Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

Vera2613 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako som si všimla pri reakciách fanúšikov na túto seriu, existujú len 2 názory na Coven. Buď ho milujete alebo nenávidíte. Pre mňa osobne je to hneď po sérii Asylum moja najobľúbenejšia. Skvelo napísané postavy, ktoré prekypujú drzosťou a sarkazmom a je priam nemožné nemať aspoň trochu rád každú jednu z nich. Väčšina osadenstva sú ženy a je to veľmi zaujímavé aj bez chlapov hoci hŕstka ich tam predsa len je. Hľadanie novej Supreme bolo zaujímavé a moje typy boli celý čas nesprávne a doteraz nechápem, že mi za celý ten čas nenapadlo kto tou Supreme nakoniec naozaj bol. Na scénu konečne prichádza Kathy Bates, Angela Bassett a Emma Roberts, ktoré rozšírili už tak skvelý ensamble. Na tejto sérii sa mi tiež neskutočne páčili outfity, ktoré sa tam nosili či už extravagantná Myrtle, hipisáčka Misty Day alebo luxusná Madison a Fiona. Koniec niektorých postáv ma vážne zamrzel SPOILER smrť Madison či už prvá alebo druhá bola nečakaná a najmä tá druhá aj trochu nelogická. No a pohľad na Misty Day so žabou dokola a dokola bol vážne smutný a tak neférový! Aspoň že v 8.sérii sa na ňu usmialo šťastie ;) Celkovo túto sériu hodnotím na 5*!! P.S. Ďakujem Covenu za objavenie Stevie Nicks a Fleetwood Mac!! P.S.2 Balenciaaagaaa! ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalu zjišťuji, že filmy a seriály s tématikou čarodějnic nejsou nic pro mě. Né, že by Coven byl vyloženě špatný, ale nenašel jsem zde nic, co by u mě vyvolalo wow efekt - jednotlivé díly sice nenudí, ale taky bohužel ničím nenadchnou. Mrsknu tomu tři průměrné sabaty, na víc to nevidím. ()

koty2201 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia séria AHS ma zaujala asi rovnako ako tá druhá a celý čas som sa bavil a aj bol v napätí. Tématika okolo čarodejníc ma zaujala ako fanúšika Harryho Pottera. Ale s ním to nemá takmer nič spoločné. Naopak mi seriál pripomenul staršiu klasiku - Čarodejnice z 90. rokov. Coven má pár vecí spoločných s Asylum, pretože ani táto séria sa nekončí pre každého tragicky a ani humor nechýba. Toho tu však bolo oproti minulej sérii menej. A ani ma to nedojalo, ale malo to ponurejšie chvíľky. Rovnako nejde o horor s cieľom diváka prvoplánovo vyplašiť. Skôr je to opäť o občasných nechutných gore momentoch a o napínavej atmosfére. V tejto sfére sa to tvorcom darí veľmi dobre. Príbeh je pomerne taký klasický, ale spracovaný dobre. Predstavuje dobrý mix viacerých prvkov dohromady. Hlavná hrdinka v sebe objaví magické schopnosti kvôli vážnej nehode a tak ide do školy čarodejníc. V tomto covene však prebieha boj o post Najvyššej čarodejnice, zároveň boj proti černošskému voodoo klanu, lov na čarodejnice a tak ďalej. Ale udeje sa aj to, čo by som nečakal, ako zombíci, rasizmus alebo duchovia. Seriál sa opäť môže pochváliť s prácou s postavami. Postavy si prechádzajú rôznymi zmenami, postupne odhaľujeme ich pravú tvár, ich staré hriechy a ich osud. A opäť použili dobrú hudbu, ktorá sa dá ľahko zapamätať a je chytľavá. Takže opäť môžem tento seriál len odporučiť, aj keď to nie je tak drsný horor aký by si niekto predstavoval. Stále to stojí za to a ja som už len zvedavý na ďalšiu sériu. ()

MiniMer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoci, mně se tato série líbí hned po Asylum nejvíc. To různorodé hodnocení, které všude vidím, je podle mě kvůli předchozí sérii, která je pro většinu tou nejoblíbenější a toto už takové obliby prostě nedosáhne. Coven má styl, má spád, nabral nové skvělé herce, Kathy a Angella v zajímavých rolích se zajímavými příběhy, Danny v roli Sekerníka, kterému to dohromady s Jessicou hrozně sedělo. Nemůžu nezmínit, že většinou to táhne právě Jess v roli ukázkové mrchy a kdyby tu nebyla, hodnocení asi nebude takové. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scenáristicky a dejovo slabšie než zvyšné série, ale opäť so záplavou svojských prvkov, jedinečnou atmosférou a skvelým hereckým obsadením. Od hororu séria ustupuje úplne, čo je trochu škoda, no predstavuje jedny z najzaujímavejších postáv AHS. Hudobne dokonalá, atmosférická chuťovka pre fanúšikov námetu. ()

Dangerman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je pro mě zklamání roku. Málokdy jednička překoná dvojku, což se zde povedlo, brilantní první sérii překonala ještě brilantnější druhá, ale tohle je póvl, jsem skoro na konci a dokoukávám to takřka se sebezapřením, ale 4. sérii dám rozhodně šanci. Skvělé herecké výkony kazí šílená kamera a děravý scénář, pořád člověk čeká, když se to z kýče rozjede a ono se tak nestane, přitom téma geniální...40% ()

kacir 

všechny recenze uživatele

Táto séria bola určená skôr pre dievčatká..je najslabšia zo všetkých AHS. A to ani nehovorím o tom, ako ma neskutočne iritovala tá nechutne vypasená tučná čierna pizda a jej kamarátka s dawnovým syndrómom. No strašné niečo. ()

MT_Y 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

AHS Coven - Patří u mě k nejlepším hodnocením, neboť hrají tam skvělí herci, zápletka ač klasická nicméně skvěle podaná. Ukázána nejen strana dobra, ale i toho zla a to i psychika toho zla a že i zlo může mít určité slabiny! U této série toho nemám moc co dodat, ač se seriál tváří že vlastě hlavní herečkou je Taissa Farminga, absolutně si umím představit serál celkem i tuto serii bez ní. Opět úžasný herecký výkon Jessicy Lang jako v řadě předchozí a to i Sarah i Lili Rabe... Nemám k této sérii extra co dodat, tudíž to ukončuji a jdu hodnotit. 5 hvězd a 100% - Krátké oduvodnění - Od prvního do posledního dílu jsem se koukal rád a nepřeskakoval pasáže, což se mi nestává často, neboť jsem opravdu silný kritik na filmy, zde možná je to tím že je to má krevní skupina jsem absolutně spokojen tak jako u řady předchozí. U které jak jsem psal, kdybych mohl dám těch procent i hvězd o spoustu navíc. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předchozí dvě série byly teda kvalitou úplně jinde. Tentokrát se vsadilo sice na styl, ale za to se vytratil příběh. Zatím jednoznačně největší odklon od horor žánru, kdy místy tohle jevilo spíše znaky teen dramat. Moc mi to nesedlo a několikrát jsem se přistihl, jak se nudím. Často se fakt hodně a zbytečně mluvilo. Ačkoli musím uznat, že závěr se mi už teda líbil. Kde ale jde pořád cítit výborně odvedenou práci, je propracování postav! Závěrem nelze nezmínit brilantní intro seriálu.. Nejoblíbenější postavy - Cordelia Foxx (Sarah Paulson), Sekerník (Danny Huston) a Papa Legba (Lance Reddick). 70% ()

Sakikura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak to tak u většiny seriálů bývá, jejich kvalita s přibývajícími sériemi postupně klesá. I když se tomu AHS snaží předejít hlavně tím, že v každé sérii hrají stejní herci s jinými rolemi. V Covenu se ale bohužel sešla zrovna parta mých nejméně oblíbených herců v ještě horších rolích. Výjimkou je snad jen Jessica Lange a Evan Peters, kteří všechny série doslova povyšují. Už jsem si zvykla na typickou přeplácanost a nesrozumitelnost seriálu, ale Coven mi skutečně přijde oproti předchozím dvěma sériím jako totální propadák. Stěží jsem se na to dodívala a posledních pár dílů jsem jen zběžně proklikala. Já zkrátka víc než na outfity zabírám na napínavou atmosféru a zajímavé charaktery. Parta puberťaček a nesmrtelná šílená bába mi na dobrém dojmu moc nepřidaly. Bojím se co přijde v následující sérii, ale ze zvědavosti to zkusím shlédnout. ()

doriana.g 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nuda. Forma má navrch nad obsahem. Asi tak o 100 procent. Příběh vlastně žádný, jen se tu exponují zřejmě Murphyho oblíbené hérečky. Ani jedna postava mě neoslovila. Jak by taky mohla - všechny holky přehrávají a Bassett tomu dává korunu. A Horror? Ani omylem. ()

hony23 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem se dočetl, že je 3.řada AHS o čarodejnicích, moc se mi do toho ani nechtělo. Po shlédnutí musím napsat, že to byla zatím asi nejlepší série. Skvěle napsané i zahrané postavy, to je doména všech sérií, ale Coven byl první, který mě chytnul už od prvního dílu a s vyjímkou posledního dílu mě ani chvíli nenudil. Ano, Coven není tak temný, jako třeba Asylum, přináší ale slušnou dávku černého humoru i brutality, takže mu nakonec odpustíte i to, že se většina zemřelých postav díky kouzlům zase vrací. ()

Oxik49 

všechny recenze uživatele

American Horror Story. Slovo Horor má tato série v názvu neprávem, protože hororového je zde pramálo. Zavádějící scény v úvodních titulcích vynechám, neb ty jsou již tradicí. Nicméně čarodějnické téma má poměrně velký - zde nevyužitý - potenciál. Celá série vzbuzuje v divákovi očekávání příchodu čarodějnýho homodvojčete Roberta Pattinsona, který začne mávat svou kouzelnou hůlkou na své pozdně-pubertální soukmenovkyně, popř. na toho ohořelýho hrocha, který se naučil chodit vzpřímeně. Absence jakéhokoliv napětí a děsivosti a smrt mojí favoritky Misty Dayové degraduje sérii na pouhý odpolední/večerní relax, který jsem zhlédl a asi se k němu nevrátím. Ani hlášky o negrech z úst madame Kytovce to nezachrání... ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

AHS je moje guilty pleasure a Coven je ho zatím jednoznačně králem (shoot out to Apocalypse, zatím je to pecka). Více černá komedie než horor, skvělé ženské postavy kam se podíváš a všudopřítomný sarkasmus. Rozporuplnému hodnocení se nedivím, protože tahle série zkoumá především ta klasická ženská témata jako je vztah matka - dcera, reprodukční zdravotní komplikace, hierarchie v ženském kolektivu, sebevědomí, styl. Mužské postavy jen tak povlávají v pozadí, ale rozhodně zbytečně neruší a naopak často posouvají děj smysluplným směrem kupředu. Nakonec musím vyzdvihnout perfektní dabing Elišky Balzerové, která navyšuje ďábelskost Jessicy Lang o dalších minimálně padesát procent. Viděla jsem všech třináct (lol) dílů snad stokrát a pořád mě to šíleně baví. ()

Reklama

Reklama