Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

“Čáry, kouzla, magie”. “Coven” je taká čisto dámska jazda, počas ktorej si feministky, lesby, či kurvy, dokazujú, ktorá ma lepší kabát do dažďa, lepšiu riť v topánkach na opätkoch, či silnejšie ego. Nečudujem sa tomu “nižšiemu” hodnoteniu, i keď táto séria ani zďaleka nie je tak zlá, ako sa môže zdať. Problém netkvie v príbehu, ale v stopáži. Tie lepšie epizódy striedajú tie horšie a naopak. 13 častí je proste vražda, a tak ma napadá jediné. To chcú diváka umučiť na smrť kurva? Lebo potom by to dávalo zmysel .. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kam se vydat po fenomenálním Asylum, že... Divněji a rozmáchleji už to nešlo, tak se tvůrci přesunuli na americký jih a nabídli zábavnou a odlehčenější story o čarodějnickém klanu. Což má své velké kouzlo. Z velké části ženský ansámbl v čele se skvělými dámami Jessicou Lange, Kathy Battes a Angelou Basset vypráví příběh o spolku čarodějnic v ohrožení s řadou ozvášťňujích prvků. Máte tu teenage "Frankensteina", ženské kočkování, woo-doo, flashbacky do minulosti... A je to fajn. Šlo to lépe? Určitě. Zvláště ke konci série trošku ztrácí dech, ale televize je to pořád parádní. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po velice solidní druhé sérii mě napadlo, že bych této sérii mohl dát ještě šanci v podobě minimálně jedné série. Takže na řadu přišly čarodějnice a údajně nejslabší příběh celé série. Osobně ale musím říct, že začátek se rozjížděl poměrně slibně. Tvůrci příběh pojali jak kombinaci jizlivé Sabriny, mladé čarodějnice, tak starých dobrých Čarodějek. Jen víc na drsno a evidentně s konceptem hodně pro mladé. Něco ve smyslu současných young adult příběhů. Strašidelné na tomto seriálu je opravdu jenom samotná znělka. Postupně se ale příběh dál vyvíjel neuvěřitelně bláznivě až do nesmyslna a ke konci už jsem s ním byl vysloveně otrávenej. I tak kvituju, že s jednotlivými postavami šli tvůrci opět až na dřeň a tak se dočkáte zodpovězení všeho…a u všech. Mám pocit, že tohle se u seriálů jen tak nestává. Nicméně relativně krátké rozmezí třinácti epizod umožňuje opravdu cokoliv. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série je o čarodějnicích. Odehrává se v současnosti a opět se tam objevují někteří staří herci. Příběh se zaměřuje hlavně na New Orleans, kde se odehrává většina děje. Čarodějnice mají v dnešní době krizi, je jich čím dál míň. Příběh se soustředí na čarodějnickou školu. Ty soupeří s voodoo čarodějnicemi, které vede Marie Laveau a s lovci čarodějnic. Ještě do děje zasahuje Delphine LaLaurie, která se v 18. století podílela na mučení černých otroků. Postavy v této sérii neustále umírají a ožívají, takže je v tom celkem zmatek. Stará nejvyšší čarodějnice slábne a hledá se její nástupkyně. Ale až do posledního dílu se neví, kdo to bude. Nakonec jich moc nezbylo. Finále mě dost překvapilo, ale skončilo to dobře. :) "Poskládáme ti dokonalého přítele." ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti FREAK SHOW je zde nějaké napětí (i když ho není tolik), ale někdy je to zbytečně ukecané, opět to ukazuje, co znamená American Horor. Pro mě ale horor znamená něco víc, než tohle. Je to ale lepší než FREAK SHOW, ale víc než dvě to ode mne nedostane. Hodnoceno podle jedné epizody, co jsem viděl. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Když Madison (Emma Roberts) zvedá telefon, jelikož jí někdo volá, můžeme si všimnout, že je na telefonu plocha a ne hovor. (Sayko)
  • Akademie slečny Robichaux, kde žijí všechny čarodějnice v sériích Coven a Apocalypse (2018), je ve skutečnosti Buckner Mansion v New Orleans. Dá se tam ubytovat, ale jedna noc stojí 20 000 amerických dolarů. (ICTS)
  • Madame Delphine LaLaurie, ktorú stvárnila Kathy Bates, bola skutočnou žijúcou osobou. Madame LaLaurie bola známa ako vysokopostavená žena a pohybovala sa v tých najvyšších kruhoch až do dňa, keď na jej panstve hasiči objavili veľké množstvo uväznených otrokov, ktorí boli kruto a dlhodobo týraní. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama