Reklama

Reklama

American Horror Story - Asylum

(série)
USA, (2012–2013), 9 h 10 min (Minutáž: 40–46 min)

Kamera:

Michael Goi

Hrají:

Sarah Paulson, Jessica Lange, Zachary Quinto, Evan Peters, Joseph Fiennes, Lily Rabe, Lizzie Brocheré, James Cromwell, Frances Conroy, Chloë Sevigny (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Příběh se odehrává v roce 1964 v Briarcliffu, ústavu pro duševně choré zločince. Zde vládně pevnou rukou sestra Jude (Jessica Lange), společně se zakladatelem instituce, Monsignorem Timothy Howardem (Joseph Fiennes) a jejich podřízená, sestra Mary (Lily Rabe). Lečbou pacientů v Briarcliffu je pověřený psychiatr Dr. Oliver Thredson (Zachary Quinto) a sadistický vědec Dr. Arthur Arden (James Cromwell). Do ústavu se pod falešnou záminkou dostává novinářka Lana Wintersová (Sarah Paulson), aby napsala článek o údajném seriovém vrahovi, který měl být do Briarcliffu převezen. Lana ale ke své smůle odhalí mnohem závažnější události a záhady, které se v ústavu odehrávají, což by jí mohlo být osudné. (Hannibal92)

(více)

Recenze (184)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

By ma zaujímalo, ktorý chuju to zrazu pri štvrtej sérii rozdelí (resp. kto nariekal do pošty) a musím meniť hodnotenia a komentáre upravovať. Je to tu ako u debilov. Raz tak a raz tak. Toto malo byť už dávno keď sa začala druhá séria. Nie keď už vyjde štvrtá. Komentár okopčený z toho k prvej sérii. Nechce sa mi s tým serkať. 2. séria Tri časti za mnou a musím sa priznať, že tie sci-fi veci ma dosť serú. Ale tak uvidíme čo tie ďalšie epizódy. Dúfam, že na tie sci-fi vtákoviny budú mať sakra dobré vysvetlenie. Dobre, druhá séria dopozeraná, a sci-fi vtákoviny neboli vysvetlené, ale viete čo? Je mi to úplne jedno pretože postupne mi to prestalo vadiť a nakoniec som spokojná s celou sériou. Určite sa mi páčila menej ako prvá ale hodnotenie nemením (áno mením lebo to dakto zrazu rozdelil!). Tie škaredé príšerky s hnisom na ksichte boli vážne super. A je tu viac vecí čo stoja za zmienku ako napríklad scény s nymfomankou Shelley (mám ale skôr na mysli, tie scény keď ležela na operačnom stole), či napríklad kŕmenie "hnisákov", úžasná Pani Smrť či pre mňa nenahraditeľná Pepper, ktorá nebola dáko významná postava ale fakt som jej fandila. Neviem sa dočkať tretej série kde budú čarodejnice. ()

A.Fish 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série mě celkem bavila, takže jsem se těšil na pokračování. Druhá série je ovšem natolik bídná, že ve sledování seriálu nehodlám pokračovat. V první řádě tento seriál rozhodně není hororem, neni děsivý ani nikterak brutální. Za druhé pak přeplácanost. Máme tu maskovaného vraha, posednutí démonem, mimozemšťany, jakési přeoperované zombie a k tomu velice plytký příběh plný nesmyslů, flashbacků a zbytečných postav, který je navíc tak banální, že zbylý čas (a že ho je hodně) je vyplněný nepodstatnými scénami, které nejenže nudí ale i s*rou. Samotné postavy jsou pak špatně napsané bez jakékoliv hloubky a samotný konec je ve finále také velice slabý. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asylum posouvá hranice tak daleko, až už to přestává být únosné (a zábavné). Ale udělat z toho Iron Sky na pokračování? To by byl jen bláhový sen. Od druhého dílu s Annou Frankovou to šlo naprosto ke dnu, takže pozitivem zůstaly jen malé herecké koncerty. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série je podle mě nejlepší ze všech. Odehrává se převážně v 60. letech v bláznici. Něco i v současnosti. Ale není to obyčejný blázinec. Je to bývalá nemocnice pro pacienty nakažené tuberkulózou, která je teď spravována církví. Postupně se tam objeví někteří herci z 1. série. Nezavírají tam jenom blázny, ale i normální lidi a tam z nich potom blázny dělají. Začátek mi trochu připomínal Přelet nad kukaččím hnízdem nebo Prokletý ostrov. Pak tam k tomu ještě přibude posedlost ďáblem a mimozemštani. Je tam toho celkem dost. Třeba Doktor Artz, který je bývalý nácek na pacientech dělá své pokusy. Zbytek se pak odehrává v přítomnosti, kde se hlavně řeší potomek vraha zvaného Bloody Face. No každopádně je to hodně zajímavé a nadupané. "Dominicu nicu nicu..." Z té hudby by mi vážně hráblo. :D ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes to, že mě v této sérii nezaujal pilotní díl tak jako v té minulé mi bylo hned jasné, že Asylum budeš ještě větší psycho, než Murder House. Pilotní díl mě hlavně zaujal tím, že se odehrávál v současnosti i v minulosti, ale už ne tím stylem jako v 1. sérii. Taky je vám tu ve vší své hrůze představen ústav Briarcliff, který odkrývá svá tajemství během celé série. Po dvou epizodách jsem byl úplně vtažen do děje a nemohl jsem se odtrhnout. Hlavně tu jsou postavy se skvělými charaktery a každá se tu po nějakém čase mění. Mě se stávalo, že jsem byl v jednu chvíli schopný nenávidět nějakou postavu a po pár dílech jsem jí měl nakonec docela rád. A zápletka je tu vážně dokonalá. Mimotemšt'ané, posednutí démonem, experimenty místního "doktora" a spoustu dalších věcí v prostředí ústavu se všemi zdejšími postavami. Prostě dokonalá kombinace. Také je tu občas velice zajímavá kamera, která je tu použita rozhodně dobře. Herci skvělý a pár z nich si zahrálo už v 1. sérii. Asylum měl stejně jako jeho předchůdce neočekávaný průběh, děj měl mnohem více zvratů než Murder House a nakonec to do sebe všechno krásně zapadlo. Ale série American Horror Story by se nejspíš neměly porovnávat, když jsou každá úplně jiná. Asylum dávám pět hvězdiček. ()

Galerie (218)

Zajímavosti (12)

  • Při rozhovoru s Annou Frankovou (Franka Potente) Grace (Lizzie Brocheré) řekne, že odešla s rodinou z Francie, když jí bylo 9 let. Brocheré je skutečně Francouzkou, která se narodila v Paříži. (noelcoward73)
  • Píseň z psychiatrické léčebny nazpívala jedna z hlavních hereček Jessica Lange (Elsa Mars) a nese název "The Name Game". (Hallda)

Reklama

Reklama