí znalosti první série. Druhá série šla o level výš, takže se řeší, vysoká politika, terorismus, hamas, mosad a přestože je spousta věcí přitažených za vlasy a logika občas pokulhává tak se jedná o topový seriál - řemeslná stránka nejlepší ze současných seriálů a dvojka Maštalír Koleník funguje. Trochu zbytečné mi přišlo nějaké lesbické dobrodružství ženských postav, ale musím uznat, že druhá série má herecké obsazení The best of Slovakia. ()

Epizoda 1 (2017) (S02E01) 

Zatím trochu zmatené, nepřehledné a bere si to spíš to horší z první řady, která začala daleko fantastičtěji. Vyprávění místy nezáživné, ale hvězdy dávám za naději, že se to rozjede do svého potenciálu. Koneckonců posledních patnáct minut bylo hodně dobrých a vtáhlo do děje. ()

Epizoda 2 (2018) (S02E02) 

Vizuál, kamera, atmosféra, obsazení ( dokonce přibyla moje oblíbenkyně Pauhofová jako lesbická právnička ) všechno profi, jenže dějová linka a způsob vyprávění je kapku kostrbatý a moc mne to zatím nevtáhlo. Tak aspoň že se v tomto díle scénárista zbavil postavy, jejíž herec mi na ni moc neseděl, ikdyž je to jinak jeden z nejoblíbenějších mojích. ()

Epizoda 3 (2018) (S02E03) 

Já tomuto seriálu fandím, ale nějak se zatím nemůžu ničeho chytnout v ději. Obsahuje to až moc hloupých věcí na daný žánr, ale stále doufám, že se to rozjede. První řada měla o dvě třídy lepší rozjezd. ()

Epizoda 4 (2018) (S02E04) 

Snažím se chytit a našel jsem tu náznak Metanolu (2018), ale líh vystřídala dezinfekce do nemocnice. Co mne ale zaujalo nej , byl konec - doufám, že se konce dožijí Koleník s Maštalírem. ()

Epizoda 5 (2018) (S02E05) 

Konec minulé epizody a tahle už celkem funguje a začíná připomínat světlé chvilky S01. ()

Epizoda 6 (2018) (S02E06) 

Jako bonus obchod s bílým masem a já až v šestém dílu našel, co jsem hledal. Už to jede tak jak má za čtyři hvězdy. ()

Epizoda 7 (2018) (S02E07) 

Nějak mi uniklo, za co jako byl zatčený skvělý Maroš Kramár - on vůbec celý scénář tohoto seriálu je přitažený za vlasy i po stránce logiky, ale to nic nemění na tom, že se na to dobře kouká. ()

Epizoda 8 (2018) (S02E08) 

Riky pointa celkem dobrá. ()

Série 3 (2019) (S03) 

S01 bylo povedeným zjevením v žánru akční krimi, S02 se mi zdála už slabší, ale vždy to mělo atribut autorského díla okořeněného náznaky skutečných kauz současného Slovenska. Po vraždě novináře Jana Kuciaka a jeho snoubenky se natočila tato třetí řada a tady už ten obraz skutečnosti, popis politických vztahů a postav byznyspolitiky je tak natvrdo, že v jiných časech by to vykouzlilo asi mraky žalob na ochranu osobnosti, ale v této době si to dotčení nedovolí. Skutečné kauzy kombinované s fiktivními osudy kriminalistů jsou asi nejsilněji nakombinované, zvláště když se tu řeší vražda "novináře", což mne nejprve vyděsilo, když to ještě není ani odsouzené, ale ve výsledku to bylo udělané relativně decentně. Pokud se člověk orientuje v kauzách u našich bratří, tak to bude pro něj hodně mrazivá podívaná ( východní Slovensko celkem připomíná drsné mafiánské devadesátky i dnes ) Ti ostatní dají o hvězdičku méně, ale i tak se jim dostane moderní krimi, skvěle obsazené, technicky zdejší špička a se solidní filmovou hudbou. ()

Reklama

Reklama