Reklama

Reklama

American Horror Story - Murder House

(série)
Trailer 1
USA, 2011, 8 h 40 min (Minutáž: 39–52 min)

Hrají:

Dylan McDermott, Connie Britton, Jessica Lange, Taissa Farmiga, Evan Peters, Frances Conroy, Alexandra Breckenridge, Jamie Brewer, Denis O'Hare (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Rozmanité hrôzostrašné príbehy nás zavedú na doteraz nepoznané, tajomné či zakázané miesta a predstavia nám svojich výnimočných hrdinov. Navštívime strašidelný dom, ústav pre duševne chorých ale aj školu pre čarodejnice a iné desivé miesta.
Nový hororový seriál od Ryana Murphyho a Brada Falchuka, tvorcov fenomenálneho seriálu Glee, získal v roku 2013 prestížnu cenu Zlatý glóbus v kategórii Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe televízneho seriálu (Jessica Langeová) a celkovo získal 14 cien a 53 nominácií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (904)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žádného velkého horroru se nedočkáte, maximálně jemného zamrazení ve chvílích, kdy se objeví další z ujetých postav, ale AHS je vcelku příjemné překvapení, které se rozhodně nesnaží o rating PG13. Jsem zvědavá, jestli se tvůrci ve druhé sérii nezačnou víc bát. Poslední díl byl mimochodem úplně zbytečný. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejoriginálnější a nejbizarnější seriál posledních let. Duo Murphy-Falchuk si s na první pohled klišoidním námětem (1 rodina + 1 creepy dům) poradila opravdu bravurně. Příběhově je to našlapaný a plný zvratů a otázek a hlavně to má hodně specifickou atmosféru, na kterou jsem si přeci jenom musel nějaký čas zvykat. První 2 díly člověk totiž ani pořádně neví, co se to tam sakra děje, ale stejně to člověka vtáhne nevídaným způsobem. Po herecké stránce je (ne)překvapivě taky excelentní a překvapil mě hlavně pro mě dosud neoblíbený Dylan McDermott a neokoukaný Evan Peters jako prvotřídní psychopat, kterýho bych rozhodně nechtěl někde potkat. Potěší také známé tváře v menších rolích jako např. Kate Mara, Zachary Quinto nebo Eric Stonestreet z Modern Family. Zkrátka Murphy s Falchukem vytvořili další seriálovou závislost, kterou se určitě vyplatí alespoň zkusit. Jenom doufám, že 2. série nebude v tomhle případě už spíše nastavenou kaší a že si ještě tvůrci nechali nějaké trumfy schované. Proto si radši tu 5* ještě nechám do zásoby :) 90% 2. série: Bohužel daleko přeplácanější a poslední díly už vlastně absolutně o ničem. Po herecké stránce ovšem stále parádní a výtečná atmosféra se tomu stále také upřít nedá. 70% ()

Reklama

Peytl 

všechny recenze uživatele

Duchařská první série, která ke konci sípala jak rozedmutá plíce bez kortikoidů, dostala naštěstí psychotické dvojče, které jí svým excelentním nástupem vytrhlo trn z prdele i zmíněného laloku. Postupem času jsem dospěl k názoru, že jsem již dostatečně vyspecifikovaný a tudíž jsem si naprosto jistý kam patřím, hned zítra svůj šatník obohatím o pár svěracích kazajek, demontuji kliky ze dveří, a abych nebyl zbytečně rozptylován malichernostmi, cvičně do sebe skrzeva ptactvo budu mrskat temelínský BIO proud a budu se snažit sbalit modelínu, která se bude nejvíce svým exteriérem blížit Pepper. P.S. Strýčku Papeži, teď už chápu, žes musel sběhnout z papežské stolice i průjmu, ona ta vaše kutnolická parta stojí pěkně za hovno...No, hrom do trdlice, tedy do koštěte! Třetí série je dokonale infantilní, blbá, přeslazeně krvavá a maximálně dementní. Saxána by srala blahem z brutálních outfitů amerických kolegyň a chyběl jen Vláďa Menšík, Potrat a kouzelná francouzská hůl hluboce vražená v prdel. U laciné sukuby, já se bavil!!! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrhl jsem se pouze na sérii druhou, protože mám slabost pro sanatoria a doposud jsem nic kvalitního hororového z téhož prostředí neviděl a jsem opravdu mile překvapen. Slušný výběr herců, parádní bezútěšná atmosféra, občas skvělá gore scéna a slušné zvraty to vše podtrhávají hodně vysoko, zklamalo mne pouze finále a přišlo mi, že poslední tři díly ztrácely Dech k dílům předešlým, ale stále velká spokojenost. 90% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Už su asi starý. Pro mne horor znamená atmosféru, vypiplané napětí a práci s ním, uvěřitelné postavy. Takové Hitchcockovo Psycho, ale třeba klidně i první Evil Dead. Tohle... nevím, jak to nazvat... je popkultura. Tohle je Californication, Dexter, Saw a Plastická chirurgie, s.r.o. v jednom, ten strašidelný dům je zde jakoby navíc. Místo vnitřního napětí se tvůrci snaží až moc spolehnout na povrchní vnější atributy - holčička s Downovým syndromem, muž bez tváře, sexy služka (největší wtf seriálu), záhadná sousedka... Nic zde nefunguje, jak má, vše je postmoderně roztříštěné včetně struktury vyprávění, kamera se klepe, světla blikají... Ne, vážně nic pro mne, podle mne zbytečný a přeceněný seriál, jako býval ve svých počátcích Lost. ()

Galerie (196)

Zajímavosti (52)

  • Chris Zylka se měl původně objevit ve dvou epizodách druhé řady jako hluchoněmý pacient. Tvůrci však byli nuceni jeho postavu radikálně omezit na pár scén v jedné epizodě, a to vše proto, že si Chris odmítl kvůli roli oholit hlavu. (Vojt@P)
  • Seriál získal 17 nominácii na Emmy Awards. Z toho len jedna bola premenená vo výhru, ktorú si domov odniesla Jessica Lange za najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe. (DarkSaint)
  • Pilotní díl první řady seriálu se natáčel ve skutečném domě. Další díly byly posléze filmovány v jeho přesné replice. (Nach)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

26.05.2013

Většina z vás zřejmě o nějakém Quicksilverovi nikdy neslyšela. Komiksoví fanoušci jsou ale doma. Quicksilver alias Pietro Maximoff je Magnetův syn a Magneta určitě znáte. Jak už jméno naznačuje, je… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama